Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak tohle asi nepochopím… ![]()
Jak může být tak strašně sobecký? No to je skoro neuvěřitelný… Vždyť to to dítě musí vycítit. Ještě horší to teda je v případě matky, skoro bych ty lidi za to fackovala…
Petr mi řekl, že je mu úplně jedno, co se nám narodí, i kdyby to bylo kotě
Máme kluka, teď říkal, že by byla fajn taky holčička, ale milovat to dítě bude, ať bude jakékoliv…
No, hodně sil, snad se Ti aspoň omluví…
ja teda nevim,ale proc se vzdycky cela vina haze na zenksou?vubec nechapu,jak chlap muze kvuli pohlavi se takhle chovat, ze to vubec resi,dobre,muze pocitit zklamani,ale vylevat si to na manzelce???on v tom ma preci taky neco do cineni ne?je preci nejdulezitejsi,ze detatko je zdrave.musim priznat,ze moje mama NEMA RADA kluky. ja nevim,proc to je,ale jsme 3 segry a jeden bracha.kdyz se nasi rozvedli,dala brachu k tatovi,a ten tam trpel jak pes, tata pil atd…nebudu to rozebirat. ted bydli u nasich, dela na baraku,vsechno zaridi.kdyz jsem cekala ja malou,tak porad at je to holka.byla.ted je segra tehotna,a ja jsem mame rekla,ze to bude kluk,a co jsem videla v ocich jsem nechtela verit,strasny zklamani…nakonec jsem ji vyvodila z omylu(proste jsem si z ni udelala srandu),segra ceka holcicku,a mama najednou slzy stesti. pro me to je fakt divny a nepochopitelny ani u moji vlastni mamy.
tak ani nevim,jakou radu bych mohla dat. je strasna skoda,ze ti timhle zkazil tehotenstvi,ja bych se citila uplne stejne,mrzelo by me to. ale verim,ze az se male narodi,tak to manzela zmeni. nebo aspon v to doufam.
Pohlaví určuje chlap.Nechápu proč je naštvanej
.
On Vašeho syna nemá rád???
Ahoj Janullo,
nečetla jsem příspěvky a tak se asi budu opakovat, protože chování Tvého manžela je vážně šílený a s prominutím na přes držku…
![]()
Nechápu, jak někdo může být tak sobecký a bezohledný a takhle Ti ublížit. Copak chlapeček je míň, než holčička nebo naopak??? Vážně někdy jen koukám, co se to kolem děje…
Tobě přeju hodně sil, doufám a pevně věřím, že manžel není naprostej zabedněnec, sebere se a za tenhle výstup se pořádně omluví a začne se chovat podle toho!!! Naprosto chápu Tvoje zklamání z něho, snaž se být „nad věcí“, vůbec si ty jeho přihlouplý řeči nepřipouštěj a svoje těhotenství se snaž co nejvíc užívat a být v pohodě. Kdyby jsi chtěla, napiš mi kdykoli SZ. Myslím na Tebe, drž se!!! ![]()
Janulko, sama jsem zažila takovýhle šok při 4DUZV. Těšila jsem se celou dobu na holčičku a byl tam kluk. Ani to tak nebylo zklamání jako pořádný šok, prostě jsem všude chodila a říkala, to snad není možný. Trvalo to asi 14 dnů, pak jsm to vzala jako fakt a říkala si, že dobře to vědět teď a ne u porodu, abych tam pak koukala jak puk
Syna ale miluji nade vše a ani si nedovedu představit, že by měl být holka. Než nad manželem zlámeš hůl, tak mu dej čas, ať se s tím srovná, aspoň těch 14 dní
Musí jakoby oplakat ztrátu té holčičky a přijmout fakt, že bude mít syna, pak se z něj začne radovat i on. Každý si asi řekne, že je to blbost, že o nic nepřišel, ale já ten slabý pocit ztráty taky zažila, on to asi jen neumí pojmenovat.
Sice ti tím komentářem hodně ublížil, ale věřím, že mu to brzo dojde a bude se sám stydět a zas bude zmatený
Vím, že podporu potřebuješ hlavně ty, ale snaž se ho v tomhle pochopit, asi řeší veci, které moc lidí neřeší a je holt méně stabilní než jsi ty ![]()
Janulla píše:
Ahojky,nevím jak začít tak to rovnou vybalím.. Čekáme s manželem druhé dítě. Manžel má ve střídavé péči dceru z prvního manželství, je u nás týden a týden u mámy. Spolu máme syna, manžel si ale hrozně přál opět holku, kluk byl pro něj zklamáním, nedává to sice najevo, ale vidím ty rozdíly v chování k němu a k dceři. Teď si samozřejmě o to víc přál zase holku a taky to během těhotenství na ultrazvuku vypadalo, že to holka bude.Dnes se ale na 3D ukázalo, že je to na 100% kluk.Manžel tam byl se mnou a když to slyšel přestal mluvit, po cestě domů jsem ho vzala za ruku a řekla jestli je zklamaný, dostala jsem odpověď, že jsme měli všichni držet dřžku a neříkat že to bude holka.Od té doby se mnou nemluví, je na mě naštvaný a dává mi najevo svoje zklamání
Chjo, co na to říct/napsat? Škoda, že je Tvůj muž takový omezenec. Tobě držím palce, aby jsi se nad to povznesla.
Já pořád říkám, že člověk je tvor věčně nespokojený. Se vším. Vždycky chce to, co nemá anebo nemůže.
Co si udělal to má..
je to hlupák a nezbývá než doufat, že čas to napraví a on zklamání rozdýchá..
jen nevím, proč dokáže jakousi pomyslnou vinnu házet i na tebe..
Nevšímej si ho. Přece se tvá láska a celý tvůj život neodvíjí od toho jaké vymyšlenosti právě produkuje partner..
Holka držim ti moc pěstičky, ať tu ustojíš. Já vím nejde to asi, ale hlavně se moc nestresuj a mysli na mimi a uživej si tohle krásný období.
Já si hrozně přála holčičku a bylo pro mě velký zklamání,když mi dr oznámil, že je to 100% kluk, ale po pár dnech jsem se stím smířila a když se narodil byla jsem a jsem ta nejštastnější mámá a když jsem čekala druhý mimi tak zase holka né,ale kluk
.
Je mi líto, že se takhle tvůj manžel zachoval
. Chlapi nás bohužel stále a stále dokážou překvapovat.
Držim moc pěstičky, ať se to u vás spraví ![]()
Netrap se, ale kdyz to vezmeme kolem a kolem.. ty za to, ze to bude kluk prece nemuzes.. za prece muze manzeluv chromozom:D
tak bych mu to naservirovala!
Hm tohle fakt nepochopim.Manzel zrejme nevi co jsou to skutecne tragedie!Napr,nemoci nebo kdyz ma postizene dite,nebo kdyz vam umre dite.Tohle mi prijde tak absurdni resit ze to neni holka nebo naopak.Sakra lidi tohle je nejakej problem?Vazte si zdraveho decka
![]()
Taky si myslím, že až se synek narodí, smaže se (v jeho očích) to vytoužené pohlaví dítka, tedy holčička a nastoupí regulérní láska k malému.
Skoro bych ho odkázala na nějakou diskuzi na emiminu, aby si pročetl deníčky snažilek a pochopil, že dítě, už je samo o sobě dar!
ahoj,jen jsem ti chtěla říct,ať se netrápíš,tvoje vina to rozhodně není!Vzato z biologického hlediska,je to předevšim mužská spermie,která rozhoduje o pohlaví dítěte,záleží na tom,jaký chromozom nese,žena má pouze a stále jen jeden chromozom.
Nech ho,ať se vydusí,vyvzteká,a určitě to pak bude dobré
a kdyby ne,vždycky to můžeš tomu malému vynahradit i za něj.My jsme si přáli kluka,ten se nám splnil,ale pokud by to byla holka,tak bychom byli možná zklamaní,ale přešlo by to.Držím palce,ať to zvládneš ![]()
Pověsit za „kou.e“ do průvanu
Nezbývá než doufat, že se to změní. Mojí mamku děda nechtěl, také říkal, co je do holek
Změnilo se to až pár let po narození a potom jí miloval nade vše. Byl to můj děda, měla jsem ho hrozně ráda, ale tohle nikdy nepochopím a doufám, že mě to nepotká. Zažili jsme si podezření na DS (jako mnohá tady) a v tu chvíli nám bylo úplně jedno, co to bude, hlavně zdravíčko. To je se štěstím to nejdůležitější na světě. Hodně sil, hlavně se netrap, přenášíš to na mimíska a člověka, který ho už nyní miluje nade vše má a až se narodí, tak jich bude určo více.
![]()
Janulko,
tvůj mužský je blbec,doufám a přeju ti,aby se brzy srovnal a byl ti oporou a těšili jste se společně z klučíka.Jinak můj muž se těšil na všechny naše stejně,ale k holkám se taky chová jinak,jsem si ale naprosto jistá,že s láskou to nemá nic společného a syna miluje stejně jako naše holčičky.
Neuvěřitelný jaký jsou chlapi!
Já bych vedle sebe asi nesnesla žádnýho chlapa, který by svý dítě bezmezně nemiloval.Taky jsem já i přítel chtěli holčičku a máme nakonec kluka a milujeme ho oba dva víc než svůj život.Prošli jsme si vším možným, ať už to bylo podezření na Downa, pak při porodu začali strašně padat srdeční ozvy a v tu chvíli je úplně jedno, jestli je to holka nebo kluk, hlavně, aby to bylo zdraví.
Nezbývá ti než doufat, že ho to časem přejde a jestli nepřejde, tak to záleží jen na tobě, jak se k takovýmu přístupu postavíš.Za mě ti přeju hodně síly a drž se! ![]()