Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ted jsem slysela ve zpravach, ze mate na podzim volby ohledne EU. Cameron prisel s urcitymi podminkami.Jak to vypada? Vystoupite? Tedy jak to vidis Ty ![]()
@stock vazne nevim, jak to dopadne a na podzim snad teprve budou o tom jednat, volby maji byt az v cervnu pristi rok. Kazdopadne radost z toho nemam, nevim co by bylo s nami
Kazdopadne jsem si jista, ze Cameron vystoupit nechce, ale chce urcite podminky, ovsem pochybuji, ze soucasna unie na ne hodla pristoupit, takze patova situace
Mluvis mi z duse
A jak to mate s tema vsema „prchajicima“ z ruznejch Afrik
Prijimate je, nebo ne?
@januschka No tak levne…ani s anonymem se mi nechce rikat, kolik nas to stalo, ale lehce par desitek mil.
Hm, tak mil. je jeste v" pohode", tady uz je to milia. A jeste jedna zvedava otazka…dite muzes vzdelavat doma..To kdyz si usmyslis, nebo dite ktere nefunguje, z ruznych duvodu, ve skole?
No v necem mas pravdu a v necem kecas.
@Anonymní píše:
Pár věcí bych upřesnila… prosím anonymně kvůli financím.USA je země aut, bez nich se kromě NYC nedá existovat. Takže české špatné řidičky, co vozí všude manžel, se tu nechytnou. Řídí všichni.
Neni pravda, treba Boulder, CO je dalsi takovy mesto a znam peknych par IT profesionalu, kteri bez auta existuji i v DC a urcite jsou dalsi mesta. Neridi vsichni, ale rekneme 99.9% ma ridicak. A jak rikam, znam lidi, co se nastehuji do centra mesta a auto prodaji, protoze jim to nestoji zato.
Ženy PRACUJÍ, pokud nejsou trophy nebo housewives. Je to tak drahá země, že z jednoho příjmu tu spousta lidí nemá takový komfort nebo životní úroveň. Takové to plošné předepisování pracovní neschopnosti v osmém týdnu naprosto nerizikového těhotenství jen proto, že se madam nechce do rachoty - NEEXISTUJE. Pracuje se do porodu, nastupuje se zpět v 6-8 týdnu. Tři roky mateřské, zapomeňte. Je to kruté a nelíbí se mi to, ale tři roky mateřské nebo „rodičáku“ považuju za stejnou blbost.
Tohle je nahodou pravda, ja mel kliku velice slusny prace a moje zena byla s detmi doma - mame tri - az do doby nez nejmladsi sla do skoly.
A znam rodiny, pro ktere jsou deti dulezitejsi nez zivotni standard a tak proste jsou mamy s detmi doma nebo dokonce deti samy uci. Ale pro hodne rodin je dvoji prijem nutny aby vubec prezili, proto jsou ridicaky od 16 let a neikdy se to asi nezmeni, protoze ve velkych rodinach pak nejstarsi dite za matku zaskakuje a jezdi nakupovat a vozi deti do skoly a tak podobne.
Byrokracie funguje, ale ne vždycky ve prospěch těch, co má. Aneb chudý afroameričan je tu stále jen chudší, bohatý běloch se zděděnými miliardami je stále jen bohatší. Obama tohle nezměnil, ač to sliboval, Hilary to teď slibuje, no počkám si.
Jestli jsi verila Obamovi a ted veris Hilary, tak to uz je na Bohnice, nechapu jak muze cech nevidet skrz ten jejich BS, ale prosim. Nebavme se o extremech, tenhleten socikovskej blabol o tom kdo je stale chudsi a kdo je stale bohatsi je soucasti agendy demokratu kteri uspesne proti sobe postivaji jednotlive tridy a rasy.
Souhlasím, že policisté jsou slušní, ale také přísní a často rasisti.
Populace je samozřejmě kotel všech kultur, je v ní spousta rasismu, ale Čechy považuju za mnohem větší rasisty než třeba i kované jižany. Rasismus je u nás folklór, fóry o Romech a tak, ale tady by si nikdo jen tak nelajsnul, pokud by nebyl ve svém vnitřním kruhu. Určitě ne třeba v práci nebo ve škole, jako se to běžně děje.
Ve skolach uz existuje rasismus naruby, nektere rasy maji vyhody ktere jine nemaji. Treba cernosi jsou protezovani a asiate a indove a belosi nikoliv. Poznas, az ti pujde dite na vejsku. A jestli jsi nekdy mluvila s americanem kdery mel kdy co delat s cikanama jako sousedama, tak ten se s cechem v cikanske otazce velice dobre shodne, protoze cikani v USA se chovaji skoro stejne jako cikani v Chanove.
Pokud jde o vtipy, to je problem te idiotske PC. Politicka korektnost se neprojevuje v tom, ze chlapa zenska zazaluje kdyz ji podrzi dvere, ale ze si nikdo netroufne nazyvat veci pravym jmenem. Ryba smrdi od hlavy a pokud vrazdici silenec, ktery postrili pacienty ve spitale vykrikujice Alah je velky a cele je to nazvano nasilim na pracovisti, tak je opravdu neco shnileho ve state danskem.
Doktoři jsou tu dobří i špatní, převažují pruměrní až dobří, ale na excelentního doktora se taky načekáte. Celkově je tu přístup k pacientovi jako je klientovi, nemusí se pacient nikoho a ničeho doprošovat - POKUD MÁ POJISTKU A-NEBO PENÍZE.
Pokud nemá, je v haj..u. Doslova. Sociální systém tu není, zdravotní péče je neskutečně drahá, k tomu jsou copays a deductibles, tj. ani s pojistkou není zadara. A je to hodně peněz.
Asi mas kliku na mizerny doktory, rozhodne je jednodussi najit dobryho doktora v USA nez v Cechach.
Není pravda, že lidé přízvuk neztratí. Znám několik případů východoevropanů, co sem přišli po škole a nemají přízvuk. Prostě mají ucho a nebo dobré accent kouče
ale opravdu to není paušální, že Čechům přízvuk zůstává je tím, že se jednak ve školách učili špatnou angličtinu a zároveň málo na tom pracují, dá se s tím hodně dělat. Úspěšný tu může být člověk i s extrémně silným přízvukem, když něco umí a předvede.
A jak to jako cizinec poznas ze nemaj prizvuk? Ze ti to reknou?:)
Není to země, která by na někoho čekala s otevřenou náručí, ale kdo je dobrý a něco umí, tak se prosadí a může to mít dobrý život. V ČR se talent a úspěch akorát závidí, obdivuje se průměrnost. Tady jsou prachatí a úspěšní podnikatelé dávani za vzor, v ČR na ně pliveme jako na zloděje. Takže takové to „čecháčkovství“ - od haurování, všeobjímajícího mudrlanství po závist jsem tu nezažila.
Jo, to je na imigrantech, viz tvoje cechackovsky kecy o bohatsich a chudsich. A i to se meni, viz Obama - you did not build this, Occupy Wall Street, kecy Hilary o zdaneni 1% - v Marx Leninismu se tomu rikali zostrovani tridniho boje a to je presne co demokrati v USA delaji spolu s podnecovanim rasovych nepokoju.
Pro děti není nic zdarma a vše je drahé - kroužky, družiny, školy… dítě je tu hodně finančně nákladé, věci jako hra na hudební nástroj, sport, co u nás dělá dítě na každé vesnici, to je výsada střední třídy. V NYC vyšší střední třídy.
Zažila jsem spoustu případů, kdy někdo přišel o job a musel se stěhovat na druhý konec země, prodat barák, auto, začínat od nuly… job nemá nikdo jistý, ani CEO firmy.
Musis pochopit, ze jedina vec, kterou v zivote dostanes zadarmo je laska tvy matky. Za zbytek, at uz je to cokoliv, musis platit at uz jakoukoliv formou. Hudebni nastroje jsou daleko dostupnejsi nez v cechach, pro ty co nemuzou loktem do kapsy je i poskytne skola, pokud ma dite zajem a talent. Kazdy z nasich deti ve skole hralo na hudebni nastroj - viola, trubka, celo - takze maj zaklady, ale jen nejstarsi dceru to chytlo natolik, ze jeste hraje. Stejne tak sport na bezne urovni. Vykonostni sport je drahej vsude, tady taky.
Ten CEO firmy ma ale lepsi zivotopis, a vetsinou si neco dalsiho najde velice brzo, vsechno je to relativni. znam to z obou stran. Delal jsem co velice slusne placeny ajtak i jsem makal v autodilne rukama. Nakonec je to o tom co znas ale hlavne koho znas a jak se dokazes prodat.
Příspěvek upraven 27.07.15 v 13:55
Jo a co federalni vlada zakazala tu vlajku, tak je USA zeme plna lasky a harmonie:
@januschka no, tak jsem si tu uzivatelku dohledala a spesne probehla zacatek jakehosi tematu. Vazne mas pocit, ze jsem 15 leta pubertacka, co sedi nekde v CR u pc? Proc se me normalne nezeptas a mas tu misto toho na me radobyvtipny kecy? Dost ubohy prispevek z Tve strany. Nenapadlo me, ze do tematu muzou prispivat jen lide bydlici v UK nebo nekde v Americe a Finsko je zakazany. Tak snad mas ze sebe lepsi pocit. Ono neni nic lepsiho, nez se schovana za prezdivkou na netu verejne bezduvodne vysmivat, vid. I ty tleskacky tu mas ![]()
Tady opravdu nemuze byt jediny tema, kde by se nejaka slipka nezacala do ostatnich navazet nebo je urazet. Fakt ubohy ![]()
@Leppäkerttu píše:
@januschka no, tak jsem si tu uzivatelku dohledala a spesne probehla zacatek jakehosi tematu. Vazne mas pocit, ze jsem 15 leta pubertacka, co sedi nekde v CR u pc? Proc se me normalne nezeptas a mas tu misto toho na me radobyvtipny kecy? Dost ubohy prispevek z Tve strany. Nenapadlo me, ze do tematu muzou prispivat jen lide bydlici v UK nebo nekde v Americe a Finsko je zakazany. Tak snad mas ze sebe lepsi pocit. Ono neni nic lepsiho, nez se schovana za prezdivkou na netu verejne bezduvodne vysmivat, vid. I ty tleskacky tu masTady opravdu nemuze byt jediny tema, kde by se nejaka slipka nezacala do ostatnich navazet nebo je urazet. Fakt ubohy
Koukam, ze jsi me bohuzel vubec nepochopila…doufala jsem, ze jsi dcera Markur59 z toho duvodu, ze se k dceri chova dost hnusne a ta se chce odstehovat do Finska…tak jsem napsala, ze doufam, ze jsi ta dcera-nic zleho vuci tobe v tom nebylo…
naopak ![]()
@januschka aha, jezis tak to se Ti uprimne omlouvam. O vikendu asi byly nejaky erupce na slunci nebo co, ze sem byla tak nervni. Ne, dcera dotycne nejsem, bydlim ve Fin uz 5 let. Tak snad se holce podari sem zmizet, je tu fajn, i kdyz holubi tu do pusy sami nelitaji a blbce tu clovek taky potka…
Jeste jednou sorry, opravdu ![]()
@stock @stock nemusis vetsinou platit, i kdyz je pravda, ze kousek od nas je ohromny les a je tam samozrejme vymysleno plno vyziti za ktere platis, ale vsechno je to takove moc bezpecne, upravene, cesticky kudy jit. Ja jsem vyrostla v Ceskem raji, stravila detstvi v lesich na loukach a to tady postradam