Manželství či ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12003
23.8.12 08:42

Me by zajímalo jak to jako nesezdaní resíte s majetkem zakladatelko? Chapu ze treba nemovitost se proste napise na oba, ale co kdyz se pritelovi neco stane? Nebudes mit narok vubec na nic, treba auto ktere bude na nej, penize atd atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.12 08:48
@ppalea píše:
Me by zajímalo jak to jako nesezdaní resíte s majetkem zakladatelko? Chapu ze treba nemovitost se proste napise na oba, ale co kdyz se pritelovi neco stane? Nebudes mit narok vubec na nic, treba auto ktere bude na nej, penize atd atd..

Pro osoby spolužijící je důležitým pojmem společná domácnost. Prvním předpokladem, který musí společná domácnost splňovat je společné bydlení. Například občasné pobývání družky u druha o víkendu či společnou dovolenou nelze za společné bydlení rozhodně považovat. Dále je nutné, aby se osoby žijící ve společné domácnosti společně podílely podle svých možností na úhradě nákladů a potřeb společné domácnosti. Toto společenství osob musí také vykazovat znaky trvalosti (podle zákona je to nejméně jeden rok). Osoba spolužijící musí ještě splnit jeden ze dvou požadavků a to, že po stanovenou dobu buď pečovala o společnou domácnost zůstavitele (samozřejmě bez odměny) nebo že byla odkázána výživou na zůstavitele.
Přecházejí do třetí dědické skupiny, kde výlučnými dědici býti mohou.
Tolik citace - jinak první skupinou jsou děti, manžel/ka, druhou rodiče. Ve třetí osoby spolužijící, sourozenci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.8.12 08:49

Já nesouhlasím s tím, jak tu někdo píše, že že většina manželství stejně nefunguje. Je to totiž přibližně stejné procento, jako u nesezdaných párů. Vždy je to o lidech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
23.8.12 08:50

Ahoj, jsme na tom podobne…jsem rozvedená a svatbu už jsem nikdy nechtěla, jenže jak se narodil malý mám najednou tři příjmení za svobodna, mýho ex a te´d mi říkají příjmením mého přítele buď právě kvůli prckovi, nebo kvůli tomu, že předpokládají, že jsme sezdaní :zed:
přítel svatbu moc chce, tak jsem nakonec svolila (hlavně kvůli té praktické stránce) a příští rok to asi zvládnem. bude to malé, ale bez rodičů bych do toho nešla, myslím si, že si zaslouží být součástí takovéto události…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.8.12 08:53

@neila No právě.. rodiče mají prednost pred spoluzijící osobou.. :nevim: jsi odkázaná na jejich milost ci nemilost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
23.8.12 08:57

Já jsem teda svatební typ, vadilo by mi, kdyby dítě mělo být jenom po jednom z nás (a že by to bylo jen moje příjmení- „nechceš si mě vzít?-dítě bude po mě“) a hlavně z osobní zkušenosti, když se něco stane nedejbože, tak dítě sice bude mít sirotčí důchod, ale ten druhej bude bez vdovskýho…A mít ho a nemít, to se dost pozná.
A svatbu bych nebrala jako že „my na to máme“ ale „my se máme rádi“ :) I kdybys to měla udělat jen s rodiči a sourozenci, tak bych do toho šla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9610
23.8.12 08:58

Jsem rozhodne pro manzelsky svazek (brali jsme se s manzelem vsak sami, bez clenu rodiny). Zahledla jsem prispevek, ze ve skole a skolkach to nevadi… no, uprimne rekla bych, ze vadi. V posledni dobe vypada slozeni tridy tak, ze polovina deti ma jine jmeno nez rodic. Je to normalni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.12 09:00
@ppalea píše:
@neila No právě.. rodiče mají prednost pred spoluzijící osobou.. :nevim: jsi odkázaná na jejich milost ci nemilost..

No existuje způsob jak to ošetřit - pokud partneři svatbu nechtějí, ale chtějí, aby ten druhý byl v případě úmrtí právoplatným dědicem, můžou si nechat sepsat závěť. Musí být právně platná!!! Ta je pak rozhodující, protože zmíněné dědění ze zákona nastupuje až ve chvílí, kdy není předložen platný testament. Takže jde to i tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.12 09:06

@Balvik Jo, je to dnes poměrně běžné a nemyslím, že to někomu vadí :) Dcera má taky ve škole mnoho spolužáků, kteří mají nesezdané rodiče a ani jednou se nad tím nepozastavila :pankac: Pozastavila se nad tím ve škole jen mírně přestárlá paní učitelka, která to sice myslela dobře, jen opomenula, že pravěk skončil a ona se tak nesetkala s velkým pochopením ze strany dotčených rodičů :D Tím nezatracuji manželství, naopak jsem pro, jen říkám, že k dnešní době takové soužití prostě patří a je dobré ho akceptovat stejně tak jako akceptujeme touhu jiných po manželství… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.8.12 09:06
@ppalea píše:

Jestli mají děti tak první dědí děti a jestli nejsou plnoleté tak se o ně stará zákonný zástupce, tím pádem matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.8.12 09:08

@neila no to ale bude mozna platit az po novem obc. zákoníku ted mas neopomenutelne dedice a ty maji prednost pred závetí.. a upřímne kolik tech co zijí na hromádce tu závět má… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.8.12 09:09

@Mišela1 no to jo ale nic ji nepatrí.. :roll: a v 18 mu musi vsechno predat a vyuctovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
23.8.12 09:09

@Mišela1 Jestli je závěť a v ní je uveden partner, tak je to jasné. Za mně závěť a předejde se jakýkoliv spekulacím. Pokud bude sepsaná správně, neprojde ani její napadení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9610
23.8.12 09:26
@neila píše:
@Balvik Jo, je to dnes poměrně běžné a nemyslím, že to někomu vadí :) Dcera má taky ve škole mnoho spolužáků, kteří mají nesezdané rodiče a ani jednou se nad tím nepozastavila :pankac: Pozastavila se nad tím ve škole jen mírně přestárlá paní učitelka, která to sice myslela dobře, jen opomenula, že pravěk skončil a ona se tak nesetkala s velkým pochopením ze strany dotčených rodičů :D Tím nezatracuji manželství, naopak jsem pro, jen říkám, že k dnešní době takové soužití prostě patří a je dobré ho akceptovat stejně tak jako akceptujeme touhu jiných po manželství… :palec:

V tom pripade musim rict, ze ta - podle vas - „prestarla“ ucitelka to nazvala velice trefne… ano, pravek skoncil, je nova doba a musime se ji prizpusobit. Jsem take z oboru a pamatovat si a kontrolovat, jak koho mame oslovit (a vypsat do vsemoznych databazi a tiskopisu spravne) je obcas orisek. Ale rozhodne s tebou souhlasim, ze akcepovat takove souziti musime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
23.8.12 09:31

Taky jsme se brali hlavne kvuli jmenu.. malé byl necely rok kdyz jsme se vzali. Byli jsme jen ve 4 + to naše dítko :palec: Měli jsme na sobě džíny a taky to šlo :roll: Klasickou svatbu bych nepodstoupila :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí