Manželství či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1748
23.8.12 11:19

Anonymní - tak si změnit příjmení :) v těhotenství jsem o tom uvažovala, ale tím pádem budeš jen xxxová jakoby nikdy neexistovalo tvé rodné příjmení a to bych já osobně nezkousla - „zapřít“ touhle změnou své rodné příjmení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.12 11:38

@mati To už mě taky napadlo :D Ale to by byl fakt úlet a právně by to stejně nic neřešilo.

• Citovat
  • Upravit
1748
23.8.12 12:14

Pravní věci fakt ne :D ty by se museli vyřešit zvlášť

já bych radši začla za notářem než na matriku, ale věřím, že pro spoustu bude jednodušší svatba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
23.8.12 12:19

Delfínku, a hlavně toho ouřadu:( občanka, pas, řidičák, banka, spoření, navíc chodím do školy takže všechno tam, masakr… Já měla osypky jít se složenkou na poštu, ještě že už mám internetový bankovnictví a teď toto?!! Občanka mi platí do roku 2015 tak možná pak hehe. A moje příjmení se mi taky líbí moc, nechci se jmenovat jako bába:P Pardón, drahá skorotchyně heehe:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.12 13:17

@tonj No ty úřady mě taky děsí. Mně stačilo, když jsem si před mateřskou pozastavovala živnosťák! Toho běhání, problémů a papírování kolem toho! A teď bych to měla obíhat znovu kvůli jménu :roll:

• Citovat
  • Upravit
4476
23.8.12 13:48

Jako ty asi zijes 30 let zpatky. Svatbu si muzes udelat kde chces, jakou chces, poslouchat si tam muzes cokoliv chces. Muzes mit na sobe trebas historickej kostym misto svatebnich satu. Muzes si vybrat nejen prostredi, ale i svoji vlastni hudbu, kterou doneses trebas na CD nebo si zajistis vlastniho pianistu ve smokingu, taky ti do obradu muze vyhravat tvoje znama rockova kapela, kdybys chtela. Dokonce i ten proslov oddavajiciho si muzes sepsat sama. Vsechno je jen na domluve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.12 14:17

@74paja No jo, ale když já tu svatbu nechci, ani podle mého plánu. Já bych jen ráda podepsala nějaký papír a šla domů, což nejde a to mě štve! :evil:

• Citovat
  • Upravit
4476
23.8.12 14:26

He, he pak je tu jeste svatba v zastoupeni. Ale jeden ze snoubencu musi byt stejne pritomen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
23.8.12 14:45

A az te budou pohrbivat, tak ti bude stacit, kdyz te zahrabou jen tak na zahrade?
Ale mozna pozustale nebudou bavit nejake ceremonie okolo, strachy s uradama, tak te daj sezrat prasatum… :lol: Ber me s rezervou, prosim te :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
23.8.12 15:15
@Anonymní píše:
Vždy jsem byla antisvatební typ. Svatby mi přišla jako vrchol trapnosti a předvádění se, že my na to máme. S partnerem jsme spolu cca 5 let, máme 8mi měsíční dítě. Teď však uvažuji, zda by nebylo přeci jen lepší náš svazek, kvůli dítěti, oficiálně stvrdit. Beze svatebního obřadu, jen prostě někde podepsat papíry. Máte někdo zkušenost s tím, jak dítě snáší, že jeho rodiče nejsou manželé, zda mu to působí nějaké těžkosti v kolektivu, či v úředních záležitostech?

Nečetla jsem diskuzi.
Já jsem měla příjmení poo mámě do 11 let, než se naši před narozením ségry vzali a upřímně bylo to strašný, asi tak od 2.třídy jsem musela poslouchat, že můj táta není můj táta (ač jsem jak když jsem mu z pr… vypadla), ale jako dítě si to prostě od rodičů nenecháte vysvětlit… A když se pak naši vzali tak jsem neustále pro změnu slyšela „tak už tě adoptoval tvůj nevlastní táta“ atd… Není to nic příjemného… Bylo mi z toho kolikrát hodně ouvej jako dítěti a jsem ráda, že to samý si nemusela vyžrat ještě ségra…
A co se týče toho manželství, pokud jde jen o příjmení, můžete si podat žádost o změnu příjmení a brát se nemusíte… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1463
24.8.12 01:09

Jak to bylo u nás…cca po pěti letech chození, bydlení došlo na,,řešení,, svatby, potomka, společné budoucnosti…muž se na svatbu úplně netvářil, ale potomek by se nám líbil oběma…takže konečný plán zněl: než zvládnem počít, tak se vezmeme…ale ouha mimčo bylo počato hned…muž by se ženil, ale já si vzpomněa na své,,pradávné,, předsevzetí, že těhotná se nikdy vdávat nebudu :), tak tedy jak chci…cca v osmém měsíci těhotenství na mě přišel stav, že je divný mít dítě jako svobodná matka a jak to vypadá (no prostě panika z předsudků) - i tehdy mě muž podpořil-chceš mít svatbu, tak bude…jako holka hrdinka jsem si vzpomněla na své předsevzetí z mládí a žádná svatba neproběhla…žili jsme jako rodina a že se jmenuju jinak nikdo neřešil - ani já ani okolí…
až při předběžném plánování druhého dítka jsme se oba shodli, že svatba bude…byla a bylo to super (mimochodem hoodně dlouho jsem váhala, zda si nechám své původním příjmení - nakonec jsem si ho nenechala a trochu mě to ted mrzí)…
jo a druhý dítko jsme počali během prvního týdnu po svatbě (plánovali jsme minimálně o tři měsíce později), ale jak říká manžel - to prostě byla ta svatební euforie…:)
myslím, že v současné době není nutnost brát se kvůli,,přijmení,, - myslím, že dost dětí má odlišné přijmení než otec nebo matka a už to není téma na výsměch a ponižování…podle mého tím člověk řeší hlavně povinost informování o zdravotním stavu manžela´a pak jednoznačnost dědictví manželce (ikyž i družka má svá práva ohledně dědictví)…
tak nením, jestli jsem vlastně odpověděla na položený dotaz…asi moc ne 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 07:52
@74paja píše:
A az te budou pohrbivat, tak ti bude stacit, kdyz te zahrabou jen tak na zahrade?
Ale mozna pozustale nebudou bavit nejake ceremonie okolo, strachy s uradama, tak te daj sezrat prasatum… :lol: Ber me s rezervou, prosim te :kytka:

Jo, tak nějak si to představuji. Až na ta prasata :lol:

• Citovat
  • Upravit
1165
24.8.12 08:05
@tonj píše:
Delfínku, a hlavně toho ouřadu:( občanka, pas, řidičák, banka, spoření, navíc chodím do školy takže všechno tam, masakr… Já měla osypky jít se složenkou na poštu, ještě že už mám internetový bankovnictví a teď toto?!! Občanka mi platí do roku 2015 tak možná pak hehe. A moje příjmení se mi taky líbí moc, nechci se jmenovat jako bába:P Pardón, drahá skorotchyně heehe:)

presne moje slova nechvi se jmenovat jako baba :D no to je fakt vsechno vyrizovat, i kdyz me to bude cekat az se budeme stehovat tak az zmenim trvali bydliste no uz ted mi je z toho spatne. jo a pokud bych se musela vdavat tak bych chtela si nechat svoje prijmeni takze to vlastne nema cenu ze? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
24.8.12 10:16
@delfínek123 píše:
presne moje slova nechvi se jmenovat jako baba :D no to je fakt vsechno vyrizovat, i kdyz me to bude cekat az se budeme stehovat tak az zmenim trvali bydliste no uz ted mi je z toho spatne. jo a pokud bych se musela vdavat tak bych chtela si nechat svoje prijmeni takze to vlastne nema cenu ze? :mrgreen:

No tak to vemte teda při jednom až se budete stěhovat, jinak se z toho zjevíš :)Koukám, že mimák je teprve na cestě, tak hlavně ať je vše v pořádku a máte se rádi, svatba není to hlavní :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky