Životní pojištění partnera - plnění na partnerku nebo na děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MKK
123
28.2.12 17:55
Wiolla píše:
MKK píše: …Jo, do 18let se s tím dá nakládat za dítě. Jenže to je taky na houby. Jak pak synovi vysvětlím, že jsem z toho vzala? Stane se, že mu to nebudu moc vrátit a co pak? Pak budu u syna vypadat jako ta co vzala po tatínkovi peníze…
fakt mě s tím tak trochu dostal. A kromě toho, jde to dělat na podíly…mám u penzijka x procent tomu, x tomu.....asi to dám po tomto taky na syna. Ale na toho z 1.manž.

Co bys mu vracela? 8o Ty z těch peněz zaplatíš synovi zimní boty, školu v přírodě, lyžák, studijní pobyt v Anglii, případně nedoplatek za elektřinu v bytě, kde budete společně žít atd. Tedy všechno věci, které souvisí s finanční stránkou péče o něj.

Jooo, kdybys za to jela na Kanáry, tak to je jiná. To bys mu to pak vrátit měla. ;)

A ano, souhlasím s poslední větou. Uváděj do svých smluv děti 50:50. Chlapa vynech. Je mladej, schopnej, poradí si… ;) 8)

To udělám. Prostě to dám na kluky.
Jenže i kdybych si z toho chtěla půjčit / při mé povaze ne / tak než by došlo k nějakému uvolnění peněz, trvalo by to jistě dýl než když to jde přímo mimo nezletilce. A i kdyby byl plnoletej, nikdy nebudu mít takový příjem, abych vše zvládla. Jako kdyby po něm člověk chtěl moc, stačilo něco do začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.12 17:55
Anonymní píše:
Wiolla píše:
Anonymní píše:
Wiolla píše:
Anonymní píše:
Tak my svoji nejsme a zakládaly jsme si všichni tři pojistky když se nám narodil prcek. a Máme to každý napsané na děti. Nevím proč Vám to připadá divné? :nevim:
Pojistky jste dělali abyste zajistili výhradně dítě, a nebo abyste zajistili „zbytek rodiny“, když jeden z partnerů náhodou zemře? Pokud to první, pak je to OK. Pokud bylo záměrem to druhé, pak to není takto šťastné…
Tak já v tom rozdíl teda moc nevidím :nevim:
Rozdíl je v tom, že pokud bys byla psaná ty, dostaneš peníze a okamžitě se můžeš zařídit (zaplatit dluhy, které bez manžela neutáhneš splácet, vyrovná ti to jeho chybějící plat atd.). Pokud to bude napsané na dítě, budeš v nakládání s těmito penězi (asi) omezená, tudiž např. jako nevydělávající na RD úplně někde…
No máš asi pravdu, sestavovaly jsme to trochu narychlo, a každému z nás prostě přišlo na mysl že by to měly být děti..... :nevim: detaily jsme asi moc nedomyslely :think:

AKe na druhou stranu, nemáme žádné závazky - ani mít doufám do budoucna nebudeme. A hotovost spoříme doma, takže k penězům přístup bych eventuelně mela… :think:

• Citovat
  • Upravit
1297
28.2.12 17:56
MKK píše:
crazzi píše:
verenika píše:
Wiollo- :roll: :roll: za 1. na hypo když máš zástavní právo tak by to chtělo mít životko ve prospěch banky( většina bank to vyžaduje)a za 2. zakladatelka jasně píše, že má strach že pak neutáhne hypo. když nedostane ze životního pojištění svého muže nic. Proto to asi píšu :roll: Nechápu tvojí jízlivost :zed:Příspěvek upraven 28.02.12 v 17:43
Tyjo, mě na Wiolině příspěvcích nepřijde jízlivého vůbec nic, snaží se poradit :nevim:
Jinak mám hypo na byt, ručím barákem táty a banka nevyžadovala pojištění vůbec žádné.
Mám pojistku na sebe, obmyšlená osoba je kvůli zástavě právě táta. A protože jsme na MD závislí na příjmu mýho partnera, máme to řešeno dost netradičně - přidala jsem si ho jako druhou pojištěnou osobu ke své pojistce, tzn sama to pojistné platím. A obmyšlená osoba tam nejde uvést jiná, takže kdyby se mu něco stalo, opět bude pojistné vyplaceno mýmu tátovi, ale to už je o dohodě v rodině.
To chápu, že když má jhypo táta tak je uveden. Jenže já už z rodiny nemám kromě mamky nikoho. Sama má důchod, takže by mi nepomohla.

A co chlapovi navrhnout, že tak jak to udělal by to bylo dejmetomu pochopitelný až bude syn plnoletej, protože pak se za to může postavit na vlastní nohy a ty se můžeš postarat sama o sebe?
Dokud je malej, přijde mi to od Tvého chlapa taky dost zvláštní řešení, přesně jak píšou holky, pokud chce zajistit syna, tak MUSÍ zajistit i tebe, aby ses o něj mohla postarat.
Co kdyby Ti v pojišťovně třeba řekli, že s tím do jeho plnoletosti nemůžete nic? To by byla situace, mít někde v pojišťovně hromadu peněz na které nesmíš sáhnout a nemít na splátku hypotéky nebo na jídlo. Vždyť to úplně popírá tu jeho snahu syna zajistit. Zkusila bych mu to tahle nějak vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.2.12 17:58
MKK píše:
Wiolla píše:
MKK píše: …prostě to asi pojal jako spoření nebo co.

Jééééžkovy voči. :roll: No jo, no… Dej s ním řeč a řekni mu, že pojistka není spoření, ale zajištění. A jestli je jeho záměrem zajistit pouze dítě, a nebo „rodinu“ (tedy i tebe). A pokus se mu vysvětlit v čem vidíš rozdíl…

Ale můžeš se taky dozvědět (což už ti jaksi i řekl), že jen dítě, že ty jsi mladá…bla bla bla. Na to mu zkus říct, že ale TY se budeš starat o toto jeho dítě. Že SAMA bez dítěte bys to samozřejmě zvládla, vo tom žádná. Ale právě kvůli tomu dítěti jsi trošku omezená v možnostech. ;)
To jsem mu řekla.
Protiřečí si. Poprvé řekne, že bych si z toho mohla vzít. Když jsem řekla, že bych si nevzala cizí peníze, tak řekl, že jsem hodná. Pak zase mladá, šikovná…pak, že to nemyslí zle, pak že není tak striktní abych si z toho nevzala…bla bla.

Hele, on bude hodnej chlap, jen prostě neví. Rozumí tomu jak koza petrželi a přestavuje si to jako hurvínek válku stejně tak jako většina ostatních. :lol:

Zjisti si to na tý pojišťoně, co by se dělo a pak dejte v klidu řeč: CO BY KDYBY. Něco ve smyslu: Hele, když ty nebudeš, tak já musím okamžitě do práce, abych uživila děti. Co ve svém věku seženu? Prodavačku za 10.000 hrubýho? Takže tvé dítě půjde ve 2 letech do jeslí, abych to utáhla. Žádné kroužky, žádné dovolené, žádné výlety. Budeme dřít bídu s nouzí. Všichni, i tvé dítě. Použít peníze z pojistky bych mohla jen za těch a těch podmínek… Nebylo by lepší to nastavit tedy nějak rozumněji? Třeba na polovinu? (50% ty, 50% dítě (to jeho))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.2.12 18:00
verenika píše: …Nic končím, neznám nikoho kdo nemá životní pojištění k hypo. 8o 8)

No a vo tom to je! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
28.2.12 18:01
verenika píše:Nic končím, neznám nikoho kdo nemá životní pojištění k hypo. 8o 8)

Tak už znáš, těší mě :) Opravdu to není podmínka všech bank. V bankovnictví jsem pár let pracovala, takže uznávám že je to spíš neobvyklý :kytka: , ale je to tak.
Samozřejmě druhá věc je ta, že je rozumný ho mít, a proto ho máme, ale tak jak píšu, zakládané úplně zvlášť a nevinkulované bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MKK
123
28.2.12 18:01
crazzi píše:
MKK píše:
crazzi píše:
verenika píše:
Wiollo- :roll: :roll: za 1. na hypo když máš zástavní právo tak by to chtělo mít životko ve prospěch banky( většina bank to vyžaduje)a za 2. zakladatelka jasně píše, že má strach že pak neutáhne hypo. když nedostane ze životního pojištění svého muže nic. Proto to asi píšu :roll: Nechápu tvojí jízlivost :zed:Příspěvek upraven 28.02.12 v 17:43
Tyjo, mě na Wiolině příspěvcích nepřijde jízlivého vůbec nic, snaží se poradit :nevim:
Jinak mám hypo na byt, ručím barákem táty a banka nevyžadovala pojištění vůbec žádné.
Mám pojistku na sebe, obmyšlená osoba je kvůli zástavě právě táta. A protože jsme na MD závislí na příjmu mýho partnera, máme to řešeno dost netradičně - přidala jsem si ho jako druhou pojištěnou osobu ke své pojistce, tzn sama to pojistné platím. A obmyšlená osoba tam nejde uvést jiná, takže kdyby se mu něco stalo, opět bude pojistné vyplaceno mýmu tátovi, ale to už je o dohodě v rodině.
To chápu, že když má jhypo táta tak je uveden. Jenže já už z rodiny nemám kromě mamky nikoho. Sama má důchod, takže by mi nepomohla.
A co chlapovi navrhnout, že tak jak to udělal by to bylo dejmetomu pochopitelný až bude syn plnoletej, protože pak se za to může postavit na vlastní nohy a ty se můžeš postarat sama o sebe?
Dokud je malej, přijde mi to od Tvého chlapa taky dost zvláštní řešení, přesně jak píšou holky, pokud chce zajistit syna, tak MUSÍ zajistit i tebe, aby ses o něj mohla postarat.
Co kdyby Ti v pojišťovně třeba řekli, že s tím do jeho plnoletosti nemůžete nic? To by byla situace, mít někde v pojišťovně hromadu peněz na které nesmíš sáhnout a nemít na splátku hypotéky nebo na jídlo. Vždyť to úplně popírá tu jeho snahu syna zajistit. Zkusila bych mu to tahle nějak vysvětlit.

No to ano, můj názor. Naznačila jsem mu to a prostě on to nemyslel ve zlém jak to udělal. Myslím, že kdyby miloval, záleželo mu na mě, rodině jak mi tvrdí, tak toto neudělá. Ještě m dává spíš najevo, že mu vyčítám jak je špatný a ryju do něho. Nechápu to.Nějak ani nemám náladu mu škemrat o peníze. Fakt bych si asi připadala, že škemrám. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MKK
123
28.2.12 18:02
MKK píše:
crazzi píše:
MKK píše:
crazzi píše:
verenika píše:
No to ano, můj názor. Naznačila jsem mu to a prostě on to nemyslel ve zlém jak to udělal. Myslím, že kdyby miloval, záleželo mu na mě, rodině jak mi tvrdí, tak toto neudělá. Ještě m dává spíš najevo, že mu vyčítám jak je špatný a ryju do něho. Nechápu to.Nějak ani nemám náladu mu škemrat o peníze. Fakt bych si asi připadala, že škemrám. :zed:

Jako on tvrdí že to myslel jen v dobrém…prostě mi to jde proti logice. A ještě asi ze mě udělá hysterku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MKK
123
28.2.12 19:09
Wiolla píše:
MKK píše:
Wiolla píše:

Jééééžkovy voči. :roll: No jo, no… Dej s ním řeč a řekni mu, že pojistka není spoření, ale zajištění. A jestli je jeho záměrem zajistit pouze dítě, a nebo „rodinu“ (tedy i tebe). A pokus se mu vysvětlit v čem vidíš rozdíl…

Ale můžeš se taky dozvědět (což už ti jaksi i řekl), že jen dítě, že ty jsi mladá…bla bla bla. Na to mu zkus říct, že ale TY se budeš starat o toto jeho dítě. Že SAMA bez dítěte bys to samozřejmě zvládla, vo tom žádná. Ale právě kvůli tomu dítěti jsi trošku omezená v možnostech. ;)
To jsem mu řekla.
Protiřečí si. Poprvé řekne, že bych si z toho mohla vzít. Když jsem řekla, že bych si nevzala cizí peníze, tak řekl, že jsem hodná. Pak zase mladá, šikovná…pak, že to nemyslí zle, pak že není tak striktní abych si z toho nevzala…bla bla.

Hele, on bude hodnej chlap, jen prostě neví. Rozumí tomu jak koza petrželi a přestavuje si to jako hurvínek válku stejně tak jako většina ostatních. :lol:

Zjisti si to na tý pojišťoně, co by se dělo a pak dejte v klidu řeč: CO BY KDYBY. Něco ve smyslu: Hele, když ty nebudeš, tak já musím okamžitě do práce, abych uživila děti. Co ve svém věku seženu? Prodavačku za 10.000 hrubýho? Takže tvé dítě půjde ve 2 letech do jeslí, abych to utáhla. Žádné kroužky, žádné dovolené, žádné výlety. Budeme dřít bídu s nouzí. Všichni, i tvé dítě. Použít peníze z pojistky bych mohla jen za těch a těch podmínek… Nebylo by lepší to nastavit tedy nějak rozumněji? Třeba na polovinu? (50% ty, 50% dítě (to jeho))

No ted jsem to navrhla, spíš jsme se pohádaly.Prostě on to tak špatně nemyslí, já ho vidím ve špatným světle, on by taky musel zabezpečit rodinu kdyby se mnou něco a vlastně bych měla prodat byt/ když se podaří za víc, tak jistě seženu nájem /- Docela mě dostal…kdyby tak moc na nás myslel, tak přece řekne…hele, měla by jsi tam být taky uvedená, aby jste to zvládly, nemusela brát klukům domov. Jsem ted fakt na vážkách jestli mu vůbec záleží na mě. Jemu se to mluví, když má čistého 22000. Sice ted taky dřeme na knop, ale jsme prostě na to 2.
Ještě se kvůli tomu rozvedeme jak jsme se chytli. A ještě mám pocit, že se urazil nebo co. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.2.12 20:41
MKK píše: …Jako on tvrdí že to myslel jen v dobrém…prostě mi to jde proti logice. A ještě asi ze mě udělá hysterku.

Ale chapi neumí uznávat chyby, byť z neznalosti (nebo je uznávají neradi). Takže reagoval jak na první signálí a raději udělá blbce z tebe. To si tak neber. ;) Nedoprošuj se, v klidu si promluvte znovu, řekni mu, že víš, že to myslel dobře, ale že by to dobře dopadnout nemuselo a co on na to, jestli by to nestálo za to, udělat trošku jinak… A nech ho „rozhodnout“. :jazyk: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MKK
123
28.2.12 20:49
Wiolla píše:
MKK píše: …Jako on tvrdí že to myslel jen v dobrém…prostě mi to jde proti logice. A ještě asi ze mě udělá hysterku.
Ale chapi neumí uznávat chyby, byť z neznalosti (nebo je uznávají neradi). Takže reagoval jak na první signálí a raději udělá blbce z tebe. To si tak neber. ;) Nedoprošuj se, v klidu si promluvte znovu, řekni mu, že víš, že to myslel dobře, ale že by to dobře dopadnout nemuselo a co on na to, jestli by to nestálo za to, udělat trošku jinak… A nech ho „rozhodnout“. :jazyk: 8)

Až vychladne tak to zkusím, ted usnul. Ikdyž se mi do toho moc nechce, nerada žadoním:-( ale spíš bych ráda věděla co na to řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.2.12 21:06
MKK píše:
Wiolla píše:
MKK píše:
Wiolla píše:

To jsem mu řekla.

Zjisti si to na tý pojišťoně, co by se dělo a pak dejte v klidu řeč: CO BY KDYBY. Něco ve smyslu: Hele, když ty nebudeš, tak já musím okamžitě do práce, abych uživila děti. Co ve svém věku seženu? Prodavačku za 10.000 hrubýho? Takže tvé dítě půjde ve 2 letech do jeslí, abych to utáhla. Žádné kroužky, žádné dovolené, žádné výlety. Budeme dřít bídu s nouzí. Všichni, i tvé dítě. Použít peníze z pojistky bych mohla jen za těch a těch podmínek… Nebylo by lepší to nastavit tedy nějak rozumněji? Třeba na polovinu? (50% ty, 50% dítě (to jeho))
No ted jsem to navrhla, spíš jsme se pohádaly.Prostě on to tak špatně nemyslí, já ho vidím ve špatným světle, on by taky musel zabezpečit rodinu kdyby se mnou něco a vlastně bych měla prodat byt/ když se podaří za víc, tak jistě seženu nájem /- Docela mě dostal…kdyby tak moc na nás myslel, tak přece řekne…hele, měla by jsi tam být taky uvedená, aby jste to zvládly, nemusela brát klukům domov. Jsem ted fakt na vážkách jestli mu vůbec záleží na mě. Jemu se to mluví, když má čistého 22000. Sice ted taky dřeme na knop, ale jsme prostě na to 2.
Ještě se kvůli tomu rozvedeme jak jsme se chytli. A ještě mám pocit, že se urazil nebo co. :|

Hmm, blbý. :think: Jsou v podstatě 2 možnosti: buď je to uražená ješitnost (jako že jsi ho nepochválila za dobrý úmysl a měla´s ho raději nechat chvíli vychladnout), a nebo to myslí opravdu takto vážně. Teď ti nevím, co je horší… :nevim:

Jako pojistku na něj můžeš uzavřít i ty (ty pojistník, on pojištěný, ty obmyšlená osoba), ale bez jeho podpisu to nejde (musí s tím souhlasit). Navíc, pokud by šlo o nějakou vyšší pojistnou částku (ideálně právě ve výši té zmiňované hypotéky), tak by mohla pojišťovna chtít i lékařskou prohlídku, což bez součinnosti s ním fakt nepůjde… No nic, tady je každá rada drahá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.2.12 21:08
MKK píše:
Wiolla píše:
Ale chapi neumí uznávat chyby, byť z neznalosti (nebo je uznávají neradi). Takže reagoval jak na první signálí a raději udělá blbce z tebe. To si tak neber. ;) Nedoprošuj se, v klidu si promluvte znovu, řekni mu, že víš, že to myslel dobře, ale že by to dobře dopadnout nemuselo a co on na to, jestli by to nestálo za to, udělat trošku jinak… A nech ho „rozhodnout“. :jazyk: 8)
Až vychladne tak to zkusím, ted usnul. Ikdyž se mi do toho moc nechce, nerada žadoním:-( ale spíš bych ráda věděla co na to řekne.

Nejdřív to zjisti na pojišťovně, jak by to bylo s tím pojistným plněním. Chlapi mají rádi fakta. Tak ať mu ta fakta můžeš dát a on nemá pocit, že jen vaříš z vody a že jsou to tvoje plané strachy… ;)

A klidně tomu dej týden čas, nehroť to. Ať ti to dobře dopadne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MKK
123
29.2.12 07:11
Wiolla píše:
MKK píše:
Wiolla píše:
MKK píše:
Wiolla píše:

To jsem mu řekla.

Ještě se kvůli tomu rozvedeme jak jsme se chytli. A ještě mám pocit, že se urazil nebo co. :|

Hmm, blbý. :think: Jsou v podstatě 2 možnosti: buď je to uražená ješitnost (jako že jsi ho nepochválila za dobrý úmysl a měla´s ho raději nechat chvíli vychladnout), a nebo to myslí opravdu takto vážně. Teď ti nevím, co je horší… :nevim:

Jako pojistku na něj můžeš uzavřít i ty (ty pojistník, on pojištěný, ty obmyšlená osoba), ale bez jeho podpisu to nejde (musí s tím souhlasit). Navíc, pokud by šlo o nějakou vyšší pojistnou částku (ideálně právě ve výši té zmiňované hypotéky), tak by mohla pojišťovna chtít i lékařskou prohlídku, což bez součinnosti s ním fakt nepůjde… No nic, tady je každá rada drahá… :nevim:

No myslím, že to myslel vážně. Ani nemá pojistku na miliony, předtím jsme se domlouvali, že bude částka aspon do začátku - aby člověk neskončil na ulici. A ještě jsem mu řekla / tvrdil, že kdyby se stalo něco mě a já mu nic nezanechala, tak by se taky musel postarat / - na to jsem řekla, že i s jeho platem by to neutáhl a peníze by potřeboval. 13tis hypo, 3tis aloše, 4tis.služby, 2 děti, jídlo, škola…moc by mu nezbylo. A já nikdy nebudu mít plat jako on. A že ikdyž to asi myslel ok, že realita by byla zcela jiná a že pokud chce našetřit synovi, tak at to zruší a spoří mu radši s výnosem. Prostě s ním na to není řeč. Je mu špatně / asi z toho, že se pak pohádáme /. Jenže já neumím mlčet, když to vidím jinak a být jen ta co bude mlčet, neumím a ani snad nechci. Prostě mám divný pocit z toho a odráží se to jak ho vidím:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
29.2.12 09:55
verenika píše:
Znovu píšu , že hypotéka musí mít zvláštní životní pojištění v hodnotě hypotéky. Je to samostatné, ty by jsi v případě smrti manžela neviděla nic a celá ta čáska by pokryla hypo!

To nie je pravda. Hypoteku mame, ale poistenie sme nemuseli mat a ani nemusime mat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí