Rodinné zvyky - zjišťuji, že takhle ne

40
30.3.13 20:51

Zjišťuji....že takhle ne.

Jsem momentálně na oslavě narozenin tchánovců, mají 5 dětí, takže je tu 5 rodin s dětmi od 6 do 17 let. My máme roční holčičku. Šla jsem ji uspat a přemýšlela o tom, jestli bych takhle jednou chtěla žít a zjistila jsem, že ani náhodou. A to jsem před půl rokem plánovala ještě jedno dítě.
Nelíbí se mi tolik věcí, který vidím, až je mi z toho smutno.
Tchýně celý den obskakuje hosty, smaží hranolky, hamburgry, všichni ostatní sedí, baví se, jedí, pijí. Ráno jsme tu byli sami, dali jí dort, skoro se rozplakala. Přítel mi pak řekl, že to byl první dort, který kdy dostala. Upekla jsem jim ho sama.
Nějak nemůžu vstřebat ty jejich rodinný zvyky a například i můj chlap se mě za celý večer nezeptal, jestli něco nechci. Nechápu.
Nic jim nerozumím, jsme v cizině.
Je to pro mě rozčarování. Jsem smutná a normálně se těším domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1110
30.3.13 20:54

Muzou byt i rodiny, kde je hodne deti a neni to tam tak jak popisujes…zalezi na tech lidech jak sito zaridi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
30.3.13 20:55

No ale vy tam nežijete s nima, vy odjedete zase domů do svýho přeci, že jo..tak bych to neřešila..pokuď se máte s přítelem rádi a žijete někde spolu, tak proč řešit někoho, kdo bydlí jinde?? Ráz za čas tu oslavu přežiješ. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.3.13 20:57

@Adduše já vím, já jsem z velké rodiny. U nás když mamka slavila jsme hosty obslu
hovaly my holky.
Ale jsem spíš i v šoku z chlapa, tohle jsem nečekala. Jako bych tu nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
30.3.13 20:57

Tak nevidíš do toho jaké to mají pořád, většina rodin těch velkých co znám jsou velmi štastné, milující se rodiny, mě to přijde naopak moc krásné když je velká rodina, taky bych chtěla mít velkou rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
30.3.13 20:58

Ty myslíš jak se k ní choval její muž??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.3.13 21:01
@sunnyho.motylek píše:
Ty myslíš jak se k ní choval její muž??
ne, můj chlap ke mě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
30.3.13 21:02

@Tantje a ty řeč neumíš vůbec? Ty se tam nedorozumíš? Jako chápu tě, protože máme příbuzný v Německu a když jsme tam jezdili s našima, tak jsem tam taky byla jako kůl v plotě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2847
30.3.13 21:02

No ono taky záleží na tom, kde v cizině jste… Někde to tak prostě mají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
30.3.13 21:05
@Tantje píše:
ne, můj chlap ke mě.
Že se tě nezeptal zda ěnco nepotřebuješ?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.3.13 21:07
@Deniel píše:
@Tantje a ty řeč neumíš vůbec? Ty se tam nedorozumíš? Jako chápu tě, protože máme příbuzný v Německu a když jsme tam jezdili s našima, tak jsem tam taky byla jako kůl v plotě..

Ne, neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
30.3.13 21:07
@Tantje píše:
Ne, neumím.

To bude dobrý já tě chápu, mohl by se s tebou bavit aspon on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
30.3.13 21:08
@sunnyho.motylek píše: Že se tě nezeptal zda ěnco nepotřebuješ?

Jo, ale už jsem odešla dát spát malou a asi tu zůstanu. Je mi fakt do breku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
30.3.13 21:11

@Tantje To mě mrzí, vy tam žijete sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.3.13 21:12

@Tantje
ja te v tomhle chapu - taky mam manzela a jeho jazykem nevladnu. takze kdyz jsme u nich, tak si nekdy prijdu dost mimo. plus jine zvyky, jina spolecnost, no nekdy je to narocne.
ale podstatne je, jak se k tobe chova, kdyz jste spolu. jestli se stara, zalezi mu na tobe.
nekdy kdyz je clovek se svoji rodinou, tak ho to pohlti a trochu „pozapomene“, ze se ma o nekoho starat. priznam na rovinu, ze mi se to taky nekdy stava, kdyz jsme s manzelem zase u nasich. ja si mam s nima tolik co vykladat, manzel nam nerozumi a taky se musi citit divne. ale proste oba to chapem a snazime se nejak prezit :)

vy bydlite spolu v cizine?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný