Zjištění těhotenství v 9. týdnu těhotenství a alkohol

Anonymní
21.6.25 17:25

Zjištění těhotenství v 9tt a alkohol

Ahoj holky, jelikož beru antikoncepci (teda brala jsem) s vynecháním MS, jsem zjistila těhotenství až po neobvyklých nevolnosti a těhotenského testu, šla jsem k doktorovi a oznámil mi 9+3tt. Bylo to pro nás překvapení, jelikož hodně sportuji doktor řekl, že spalování může ovlivnit účinnost antikoncepce. Nicméně jsem tak kolem 8+6 - 9+1 (když se zamyslím) měla jeden den jednu skleničku Sangrie, a druhý den pivo + skleničku bílého vína…. Poté co jsem začala číst co vše se vytváří zrovna v těchto týdnech tak mám veliký strach jestli jsem nemohla ohrozit vyvíjející se orgány miminka :,( miminko vítáme i když jsme to neplánovali zrovna teď, ale mám strach jestli jsem alkoholem nepokazila něco a neovlivnila tím jeho život … co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77385
21.6.25 17:35
@Anonymní píše: Více

ne, nemohla, množství alkoholu je zanedbatelné, a kdyby se plod při vývoji poškodil, odešlo by to samo,
vše bude v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.25 17:37

@stinga dekuji za uklidnění :srdce: já právě ani moc celkově nepiju ale zrovna teď měl přítel narozeniny tak jeden den přípitek a další den jsem si dala na oslavě s rodinou

• Citovat
  • Upravit
27738
21.6.25 17:44

Alkohol bude takhle o. k. jen mě zaráží že sport ovlivnuje antikoncepci, nikdy jsem neslyšela ani nečetla v příbalovém letáku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8676
21.6.25 17:46
@ka2ka píše: Více

Taky koukám, že sport až takhle ovlivňuje účinnost antikoncepce :think: v životě jsem o tom neslyšela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aaaa2121
21.6.25 17:48

Také jsem na začátku těhotenství (když jsem to ještě nevěděla) pila alkohol. Už jsem ve 20 týdnu a zatím vše vypadá ok. Když se to má povést, tak se to povede i s alkoholem na začátku těhu. Držím palečky 😊

• Citovat
  • Upravit
77385
21.6.25 17:52
@ka2ka píše: Více

taky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27738
21.6.25 17:55
@Aaaa2121 píše: Více

tak ono se to povede i s chlastem, ale pak to může mít následky na tom dítěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aaaa2121
21.6.25 18:00

@ka2ka samozřejmě,pokud se jedná o časté pití…Ale myslím si, že pokud jde o jednorázové pití na úplném začátku, tak se to nemůže projevit. Nejsem ale doktor

• Citovat
  • Upravit
30419
21.6.25 18:05
@stinga píše: Více

Když se plod ve vývoji poškodí, narodí se s VVV. A těch se narodí poměrně dost. To jen pro informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3206
21.6.25 18:33

Takhle malé množství téměř s jistotou nemohlo poškodit plod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
21.6.25 18:48

Kolegyně měla v tomto týdnu několik panáků na teambudingu a má zdravou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11867
21.6.25 20:59

V tak malém množství si myslím že to bude vpohode…problém by určitě byl alkohol ve větším množství případně pravidelně…mmch já v době kdy jsem. jeste o těhotenství nevěděla, jsem jeden večer vypila celou láhev vína a pak jsem si na svatbě cucla (opravdu jen že jsem to sotva pocítila na jazyku) slivovice… To jsem byla nějak 8tt…dcera je zdravá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.25 21:25

Děkuji všem za komentáře, já sportuji opravdu na profesionální úrovni, takže mi doktor laicky vysvětlil, že je možné že to moje tělo prostě vyloučilo rychleji než byly léky schopné účinkovat…víc jsem po tom nepídila ale očividně neúčinkovaly :D

• Citovat
  • Upravit
27738
21.6.25 21:53
@Anonymní píše: Více

a to tě na to mudr neupozornil? přijde mi to dost vzláštní a divný a pokud to tak opravdu je tak neprofesionální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí