Živý plot- jaký máte?

454
3.2.14 14:07

živý plot- jaký máte?

Ahoj,
přemýšlíme s manželem, že na jaře vysadíme živý plot. máme rohový dům a ze silnice nám každý čumí do zahrady. už jsme měli vybraný tzv. kouzelný živý plot, ale to jsme si rozmysleli, asi by nám ho pes rozlítal dřív než by se uchytil. loni nám takhle dopadly nasázené přísavníky. mě se líbí habr, dají se koupit už vzrostlejší stromky…ale ráda se nechám inspirovat i na jinou rostlinu, pokud máte někdo dobrou zkušenost. podmínka je aby to rychle rostlo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
3.2.14 14:09

S tou rychlostí nevím. My mám k sousedům tůje, aby nám sem nečuměli :mrgreen: a plní funkci dokonale:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
3.2.14 14:11

Máme červený buk. Ale doporučila bych ti poradit se v zahradnictví nebo něco nastudovat sama. Původně jsme taky chtěli habr, ale nebyl nám doporučen skrz to, že na plot celý den svítí slunce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
3.2.14 14:15

MMáme hlohyni. Je zelný celý rok, má trny a barevné kuličky, které jsou prý jedovaté.
Dávám foto, jak to vypadá po 5-ti letech růstu. Jsou to fota z různých akci - ne cílené na focení plotu :lol:
Na te poslední fotce je záběr z léta, kdy ten plot samozřejmě vypadá lépe. Za tím zeleným drátěným plotem má soused taky hlohyni a ten jí má vysázenou myslím o rok dříve ;)

Příspěvek upraven 03.02.14 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.2.14 14:15

Měli jsme nějaký s trny, ale to rostlo jako ďas a píchalo děsně, takže jsme ho nechali vykopat a dali klasicky betonový plot z obou stranách panelu se vzorem a necumi sem nikdo. Jinak na před zahrádce máme tuje. Hodně si chválí tavolnik a sousedi habr mají, ale ten se mi moc nelíbí, hlavně to množství listí, co z něho na podzim opadá…

• Citovat
  • Upravit
454
3.2.14 14:17
@Lette píše:
Máme červený buk. Ale doporučila bych ti poradit se v zahradnictví nebo něco nastudovat sama. Původně jsme taky chtěli habr, ale nebyl nám doporučen skrz to, že na plot celý den svítí slunce.

jé, moc díky za postřeh. já jsem právě na netu někde četla že mu slunce nevadí. a nám sem peče celý den. to bysme z něj asi moc neměli..tak budu čekat jestli někdo nedoporučí něco jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
3.2.14 14:17

Jo a máme zahradu na jih - slunce sem pere celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
3.2.14 14:19

@Lenka512 vypadá to moc pěkně. ale těch kuliček bych se bála. syn by to určitě trhal a kdoví jestli i nejedl :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
3.2.14 14:20

Nemáte někdo zkušenost s cypřiší? http://eshop.starkl.com/…cyprise-1ks/
vypadá celkem dobře, ale bojím se aby to nebylo moc široké. ta naše zahrada je taková mini nudle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
3.2.14 14:21

@adell máme dva syny…a ten starší to nejí a mladší to teda ještě nezkusil :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
3.2.14 21:20

Taky máme hlohyni, teprve prvním rokem. Jedovatá NENÍ! Naopak je super pozorovat ptáky, kteří v zimě na bobule lítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
17.2.14 21:04

Mi máme nějaký ptačí zob a vzadu habr a jehličnany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
18.2.14 15:29

My máme ptačí zob. Sice se říká, že vyjede rychle, ale tím, že se musí sestřihovat, aby byl hustý to takový fofr zase není…ale vypadá hezky. Máme ho 3 roky a má kolem metru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
13.3.14 21:31

Mam takovy dotaz, mame zivy plot z ibisku. mela jsem spodky zaplachtovane a vysypane kuroj. jenze kura se vytraci vhdy jak vyschne tak to pomalu mizi a taky tomu pomuzou asi klcky a zacal mi tam hodne prorustat plevel. tak se chci zeptat nemate nekdo treba zkusenkst s tim ze bych dolu ke kminkum zasadila neco pudokryvneho treba kostravu medvedi. mam ji na skalce a jsem s ni spokojena pekne se rozroste a nejde pres to plevel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janina4455
13.3.14 22:04

Turkmenský brest - roste rychle, dělá dobrou clonu, je třeba ho dost stříhat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat