Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem krajanům, kteří žijete různě ve světě. Žiji a budu žít trvale v ČR. Jsem ale zvědavá, jak se vám venku žije, ať bydlíte kdekoli. Zajímá mě váš pohled na život- co je lepší, co je horší, školský systém, mateřská-délka, práce, délka prac. doby. úroven zdravotnictví, za co platíte. jaké poplatky povinné musíte platit, cena nájmu, cena energií. Kolik stojí vystudování dětí, kolik stojí základní potraviny, průměrný plat, minimální mzda. klidně přidejte oblíbený receptík, popište co bych měla vidět, kdybych přijela zrovna k vám. Prostě, napište mi o svém životě. děkuji
Žijí venku, ale srovnat to neumím, protože v ČR nežijí. Castky psat nebudu, to je stejně jak ptát se kdo má jakej plat v ČR.
@mirecekblbecek A na co ti to je, když žiješ a budeš žít v ČR?
@pikola píše: Žijí venku, ale srovnat to neumím, protože v ČR nežijí. Castky psat nebudu, to je stejně jak ptát se kdo má jakej plat v ČR.
touha po poznání, je to tak těžké pochopit?
@pikola Tak průměrný a minimální plat, na které se zakladatelka ptala, Ti klidně můžu napsat.
Jsou to oficiální informace a nevidím v tom nic intimního.
@mirecekblbecek píše:
omluva, příspěvek patří černé kočce. ![]()
@mirecekblbecek píše:
No tak vyjeď a poznáš… Není nad vlastní zkušenost, ne? To objevuješ jen prstem na mapě?
@Black Cat píše:
No tak vyjeď a poznáš… Není nad vlastní zkušenost, ne? To objevuješ jen prstem na mapě?
když tě má diskuze nezajímá, nemusíš odpovídat. prostě vyjíždím, jenže nikdy nepoznáš mormální život jako turista.
@Black Cat píše:
Je snad něco jiného vyjet a strávit někde dva týdny a žít někde trvale.
Já zakladatelku chápu, přijde mi to jako zajímavé téma, a to sama cestuju hodně, zrovna teď píšu také ze zahraničí
.
@Meha píše:
@pikola Tak průměrný a minimální plat, na které se zakladatelka ptala, Ti klidně můžu napsat.
Jsou to oficiální informace a nevidím v tom nic intimního.
Tak můžu, ale nejsem google.
@pikola píše:
Tak můžu, ale nejsem google.
Tak proč na takové téma reaguješ, když k tomu nechceš nic věcného napsat?
@mirecekblbecek píše:
když tě má diskuze nezajímá, nemusíš odpovídat. prostě vyjíždím, jenže nikdy nepoznáš mormální život jako turista.
No právě, že jako turista to nepoznáš. Ale přece se nebudeš rozhodovat pro život v nějaké zemi, podle poplatků za nájem a energie.
Přeci k nějaké zemi inklinuješ a o tu se hlouběji zajímáš… zajímáš… zajímáš, až tam vyrazíš bydlet a pracovat. Je to rozhodně velká životní zkušenost, dá ti to nadhled, osamostatníš se, jazykově zdokonalíš, získáš nové přátele a zároveň zjistíš, co všechno bylo dobré a lepší na domácí hroudě…
No ale o cenách se mi psát nechce… tak ti to tu nebudu plevelit… ![]()
Asi se nenajde diskuze, kde by někdo zbytečně nedělal chytrého co? ![]()
Slepičárna. To se tak nudíte ženské? Myslela jsem, že se tu dozvím něco zajímavého, to byla ale opravdu naivní představa.
@Black Cat píše:
No právě, že jako turista to nepoznáš. Ale přece se nebudeš rozhodovat pro život v nějaké zemi, podle poplatků za nájem a energie.Přeci k nějaké zemi inklinuješ a o tu se hlouběji zajímáš… zajímáš… zajímáš, až tam vyrazíš bydlet a pracovat. Je to rozhodně velká životní zkušenost, dá ti to nadhled, osamostatníš se, jazykově zdokonalíš, získáš nové přátele a zároveň zjistíš, co všechno bylo dobré a lepší na domácí hroudě…
No ale o cenách se mi psát nechce… tak ti to tu nebudu plevelit…
nemusíš psát o cenách, piš o tom, o čem chceš. zajímá mě tvůj pohled na život v zahraničí. tato diskuze může sloužit lidem kteří někam vyjedou, nebo jako zajímavost, nebo prostě jen pro pobavení, fantazii se meze nekladou.