Životní styl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25182
29.2.08 10:32

Životní styl

Ahoj,

docela by mě zajímalo, jak se žije v jiných rodinách. Ať už v tv, radiu nebo časopisech se všude o zdravé výživě píše a mluví. My se doma snažíme, ale přiznám se moc nám to nejde. A jak jste na tom Vy?

Žijete zdravě? Pěstujete nějaké sporty? Dodržujete nějaké zá:,–(y zdravé výživy? Relaxujete? Učite tak žít i své děti?

díky za odpovědi
Mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
29.2.08 11:28

Ahoj,

dobra otazka. Ja si porad pro sebe rikam, jak by to melo byt (a jak by se i to libilo, ze?), ale nema cenu delat neco, co je ti vylozene proti srsti.

Zdrave zijeme jen castecne. Deti chodi od miminek plavat a cvicit, takze snad aspon jim neco vstepime. Navic chodime s nima na hriste kopat balonem.

Se stravou je to horsi, neb bydlime s mymi rodici a druha babicka a prababicka se taky objevuji relativne casto. Snazim se aspon, aby jim necpaly cokolady. Aspon ted se mi to dari, jelikoz Zoe ma problem se zadeckem a nesmi nic takoveho. Nepiji slazene napoje (nechutna jim to). Jinak extremne zdrave nejime a asi ani nebudeme. I tak mam problem do deti cokoliv dostat a bylo by to jen horsi. Navic to nechutna ani me. Nemam rada ani zeleninu. Detem nastesti zelenina nevadi.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.2.08 12:03

Tak my jíme celkem normálně, nejíme moc tučná a sladká jídla (v podstatě nepeču, nemá to u nás smysl). Ale vyloženě zdravě taky ne, takový rozumný průměr, řekla bych. Manžel nesportuje, ale má normální „konfekční“ postavu, dělá dost fyzicky. Bohužel kouří. Já chodím 2× týdně do fitka a 1-2× týdně chodím běhat, nekouřím. Syna taky povedeme ke sportu, ještě nevíme, co ho chytne (zatím máme zájem mu představit hokej, fotbal a karate). Myslím, že až povyroste, může ho bavit úplně jiný (např.tenis nebo florball, prostě sporty pro starší děti).
Tak je to u nás :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.2.08 12:06

janinkaz tak to bych taky potřebovala chodit do fitka, běhat jsem začala, ale nevydržela :oops: jsem ostuda.

My taky naštěstí nekouříme.
Manža má trochu nadváhu, tak s tím bojuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.2.08 12:14

Mavo, já jsem běhala už od základky, na střední jsem dělala atletiku závodně, závodila jsem i za školu a pak kvůli problémům s koleny (brzy no :? ) přešla na aerobic a běhala jen rekreačně. Jenže skoro v devatenácti jsem měla mononukleozu a musela se vším přestat, rok a něco poté jsem otěhotněla. No, tak teď si to vyloženě užívám, baví mě sportovat. A vedl mě k tomu táta :wink:
Když začínáš s běháním, je lepší třeba s kámoškou, rychleji ti to uteče :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
29.2.08 14:24

Cauves
tak my jsme asi typicky priklad nezdrave zijici rodiny :D , ne tak hrozny to nebude, jime na co mame chut, nekdy je to zdrava strava, ale milujeme svickovou, rajsou a vubec vsechny omacky, steaky a nekdy mame silenou chut na mcdonalda :oops: jindy na cerstvou zeleninu nebo rybu
Co se sladkosti tyce, kdo ma na co chut to si da, sladkosti doma nikdy nechybi.
Co se koureni tyce, ja jsem kourila ale uz nekourim, manza kouri, nijak mi to nevadi, doma se samozdrejme nikdy nekourilo.
Sport to je kapitola sama pro sebe, zadny sport neprovozujeme, manzel odchazi do prace zhruba od 8 a vraci se domu kolem 7 vecer, takze na nejaky sport nema ani pomysleni, o vikendu chodime na prochazky a odpocivame :D , samo s malym chodim na hriste zakopat si, nebo vytahneme kolo na prolezky, v lete do bazenu…

Takze tak to chodu u nas, prosim nikdo si z toho neberte priklad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
29.2.08 14:30

My jsme take takovy prumer. Snazim se zdrave varit, protoze usmazit rizky stejne poradne neumim (vzdycky jsou moc nebo malo :-) a muj muz i mala (2 roky) maji nastesti to, co varim, radi: takze u nas je minimalne jednou tydne pohanka (jako salat nebo priloha), spaldove rizoto, sojove maso atd. Malou cpu jogurtama, my milujeme bio kozi syry. Pijeme vodu nebo vino, mala vodu, caj nebo odstavenou zeleninu a ovoce (to pije teda naredene, doslazene glukopurem a jeste to pije terorem, ale jde to). Sladke stavy ji nedavame. Jediny nas prohresek jsou parky. Mala je zboznuje, tak ji je jednou tydne doprejeme - kupuju takove ty „detske“ s „vitaminy“. Moc tomu neverim, ale snad jsou kapanek zdravejsi.
Malou vedeme k takovem prirozenemu sportu - chodime plavat a cvicit, v lete jezdime kde to jde na kole ( i na hriste), pristi rok ji chceme vzit na lyze. My s manzelem chodime jednou tydne na volejbal a manzel jeste nekdy na tenis. Malou bereme nekdy s sebou, aby to aspon okoukala :).
Co jsem doma, tak se ale snazim zit tak nejak zdraveji ve smyslu ekologicteji, takze poctive tridime, nevyhazujeme jidlo ( tvrde rohliky v toustovaci jsou taky mnamka) a tak.
Relaxovat bohuzel proste neumim a dcerku vedu spis take k aktivnimu zivotu. Az bude chodit do skolky a skoly, tak bude mit take hodne nabite dny, tak se ji to snazim ucit uz ted. Pres tyden mame proste napilno (krouzky, caste prochazky, jiny program) a odpocivame bud aktivne nebo pasivne o vikendu.
Uff, to jsem se rozepsala :-))

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.2.08 14:48

Já to tušila, že nejsme jediní kdo to moc nedodržuje /i když bych ráda/ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.2.08 15:19
Gissele píše:
Cauves
tak my jsme asi typicky priklad nezdrave zijici rodiny :D , ne tak hrozny to nebude, jime na co mame chut, nekdy je to zdrava strava, ale milujeme svickovou, rajsou a vubec vsechny omacky, steaky a nekdy mame silenou chut na mcdonalda :oops: jindy na cerstvou zeleninu nebo rybu
Co se sladkosti tyce, kdo ma na co chut to si da, sladkosti doma nikdy nechybi.
Co se koureni tyce, ja jsem kourila ale uz nekourim, manza kouri, nijak mi to nevadi, doma se samozdrejme nikdy nekourilo.
Sport to je kapitola sama pro sebe, zadny sport neprovozujeme, manzel odchazi do prace zhruba od 8 a vraci se domu kolem 7 vecer, takze na nejaky sport nema ani pomysleni, o vikendu chodime na prochazky a odpocivame :D , samo s malym chodim na hriste zakopat si, nebo vytahneme kolo na prolezky, v lete do bazenu…Takze tak to chodu u nas, prosim nikdo si z toho neberte priklad :lol:

A NAPROSTO STEJNĚ TAK TO CHODÍ U NÁS :oops: :D :D :D
A navíc náme fůru zlozvyků…např, klidně jíme v obýváku a čumíme u toho na telku. Bruslíme na kolečkových bruslím v chodbě. Malý může klidně být venku špinavý jako čuně (já stejně furt peru). Chodíme spát až kolem půlnoci. Necháváme malýho čumět na pohádky. A v létě netrváme na tom aby šel v 8 spát. .. no prostě tak.
Musím ovšem říct, že se nehodlám přetrhnout abych na tom něco měnila. :lol:

Leea

(nedá se přihlásit)

• Citovat
  • Upravit
28414
29.2.08 19:53

Leea :lol: :lol: :lol: Žijeme jen jednou, že jo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
29.2.08 20:44

Leea - tak na tyhle zlozvyky jsem zapomela :lol: ale taky je mame :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.2.08 21:02

Tak ty zlozvyky máme taky.

A já čekala, že tu budete psát. Jak jíte zdravě, sportujete.

Aspoň vím, že nejsme doma vyjímky :lol: :oops:

I když něco bych ráda změnila, trošku toho pohybu neuškodí.

že :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
29.2.08 21:34

Jo tak při jídle čučíme na tv taky, vlastně u nás běží pořád jako kulisa. Kdybych měla doma mít ticho, tak se asi zblázním :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.2.08 22:03

A nepříjde ti ta telka jako hroznej zlozvyk. Mě to někdy štve, ale taky ji mám pořád zaplou :roll:

Někdy když jsem s malým doma sama, tak se ji snažím nepouštět. Pouštíme si rádio nebo cd a telka nám nechybí. Jenže jak příjde manžel, hned jí pouští. Prý já jsem celý den doma , tak se můžu dívat kdy chci a on jen když není v práci :twisted:

Hodně obdivuji lidi, co telku doma nemají. A jsou taky tací a je jich dost. Jednou jsem na to kdesi četla diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.2.08 22:05

Jo a internet je taky děsnej žrout času.

Tak například já, sedala jsem k PC něco po 21hod. s tím, že nejmíň do 22hod budu sedět u programu němčiny a učit se.
No a co myslíte. Měla jsem ho puštěný asi 5min, a pak frrrrrrrr na net. :roll: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová