Životní úroveň 2024

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.4.24 15:18
@Ahep píše: Více

No díky! :lol: Nepsala jsem, že nic nemám, investovali jsme dokonce do bytu na pronájem, takže selský rozum a hlava ne jen ozdoba krku, tam asi bude, ale i tak tedy opravdu nevím, co bude dál a životní úroveň stále klesá! Platy nerostou rozhodně ani dlouhodobě stejným tempem jako ceny bydlení, energií atd., navíc je ho nedostatek a bydlení v nájmu je pomalu dražší jak splácet tu šílenou hypotéku. Když vše víš, tak mě to opravdu zajímá :lol:

• Citovat
  • Upravit
116365
24.4.24 15:20
@Anonymní píše: Více

Tak co řešíš, když byt máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 15:24

@aiwwa Na hypotéku starší byt k rekonstrukci a žádnou dobrou životní úroveň momentálně ne. Ale řeším i ostatní, životní úroveň v Česku je dle mě tragická. Teď bychom si nekoupili už ani ten starý byt.

• Citovat
  • Upravit
116365
24.4.24 15:26

Tragická jo? Nemáš co jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 15:29

Fuuu my jsme celkem mlady manzele. Zijeme v podnajmu v Praze, mame dve auta. Jendo nove, druhe stare, to mi na moje popojizdeni staci. O vikendech si zajdeme do restaurace, na dovolenou jedeme. Obleceni si koupime. Neco i setrime. Ale od novyho roku se nam zmenil pohled na jidlo, jime fakt zdrave, takze kdyz clovek prestane kupovat kraviny, ktery tělu nic nedaj. Usetri 😃 zeleninu kupuju v akci, maso taky. Myslim ze se mame dobre a bydleni neresime. Myslim, ze uz mladsi a mladsi generace nemaji uplne urputnou potrebu neco vlastnit..takze my se hypotekou nestresujeme, kdyz prijde dite pujdeme proste casem do vetsiho. Zijeme jen jednou a jsme tu jen nachvili. Podle me na to dost lidi zapomina, kdyz se porad za necim honej. ☺️

• Citovat
  • Upravit
9085
24.4.24 15:39

Přestaňte tak hloupě kňourat. Životní úroveň v ČR je docela vysoká, od vstupu do EU se výrazně zvýšila. Považujete-li svoji životní úroveň za nízkou, dokonce tragickou, tak udělejte něco pro její zvýšení. Možná máte touhu vlastnit a vlastnit, ale to je Váš problém. Nějak jste nepověděla, co je zde tragického? Nemáte boty? Jídlo? Brýle? Nebo co Vám tak schází?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 15:46

Když píšeš anonymně, tak by mě zajímalo, kolik máte dohromady plat a kolik nájem a jestli byste utáhli v pohodě i děti? :andel: Mně taky přijde v pohodě bydlet v nájmu, ale pokud je to dražší než hypotéka?! a například nevím, co bych dělala v důchodu, jak bych utáhla to nájemné, které teď stouplo hodně. To splacení bytu beru i jako rezervu - něco se podělá, prodám byt a mám nějaké peníze. Jinak vám fandím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 15:52

@šklíbakočka Z běžné mzdy není možné zaplatit bydlení (koupené v poslední době nebo nájem), energie, zdravé jídlo, nějaké vyžití pro děti apod, živit auto, zrekonstruovat byt alespoň výhledově. Bavím se o Liberci. Vám přijde nájemné 20+6služby v pořádku v poměru k platu? Starý byt k rekonstrukci za 5mil a novostavba za 6-8? Spočítejte si tu splátku a výdaje na rekonstrukci a zařízení alespoň nějaké. V našem okruhu - věk 40, vzdělání, praxe - nikdo nebere dost, aby ho tahle doba, pokud má děti, nedrtila. Pokud si nepořídil stálé bydlení před 10 lety, kdy to šlo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 16:01

Souhlasím s předchozím komentářem, že tady je něco hodně špatně. Zvlášť když si musí rodina kde oba pracuji žádat o příspěvky na bydlení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56176
24.4.24 16:03

Prosím Te, V Liberci máš dost slušné možnosti. Zrovna tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
24.4.24 16:06

Nevím, co je běžná mzda v Liberci. Mohu mrknout na statisták. Už to mám 24850 čistého. 2 lidí, 2× platy. Tedy lehce pod 50. I kdyby to nájemné bylo 26, tak to máme 50 minus 26 na ostatní. Ale nacházím běžně 16. Těch 6 je také docela dost, to je za co? Čili bez kňourání to bude spíše 16 plus 4. A nevím, co je pojem, že doba drtí. Asi máte nějaké podivné nároky. Mně tedy doba rozhodně nedrtí. A podle obsazenosti i velmi drahých zájezdů se také drcení obecně nekoná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
24.4.24 16:08

Nikdo nic nemusí a doufám, že se tyto příspěvky v současné podobě zrušeji a budou pro opravdu potřebné. Právě příspěvky totiž přispěly k růstu nájmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 16:09

Já nevím, nepocházím z chudé rodiny, ale mám pocit, že v mém věku jsem na tom i většina kamarádů lépe než moji rodiče a jejich vrstevníci tehdy. Prakticky všichni bydlí ve vlastním, jezdí na dovolené a kroužky dětí uplatí. Pro mě jako dítě (a většinu kamarádů) připadali na obytnou místnost necelí dva lidé, zpravidla se bydlelo v nájmu, na dovolené se jezdilo autem se zásobami jídla a ne letecky do alli inclusive. Koneckonců poprvé jsem letěla ve dvaceti. A nemám pocit, že bychom tehdy žili špatně. Jen jako by lidé pozapomneli, že spousta věcí se dá podniknout i s minimálními náklady.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 16:13

@šklíbakočka Často musí pokud nechtějí žít sdětmi pod mostem. Chtěla jsem říct to, že mi nepřijde normální když oba chodí do práce a ze 2 platů nezaplatí bydlení. Pokud je paní na rodičáku tak bych to ještě nějak chápala.

• Citovat
  • Upravit
9085
24.4.24 16:17

Ale samozřejmě, že bydlení zaplatí. Ale prostě si ten příspěvek zažádají. Proto bych je zrušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí