Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucineeccka, tak… Tobě to pomohlo k životnímu poučení, malého bys určitě nevrátila a nelituješ… takže to mělo svůj smysl. Ono všechno v životě mívá smysl, i když to není vidět na první pohled.
![]()
@lucineeccka píše:
Ví, ale nějak ho to nebere.Kluk ho nemá ani v RL. Upřímně ho vůbec neberu jako otce svého dítěte…A poznali jsme se v Tunisku. Já jsem dřív byla hrozně zapálená do arabů…po vztahu s ním mě to přešlo…
aha, no jo arabi mě nikdy nebrali. Sice jsem jako dítě milovala Sandokana
, nicméně velice brzo jsem četla knihu-Bez dcerky neodejdu a pak pár dalších a člověk nemusí být ani velký myslitel, aby si uvědomil, že v Koránu je žena míň než koza nebo nový gauč…
@BohunkaP píše:
@lucineeccka, tak… Tobě to pomohlo k životnímu poučení, malého bys určitě nevrátila a nelituješ… takže to mělo svůj smysl. Ono všechno v životě mívá smysl, i když to není vidět na první pohled.![]()
tak tak, pod to se podepíšu
@Tantje píše:
Když ono tu nejde o sklenici vody. Spíš jsem si ujasnila, že s ním nechci být. Asi pro mě dnešní večer přetekl pohár trpělivosti.
Takže jde o dlouhodobý problém? Pak je to jasné a nemáš co řešit. Jestli už to bylo na hraně, teď to bouchlo a Ty sis něco ujasnila - tak je to v pořádku a přeji Ti pevné nervy, abys dovedla rozchod zvládnout se vším všudy.
Ale jestli děláš závěry z dneška, tak bych musela souhlasit s Tetes. Je potřeba být vstřícný - pro obě strany. Pro mne osobně je zvláštní, že ses za dva roky nenaučila ani základ jeho jazyka - jakkoli je těžký, je to jazyk Tvého muže a mělo by být Tvou zásadní prioritou se naučit aspoň jeho základům. Bez ochoty, kompromisů a snahy z obou stran nefunguje žádný vztah, natož ten „multikulturní“.
@tetes píše:
Omlouvám se, ale nějak to nechápu. Tedy chápu, že je ti nepříjemně a že se s nimi nedomluvíš. Taky by ti i partner mohl lecos přeložit a trochu tě zapojit do debaty, ale na druhou stranu, když jenom hlídáš malou, tak tam asi ten prostor není. O pití bych si řekla, přestože bych asi čekala, že ho to napadne. Nicméně pokud vše klape a máte doma roční dítě,,tak přehodnocovat vztah na základě téhle jedné návštěvy mi přijde lehce hysterické. A říct, že víckrát tě tam neuvidí…no co se třeba k tomu postavit obráceně a chtít se naučit, alespoň základy manželova rodné řeči, aby jsi tam nebyla jako kůl v plotě a alespoň něco pochytila a v základech se pobavila. Prudčeji řečeno, ale ty nejsi schopná a ochotná s tím něco udělat, ale po ostatních to „vyžaduješ“.Chápu, že je to napytel, ale spíš bych se snažila zabojovat než dělat ze sebe chudinku.
A dle mého zůstat v pokoji, aniž by jsi se vrátila a popřála dobrou noc či vysvětli, že jsi unavená je minimálně neslušné.
Máš na věc svůj názor. Malou jsem ale vedle v pokoji při tom jejich řevu uspavala hodinu a půl, pak se mezi ně vrátila, ale pochopila jsem, že jsem tam vzduch.
A jinak nemám důvod že sebe
dělat chudinku, není mi 15 a vodu jsem si mohla natočit i sama, ale bývala bych si raději dala víno, bohužel přítel mi nenabídl. Asi nějak pozapomněl, že tu jsem. No, za dva dny budu domá a myslím, že se už moc dlouho nezdržu
@BohunkaP píše:
@lucineeccka, tak… Tobě to pomohlo k životnímu poučení, malého bys určitě nevrátila a nelituješ… takže to mělo svůj smysl. Ono všechno v životě mívá smysl, i když to není vidět na první pohled.![]()
Přesně tak to beru. Poučení. Dneska jsem zrovna koukala na fotky z Tuniska a upřímně i když to po rozchodu nebylo růžový, jsem ráda, že to dopadlo jak to dopadlo.:-)
Teď chodím zase s cizincem, ale Evropanem, který je od mala tady a nedá se to srovnat. Opravdu muslima nikdy víc. ![]()
@BohunkaP píše:
Takže jde o dlouhodobý problém? Pak je to jasné a nemáš co řešit. Jestli už to bylo na hraně, teď to bouchlo a Ty sis něco ujasnila - tak je to v pořádku a přeji Ti pevné nervy, abys dovedla rozchod zvládnout se vším všudy.Ale jestli děláš závěry z dneška, tak bych musela souhlasit s Tetes. Je potřeba být vstřícný - pro obě strany. Pro mne osobně je zvláštní, že ses za dva roky nenaučila ani základ jeho jazyka - jakkoli je těžký, je to jazyk Tvého muže a mělo by být Tvou zásadní prioritou se naučit aspoň jeho základům. Bez ochoty, kompromisů a snahy z obou stran nefunguje žádný vztah, natož ten „multikulturní“.
Promiň, těch věcí je opravdu víc a bohužel, i když jsem se je snažila řešit, tak vždy to sklouzlo do stejných špatných kolejí, kterým předcházeli sliby a nějak už ve mě není chuť a vůle něco zlepšovat. Na to totiž musí být dva. Co we týče jazyku se špatně učí, když ti druhý nepomůže, pár slov umím, jsem tu podruhé.
Já mám s manželem 4 děti, páté se narodí v srpnu. Manžel je američan, má 3 další sourozence. Před dvěma rokama jsme byli u jeho rodiny na 14 dní - já naštěstí anglicky umím, ale taky jsem se první den cítila tak nějak divně, než jsem si na ně zase zvykla. Jeho rodinu mám ráda, rozumím si s nimi a jejich zvyky jsou přijatelné a v rámci slušnosti a slušných zvyků.
Nicméně, když jsme u nich, tak se taky stane, že manžela nevidím třeba půl dne. Protože jde navštívit tohodle kamaráda, a tuhle zase jinýho. A tak dál, naštěstí je jeho rodina moc milá a pozorná, takže se tam cítím dobře.
Pokud bych jejich rodný jazyk neuměla, tak bych se snažila naučit aspoň ty základy. To samý s manželem, požádala bych ho o pití a o to, aby se mi věnoval, když tam nikoho neznám.
Na druhou stranu chápu, že když je mezi svými, tak prostě zapomíná a chce si to užít, měla bys mu to prominout, pokud nejsou mezi vámi jiné problémy.
@Tantje já jsem svůj názor psala dřív než jsem si přečetla, že je to asi dlouhodobého charakteru a nyní přetekl tvůj pohár trpělivosti. Pak je to asi jiné, ale tohle pozadí problému jsi nepsala, takže jsem se vyjádřila jen k nynější tebou zažívané situaci. Dle mého jsi naštvaná i protože je vedle řev a malou jsi uspávala, že na vás neberou ohledy, ale to asi při tak velké oslavě by nebral nikdo. Prostě neudržíš 20 lidí, aby šeptalo, když ty uspáváš dítě. Jenže pořád nedokáži pochopit, proč si jdeš natočit vodu, místo aby jsi řekla příteli, že máš chuť na víno, ať ti ho zajistí. Ty jsi čekala, že on se bude chovat nějak, on se tak nechová, ty si o to, co chceš neřekneš a pak jsi ještě o to víc naštvaná. To je pak začarovaný kruh. Naprosto uznávám, že by se mohl chovat lépe.
Nicméně pořád nechápu, proč jsi se za dva roky života s cizincem nenaučila v jeho rodném jazyku ani slovo? Třeba jen ty základy říct si o víno.
![]()
@Tantje píše:
Promiň, těch věcí je opravdu víc a bohužel, i když jsem se je snažila řešit, tak vždy to sklouzlo do stejných špatných kolejí, kterým předcházeli sliby a nějak už ve mě není chuť a vůle něco zlepšovat. Na to totiž musí být dva. Co we týče jazyku se špatně učí, když ti druhý nepomůže, pár slov umím, jsem tu podruhé.
Jenže mi prostě o těch víc věcech nevíme, tak se nezlob.
A věta o tom, že se špatně učí jazyk, když ti druhý nepomůže…ano je to jistě horší, ale v dnešní době internetu, jazykových kurzů nebo je to opravdu takový hlupec, že kdyby jsi se ho šla zeptat, zda se toto slovo vyslovuje takto, tak ti to neřekne a neopraví tě? Mimochodem, co je to za jazyk?
@tetes Na to jaký je to jazyk sem se ptala taky a nějak sem se nedočkala odpovědi, taky by mě to zajímalo ![]()
@Tantje píše:
Jazyk se učí každý sám za sebe - pokud se někdo skutečně chce naučit jakýkoli cizí jazyk, nepotřebuje k tomu pomoc svého partnera, to je hodně hloupá výmluva.
Stejně tak - když jsi měla chuť na víno, měla sis o něj říct. Nechápu, proč sis chodila natáčet vodu.
Myslím ale, že problém je dlouhodobějšího rázu, takže nemá příliš smysl to dál rozebírat, stejně jsi dávno rozhodnutá, jak to vyřešíš.
Přeji Ti hodně štěstí.
@BohunkaP píše:
Jazyk se učí každý sám za sebe - pokud se někdo skutečně chce naučit jakýkoli cizí jazyk, nepotřebuje k tomu pomoc svého partnera, to je hodně hloupá výmluva.
Stejně tak - když jsi měla chuť na víno, měla sis o něj říct. Nechápu, proč sis chodila natáčet vodu.Myslím ale, že problém je dlouhodobějšího rázu, takže nemá příliš smysl to dál rozebírat, stejně jsi dávno rozhodnutá, jak to vyřešíš.
Přeji Ti hodně štěstí.
Ví, ale nějak ho to nebere.Kluk ho nemá ani v RL. Upřímně ho vůbec neberu jako otce svého dítěte…
A poznali jsme se v Tunisku. Já jsem dřív byla hrozně zapálená do arabů…po vztahu s ním mě to přešlo…