Životopis správně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pipi 00 Hele jak myslíš, to je tvoje rozhodnutí to tam uvádět. Upřímně, já si do práce soukromí netahám. Pravda je, že jsem si v životě na dítě nevzala „paragraf“. Teda kecám - jednou v životě, šlo o drobnou operaci, ale nechtěla jsem, aby bylo dítě v nemocnici samo. Jinak na nachlazení apod. máme hlídání. Očekávám ale, že se mě nikdo nebude trapně vyptávat, jakou máme školku, jestli se chci nechat oplodnit za rok nebo až az dva a podobně
Zaměstnavatel mi může dát volno na dovolenou, na dítě, můžu být dlouhodobě nemocná, tak to prostě je. O mých pracovních schopnostech to neříká nic.
@carsa pardon, ale naštvaná budu kvůli „vyžadování“ přesčasů, ať už dítě mám nebo nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carsa píše:
Jsem člověk vybírající zaměstnance a zároveň matka tří malých dětí. Takže za mě - hlavně upřímně a pravdivě. Pokud zaměstnavatel i zaměstnanec ihned na začátku vědí, co od sebe mohou očekávat a kde má kdo jaké limity, tak se nestane, že zaměstnankyně budě naštvaná, když po ní zaměstnavatel bude vyžadovat přesčas a naopak zaměstnavatel nebude překvapený, když si ona dotyčná vezme paragraf, protože má nemocné dítko. Pokud budeme ke všemu přistupovat hyperkorektivně (hlavně o dětech nemluvit, na nic se neptat), tak to povede k tomu, že zaměstnavatel potenciální zaměstnankyni raději ani nepozve na pohovor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipi 00 píše:
Mimochodem s mým současným zaměstnavatelem to mám taky férově domluvený. Po návratu beru míň odbornou (a víc administrativní) pozici, pač jsem aspoň dočasně odborně totálně mimo. Taky máme domluveno, kolik asi zvládnu služebních cest, od toho se taky odvíjí výběr pozice. Můžu odmítnou všechny služebky a nic předem neříkat, ale to by mi taky přišlo nefér. Prostě jsme odhadli, kolik tak asi můžu zvládnout. Nechci žádný překvapení.
a to považuješ za fér?
no jo no, tak každý máme hrdost jinde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipi 00 píše:
Mimochodem s mým současným zaměstnavatelem to mám taky férově domluvený. Po návratu beru míň odbornou (a víc administrativní) pozici, pač jsem aspoň dočasně odborně totálně mimo. Taky máme domluveno, kolik asi zvládnu služebních cest, od toho se taky odvíjí výběr pozice. Můžu odmítnou všechny služebky a nic předem neříkat, ale to by mi taky přišlo nefér. Prostě jsme odhadli, kolik tak asi můžu zvládnout. Nechci žádný překvapení.
![]()
oboustranné překvapení obv. vede k trápení se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaAnna píše:
@Pipi 00 Hele jak myslíš, to je tvoje rozhodnutí to tam uvádět. Upřímně, já si do práce soukromí netahám. Pravda je, že jsem si v životě na dítě nevzala „paragraf“. Teda kecám - jednou v životě, šlo o drobnou operaci, ale nechtěla jsem, aby bylo dítě v nemocnici samo. Jinak na nachlazení apod. máme hlídání. Očekávám ale, že se mě nikdo nebude trapně vyptávat, jakou máme školku, jestli se chci nechat oplodnit za rok nebo až az dva a podobněZaměstnavatel mi může dát volno na dovolenou, na dítě, můžu být dlouhodobě nemocná, tak to prostě je. O mých pracovních schopnostech to neříká nic.@carsa pardon, ale naštvaná budu kvůli „vyžadování“ přesčasů, ať už dítě mám nebo nemám
Vidíš a já svému zaměstnavateli ráda vyjdu vstříct, když mi to nic neudělá a zároveň vím, že když budu já potřebovat jít třeba na besídku, tak on s tím nemá problém. A ano, vyhovuje to oběma.
- Citovat
- Upravit
@carsa to mi špatně rozumíš, já mu také ráda vyjdu vstříct, ale ne že to bude povinnost a že to bude „vyžadovat“ (asi jsme si jen nerozuměly)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dundee2 píše:
tak si zkusmo jděte jen tak na pár pohovorů a pokaždé s jinou verzí CV a pozorujte jejich (hodnotitelů) reakcea uvidíte. A podle toho se zařiďte u těch firem, kam to myslíte vážně.
Třeba v Praze to není vůbec žádný problém absolvovat i 2-3 pohovory denně, když si to dobře naplánujete (a to dáte i když do tý prahy budete muset přijet)
No tak nevím v jakém oboru se pohybuješ, ale na standardní kancelářskou pozici, kterou jsem hledala od ledna 2014 do září 2014, a kde jsem denně odpovídala na minimálně 2 inzeráty jsem dostala pozvánku na pohovor jen jednou. Takže z cca 500 mých odpovědí na izeráty - jednou. A kamarádky némlich to samý.
Takže v Praze je v této oblasti dost velký problém aby vůbec někoho na pohovor pozvali!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jenom jednu praktickou připomínku k tomu CV, pište u názvu zaměstnavatele, čím se zabývá. Ono je rozdíl jestli je někdo obchodník s houskami nebo vysoce sofistikovanými strojírenskými investičními celky. I třeba u účetní je dobré na první pohled vědět, s čím se tak asi mohla setkat (jestli je to výroba, logistika, obchod a pod.) tohle strašně moc lidí nepíše a přitom je to velmi důležité
- Citovat
- Upravit
@carsa Dík za radu. U třeba účetních je to dobrý. Já dělám v chemii a tam nějak předpokládám, že lidi z oboru. I když personalista to třeba neví, to je fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carsa píše:
Já bych jenom jednu praktickou připomínku k tomu CV, pište u názvu zaměstnavatele, čím se zabývá. Ono je rozdíl jestli je někdo obchodník s houskami nebo vysoce sofistikovanými strojírenskými investičními celky. I třeba u účetní je dobré na první pohled vědět, s čím se tak asi mohla setkat (jestli je to výroba, logistika, obchod a pod.) tohle strašně moc lidí nepíše a přitom je to velmi důležité
dobrej tip - ne každý musí vědět,, že daná firma je třeba výrobní firmou. ![]()
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jestli tedy můžu ještě jednu drobnost. Osobně mám ráda CVs s fotkou. Z čistě praktických důvodů - lépe si ty lidi vybavím
Ale fakt to chce jednoduchou profi fotku (mohla bych vyprávět s čím vším už jsem se setkala
. Jo a velmi doporučuju udělat si profil na LinkedIn - já třeba už skoro neinzeruju, ale lovím lidi tam.
- Citovat
- Upravit
@carsa píše:
A jestli tedy můžu ještě jednu drobnost. Osobně mám rádaCVs s fotkou. Z čistě praktických důvodů - lépe si ty lidi vybavímAle fakt to chce jednoduchou profi fotku (mohla bych vyprávět s čím vším už jsem se setkala
. Jo a velmi doporučuju udělat si profil na LinkedIn - já třeba už skoro neinzeruju, ale lovím lidi tam.
CV s fotkou mám (i když je to možná nemorální nebo dokonce nezákonné vyžadovat
)
a profil na LinkedIn také ![]()
ale asi ho smažu - neb za poslední rok není týden, aby mi někdo nenapsal, zda nechci pracovat jinde
![]()
nestačím to odmítat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vorvaň obrovský píše:
No tak nevím v jakém oboru se pohybuješ, ale na standardní kancelářskou pozici, kterou jsem hledala od ledna 2014 do září 2014, a kde jsem denně odpovídala na minimálně 2 inzeráty jsem dostala pozvánku na pohovor jen jednou. Takže z cca 500 mých odpovědí na izeráty - jednou. A kamarádky némlich to samý.
Takže v Praze je v této oblasti dost velký problém aby vůbec někoho na pohovor pozvali!
nevím, co je to standardní kancelářská pozice. Jestli se tím myslí sekretářka, tak to asi chápu. Pokud se tím myslí někdo do financí - tak já zvu prakticky každého (vyjma těch co nejsou upřímní v CV nebo tam mají podezřelé mezery
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak sekretářka rozhodně ne ![]()
Ale takový ty úřednice na úřadech, realitkách, v pojišťovnách, bankách a tak
Prostě práce s počítačem a lidma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vorvaň obrovský píše:
Tak sekretářka rozhodně ne
Ale takový ty úřednice na úřadech, realitkách, v pojišťovnách, bankách a takProstě práce s počítačem a lidma.
aha - tak tam se hlásí asi „tuna lidí“ - tak to bude chtít CV spíše ozvláštnit, aby si ho vůbec někdo všiml. Jednou mi jedna známá, co dělala personalistku, říkala, že na asistentku vedoucího (nevím čeho, nějaká úředničina) jí přišlo asi 100 životopisů. Tak jsem se ptal, jak to roztřídí, přece to nebude číst všechno. A řekla mi, že vezme prvních 20 a ty probere a pozve na pohovory. Pokud se někdo mezi nimi najde, ty další už vůbec nečte.
To není můj případ, já dostanu tak 10 CV, když někoho hledáme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit