Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já už jsem na urologii byla. Naposled 2 roky zpět. Nicméně znovu zvažuju urologii.
Moč mi vždy po ATB kultivačně vyšetří, žádný nález.
Aktualně jsem nemocná, a přidaly se k tomu ještě moje obtíže. Volala jsem na gyndu, doktorka mi poslala macmiror krém a mast a jednorázově Urifos.
Jsem ráda, že ses toho zbavila
moc chci věřit, ze třeba jednou budu na tom stejně
Teď se zbavím jedné velké stres. zátěže, doufám, že to pomůže aspoň trošku
Ahoj, tak já bych se přidala s dalším problémem. ![]()
Já zase trpím na bakteriální infekce. Vždy po nechráněném styku (snažíme se o miminko) mi do dvou dnů začne nepříjemně zapáchající výtok a je z toho bakteriální infekce. Vždy se předtím oba umyjeme, potom jdu čůrat a umýt se (zvenku). Beru probiotika (gynimun) a ať dělám co dělám, tak se vždycky ukáže. Přeléčena jsem byla i já i partner několikrát, i když mi přijde, že doktoři to moc řešit nechcou.
S bývalým partnerem jsem tento problém nikdy neměla. Od té doby, co mám současného (už to bude 7 let) tak pořád nějaký problém. Po vysazení HA to chvíli bylo v pohodě a pak to zase začalo. Už nevím co s tím. Nemáte někdo zkušenost?
(omlouvám se za anonym, cítím se trochu trapně).
@Anonymní píše:
Ahoj, tak já bych se přidala s dalším problémem.
Já zase trpím na bakteriální infekce. Vždy po nechráněném styku (snažíme se o miminko) mi do dvou dnů začne nepříjemně zapáchající výtok a je z toho bakteriální infekce. Vždy se předtím oba umyjeme, potom jdu čůrat a umýt se (zvenku). Beru probiotika (gynimun) a ať dělám co dělám, tak se vždycky ukáže. Přeléčena jsem byla i já i partner několikrát, i když mi přijde, že doktoři to moc řešit nechcou.
S bývalým partnerem jsem tento problém nikdy neměla. Od té doby, co mám současného (už to bude 7 let) tak pořád nějaký problém. Po vysazení HA to chvíli bylo v pohodě a pak to zase začalo. Už nevím co s tím. Nemáte někdo zkušenost?(omlouvám se za anonym, cítím se trochu trapně).
A na co vas oba prelecovali? Delal se vyter i partnerovi nebo mu napsali leky jen na to, co vyslo vam? Mate v dobe potizi a nasledne lecby pouze chraneny styk? Idealne zadny.
Anonymní, zkusila bych po sexu zavádět probiotika, umýt se intim pěnou (třeba Ginexid), nebo zavádět vitagycin c. Některým holkám to pomohlo.
Pak se prý doporučuje prozkoumat stěr z pochvy pod mikroskopem v době potíží, ale snad nikdy nikdo mi to na gyndě takto nevyšetřil.
Zkus taky mrknout na tu poradnu pro poruchy poševniho prostředí v HK.
@Nick.na.emimimo píše:
A na co vas oba prelecovali? Delal se vyter i partnerovi nebo mu napsali leky jen na to, co vyslo vam? Mate v dobe potizi a nasledne lecby pouze chraneny styk? Idealne zadny.
Přeléčení jsme byli na gardnerellu vaginalis, na chlamidie a tuším i ureoplasmu. Manžel měl problémy s varletem a tak často chodil na stěry z moč. trubice na urologii.
Já jsem chodila na stěry na gynekologii (a v době potíží i teda na urologii). Gynekolog mi občas předepsal i antibiotika bez stěrů. Jindy mi dělal stěry a občas se tam nic nenašlo
, jindy zase Gardnerela.
Manžel byl na stěrech naposled na jaře a vše čisté.
V době léčení jsme pohl. styk neměli. Vždy čekáme až po léčbě.
Teď mám novou doktorku a bohužel vždy když tam s problémem chci jít, tak do toho něco vleze, nebo se to objeví v nevhodnou dobu (jako např. teď před Vánoci, kdy mají všichni dovolenou).
@Terry96 probiotika užívám orálně ten gynimun, zaváděla jsem si Gyntimu probiotika a bohužel mi přišlo, že mi to ještě zhoršilo (možná mi zrovna tento typ nesedí?).
Kouknu, děkuji. ![]()
@kve-tinka Jestli je to reakce na můj dotaz tak nee. Vím o tom, že se takto můžou bakterie dostat do pochvy. Takže toto je pro mě základ hygieny. ![]()
@Anonymní píše:
Přeléčení jsme byli na gardnerellu vaginalis, na chlamidie a tuším i ureoplasmu. Manžel měl problémy s varletem a tak často chodil na stěry z moč. trubice na urologii.
Já jsem chodila na stěry na gynekologii (a v době potíží i teda na urologii). Gynekolog mi občas předepsal i antibiotika bez stěrů. Jindy mi dělal stěry a občas se tam nic nenašlo, jindy zase Gardnerela.
Manžel byl na stěrech naposled na jaře a vše čisté.
V době léčení jsme pohl. styk neměli. Vždy čekáme až po léčbě.
Teď mám novou doktorku a bohužel vždy když tam s problémem chci jít, tak do toho něco vleze, nebo se to objeví v nevhodnou dobu (jako např. teď před Vánoci, kdy mají všichni dovolenou).
@Terry96 probiotika užívám orálně ten gynimun, zaváděla jsem si Gyntimu probiotika a bohužel mi přišlo, že mi to ještě zhoršilo (možná mi zrovna tento typ nesedí?).
Kouknu, děkuji.
Achjo, to je běh na dlouhou trat, jestli je vytok zapachajici, tak to dela ta Gardnerela. Myslim, ze po lecbe je jen oslabena, ne vylecena, bud ji chytáte porad dokola nebo jste se ji nezbavila uplne. Manžel mel nejake zanetlive onemocneni varlete? Napadá me jeste kultivace primo z ejakulatu.
Anonymní, co mi ještě pomohlo, když jsem měla bakteriální zánět, je na míru zhotovená autovakcína (na gyndě). Taky striktní protikvasinková dieta a čaje na sliznice od bylinkáře. V te době jsem měla žlutý zapáchající výtok, a pomohlo ![]()
@Nick.na.emimimo píše:
Achjo, to je běh na dlouhou trat, jestli je vytok zapachajici, tak to dela ta Gardnerela. Myslim, ze po lecbe je jen oslabena, ne vylecena, bud ji chytáte porad dokola nebo jste se ji nezbavila uplne. Manžel mel nejake zanetlive onemocneni varlete? Napadá me jeste kultivace primo z ejakulatu.
Manžel prodělal 2× zánět varlete někdy asi před 6 lety
.
Právě jednu dobu to už bylo dobré a teď se to zase začíná objevovat častěji. Bohužel teď na gyndě nikdo není. Paní doktorka má dovolenou od 22. 12. do 2. 1., takže ani nemůžu zajít. Předtím to byla pořád jen antibiotika a vůbec se nehledala příčina. Pouze mě ještě napadá, jeslti nemám alergii na sperma, nebo jestli třeba nejsme s manželem kompatibilní. S předchozími partnery se mi to nikdy nedělo. Myslela jsem si, že se to časem zlepší, ale to už asi nezlepší. Jen jsem z toho docela zoufalá, zvlášť, když se snažíme o miminko.
Ještě mě napadlo, jestli třeba v CARu, kam docházíme, by mi mohli alespoň poradit co si na to koupit, ale nevím, jestli mi poradí
. Manžel má ještě protilátky proti spermiím ve spermatu (zjištěno nedávno), tak jestli třeba i to nemá nějaký vliv…
@Terry96 A ta autovakcína, to sis o ni musela požádat, nebo ti to poradili přímo na gynekologii? A to je jednorázovka, nebo je jich více?
Ono je blbé, že příčin může být hrozně moc. Od alergií po stravu. Jen mi prostě nikdo nebyl schopný nic vyšetřit.
O autovakcínu jsem si musela poprosit. Sami mi ji nenabídli. Jinak bych se nikdy nevymotala z kolečka čípky, masti, ATB. Čekala jsem na ni asi měsíc a měla ji ve formě kuliček, které jsem brala podle schématu. Tehdy mi to pomohlo v kombinaci s tou protik. dietou a těmi čaji od bylinkáře.
Já teď mám zase problém, jsem objednaná na urologii. Jestli s tím pohnu, dám vědět. U mě to ale letos jsou smíšené urogen. infekce. Bakterie a kvasinky způsobující zánět močáku.
Držím palce ![]()
@Terry96 Děkuji za typ. To mě mrzí, že se to zase vrátilo. Taky jsem měla i problémy s moč. cestami, ale nikdy mi v moči nic nenašli.
Kvasinky mi způsobovala ta antikoncepce, ale ty bakterie, ty se drží pořád.
V lednu mám začít stimulaci na IVF, tak snad se to kvůli tomu nebude muset odložit.
Taky držím palce ![]()
Update:
Nijak jsem nepokročila od posledního příspěvku. Na konci prosince jsem byla vycévkovaná, v moči leukocyty. Nasazen Furolin 5 dní, poté ok. V mezidobí jsem chytla covid a zánět průdušek, na to opět ATB (Augmentin). Po skončení MS tupé bolesti v pochvě (píchání několikrát denně), občas pálení sliznice při močení (ne uvnitř), divné pocity při močení, bolest podbřišku, svědění kolem klitorisu, pálení vulvy v klidu.
Po konzultaci s urologem (už ho mám) jsem opět nasadila Furolin. Zatím mi na urologii doporučili Furolin po styku a udělali urodynamiku, kde se zjistilo, že mi zůstává moč po vymočení v močáku, nasazeny na to léky.
V únoru mám jít na urologii na cytoskopii, zvažuju, že na kontrolu půjdu dřív kvůli aktuálním problémům (divné pocity při močení, pobolívání podbřišku i přes Furolin, občasné píchání v pochvě, občasné pálení sliznic).
Do konce měsíce ještě jdu na neurologii a jedu do HK do poradny. Je to na palici. Na imunologii (i stěry z krku, odběr krve) se vyloučila porucha imunity.
Co mi aktuálně pomáhá je Gynimun rapid a oplach bylinnou směsí z centra TČM.
Už druhý měsíc chodím do centra TČM, kromě akupunktury beru i individuální bylinné směsi a žádný účinek zatím. Terapeut už moc neví, co zkusit dál.
Jsem zvědavá, na co přijdou po té cytoskopii, a na co v HK v poradně.
Jsem ráda, že se tu můžu „vyblít“, protože v běžném životě už nechci svoje problémy s nikým řešit. Už jsem z toho fakt špatná. Minulý rok skoro konstantní problémy, nechci v tom letos pokračovat ![]()
@Terry96 píše:
Update:Nijak jsem nepokročila od posledního příspěvku. Na konci prosince jsem byla vycévkovaná, v moči leukocyty. Nasazen Furolin 5 dní, poté ok. V mezidobí jsem chytla covid a zánět průdušek, na to opět ATB (Augmentin). Po skončení MS tupé bolesti v pochvě (píchání několikrát denně), občas pálení sliznice při močení (ne uvnitř), divné pocity při močení, bolest podbřišku, svědění kolem klitorisu, pálení vulvy v klidu.
Po konzultaci s urologem (už ho mám) jsem opět nasadila Furolin. Zatím mi na urologii doporučili Furolin po styku a udělali urodynamiku, kde se zjistilo, že mi zůstává moč po vymočení v močáku, nasazeny na to léky.
V únoru mám jít na urologii na cytoskopii, zvažuju, že na kontrolu půjdu dřív kvůli aktuálním problémům (divné pocity při močení, pobolívání podbřišku i přes Furolin, občasné píchání v pochvě, občasné pálení sliznic).Do konce měsíce ještě jdu na neurologii a jedu do HK do poradny. Je to na palici. Na imunologii (i stěry z krku, odběr krve) se vyloučila porucha imunity.
Co mi aktuálně pomáhá je Gynimun rapid a oplach bylinnou směsí z centra TČM.
Už druhý měsíc chodím do centra TČM, kromě akupunktury beru i individuální bylinné směsi a žádný účinek zatím. Terapeut už moc neví, co zkusit dál.
Jsem zvědavá, na co přijdou po té cytoskopii, a na co v HK v poradně.
Jsem ráda, že se tu můžu „vyblít“, protože v běžném životě už nechci svoje problémy s nikým řešit. Už jsem z toho fakt špatná. Minulý rok skoro konstantní problémy, nechci v tom letos pokračovat
Ahoj, já jsem brala Furolin 1× denně skoro rok, než mi potíže úplně vymizely a moč byla bez bakterií. Teď jsem ok ![]()
@Freeandwild Díky za příspěvek. Vypadá to, že taky budu nějakou dobu „furolinová“. Jestli to pomůže, tak proč ne. Jsem ochotná už zkusit kdeco.