Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@aiwwa My platíme služby 8tis v bytě a to je minimální fond oprav (topení plynem). Čtyřčlenná rodina. A jsou i vyšší služby.
@Anonymní píše: Více
V Liberci koupíš slušný byt za 3,5 mega, velký..máš tam x možností práce, Žitava a Německo kousek, případně..v okolí dalších xy míst.
Cena 3,5, žádná rekonstrukce netřeba. Například.
https://www.sreality.cz/…a/2703304012#…
@Monchichik píše: Více
A vy do kina nemuzete? Vážně ne, nebo najděte jen proto, že nechcete dávat tolik peněz. To je totiž rozdíl. My bychom je dát mohli, ale prostě nedáme. Ztratíme jinde. Je to jako s pivem na Staromaku třeba - prostě ty peníze mám, ale blbá jim dělat nebudu.
@jkra Rozhodně ne. 2+1 za 4mil, 3+1 klidně za 5mil a i víc, záleží na stavu a lokalitě. O práci v Německu se mluví, ale reálně nevím, kdo by tam z Liberce pracoval, to fungovalo prý dříve, samozřejmě zdravotní sestra s němčinou apod, to ano. My zrovna německy neumíme (jiné jazyky ano) a s dětmi už se učí hůř, ale opravdu nevíme, že by reálně tam nyní byly nějaké možnosti.
@Hojuza píše: Více
Každý si holt musí vybrat, co je pro něj důležité. Jestli mít vše tak, jak se žádá a jaký je tlak okolí nebo zda sice nemám koupelnu a kuchyň dle mody, ale cestuju, mám na kino, na knížky atd.,.prostě žiju si dle svého. On někdo někoho nutí sdílet fotky?
@inkakřivák Já jsem nepsala o nás, my do kina můžeme, můžeme si dovolit kde co. Psala jsem o lidech, které znám a třeba nemůžou, fakt jim peníze na takové věci nezůstávají. A jinak tě chápu, mám to stejně jako ty. Pokud mám pocit, že to je moc a dělají ze mě blbce, tak to prostě nekoupím. Ať jde o jídlo, oblečení nebo cokoliv dalšího.
@Monchichik Já jsem postupně zjistila, že většina těch lidí nějaké ty radosti má a dopřeje si je taky. Prostě utrácejí jinak, za jiné věci. Neznam v reálu nikoho, kdo by jel úplně nadoraz. A to ani matky samoziviteljy.
Neni narokove travit dovcu u more stejne jako rekosovat byt, lze bydlet i v byte v puv. stavu, kdyz chce tatinek pobyvat v praci jen 8 hod a pak uz jen si uzivat dom. pohody a t
epla rod.krbu
8 tisíc zálohy? To máte buď extrémní spotřebu nebo nevýhodné smlouvy.
Hele, Liberec je můj druhý domov. Z našeho domu jezdí 5 lidí do Žitavy, pár třeba i do Prahy. V ulici, kde máme byt, jezdí dost otců pracovat do Prahy denne, ta ulice jsou domky a bytovky..Za 5 mega, očividně řešíš jen novostavby. Liberec je fakt město, kde se dá slušně uživit. mimochodem, v bytě 80 metrů tam platíme sakumprask 5000 měsíčně.
Příspěvek upraven 24.04.24 v 18:26
@aiwwa píše: Více
Ona nepíše, kolik je plyn a kolik zbytek. Ale i kdyby FO, popelnice, světlo na chodbě, pojistka domu atd. byly 3 tisíce, tak protopěji v bytě 5, tedy 60 ročně, což je zcela absurdní.
@šklíbakočka píše: Více
Jo, to je skoro dvakrát tolik, co protopime v baráku. A to na plynu vaříme a ohříváme vodu. To jsou úplně nesmyslný částky co tu padají.
@jkra Když si koupí na hypotéku byt za 4-5mil, tak myslíte, že měsíčně něco zbývá? Ušetří tak možná dětem na kroužky a tábor. Na rekonstrukci, která dnes stojí statisíce těžko.