Životní minimum v těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Životní minimum v těhotenství
Ahojte maminky,
mám takový dotaz. Začnu pěkně od začátku. Bydlím s mamkou v podnájmu, ona je na UP a já taky, hledala jsem si práci po skončení školy, ale během té doby jsem otěhotněla. S mamkou jsme do teď brali životní minimum necelých 6tis. Ale mamku od 1.července zaměstnali a bude brát nějakých 12tis. S otcem dítěte jsme spolu, ale nemáme nahlášeno, že by jsme spolu žili nebo tak. On zpravuje baráček, aby jsme se tam pak mohli přestěhovat. Ale co mě zajímá je to, jestli já mám nárok na životní minimum, když jsem těhotná nebo se budu brát dohromady s mamkou a nic nedostanu? Mamka není zrovna rozdavačný typ a aji na nájem jsem musela přispívat, teď jí nebudu moct dát nic a tím budou vznikat hádky..Díky moc za odpovědi.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
To záleží, jestli jste spolu hlášené v bytě, pokud ano, má k Tobě mamka vyživovací povinnost, nemýlím-li se… ![]()
Jinak bys měla nárok na 3410,– + 1.000,– na dietní stravování v těhotenství… ![]()
- Upravit
@Timinka No to jo, ale tak nemuže táhnout všechno..Zpravuje barák a to stojí celkem dost peněz..Snaží se, aby to bylo co nejdřív a mohli jsme tam být. Samozřejmě že nakupuje nebo tak, ale prostě nemá tolik peněz, aby živil mě, platil dva nájmy, zpravoval barák a ještě kupoval věci na mimčo..
@Zuzanice011 píše:
@Timinka No to jo, ale tak nemuže táhnout všechno..Zpravuje barák a to stojí celkem dost peněz..Snaží se, aby to bylo co nejdřív a mohli jsme tam být. Samozřejmě že nakupuje nebo tak, ale prostě nemá tolik peněz, aby živil mě, platil dva nájmy, zpravoval barák a ještě kupoval věci na mimčo..
bezva ![]()
- Upravit
@_Kaczenkaa_ No jsme hlášené, že bydlíme spolu. Ale už nejsem nezletilá, tak by vyživovací povinnost už neměla být ne? Zvlášť když už sama čekám rodinu..
@Zuzanice011 píše:
@_Kaczenkaa_ No jsme hlášené, že bydlíme spolu. Ale už nejsem nezletilá, tak by vyživovací povinnost už neměla být ne? Zvlášť když už sama čekám rodinu..
Posuzují se všechny osoby, se kterými tvoříš společnou domácnost, což zjevně jste.
@mag píše:
Posuzují se všechny osoby, se kterými tvoříš společnou domácnost, což zjevně jste.
Tak tak, tím pádem budete mít žovotní minimum a na nic nemáš nárok… ![]()
- Upravit
@mag Jo to jsme, takže se to nebere nějak jinak když jsem těhotná?
@Zuzanice011 píše:
@mag Jo to jsme, takže se to nebere nějak jinak když jsem těhotná?
Ne, proč by mělo?
@Zuzanice011 píše:
@_Kaczenkaa_ No tak to je na prdJinak máte krásnou holčičku
Dávky v hmotné nouzi jsou pro lidi v nouzi, to už zjevně nejste.
No a co tak přestat platit nájem a než spravíte domek, bydlet spolu s mámou?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat