Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všem vám moc děkuji za rady a názory. Trošku to pomohlo, že si nemyslím jen já že je to sobec, ale jinak je to u nás jěště složitější
Rozdíly mezi svou dcerou a naším synem opravdu dělá, třeba holku od miminka koupal, krmil, přebaloval, staral se.. Myslíte že kluka za ty dva roky třeba jednou vykoupal? Ne, nikdy. A to básnil jak je nádherné koupat malinký miminko. A takových příkladů bych tu mohla popstat víc.. Nejhorší pro mě je, když se pohádáme. To se mnou nemluví a syna totálně přehlíží klidně i 3 dny, hraje si jen s holkou, strašně se jí začne věnovat. Malýho od sebe dokonce odhání a minule už to tak odstrčil, že spadnul a bouchl se do hlavičky, plakal. Když mu to vyčtu tak odpoví „co je mi do něj“ ! Dělá to proto aby mi ublížil, ví jak mě tohle ničí..
Jsem celkově cíťa, o to víc teď a je to pro mě opravdu hrozný.
Vím, že až se to narodí, bude mít chlapečka rád, ale taky vím že nikdy ne tolik jako kdyby to byla holka, znám ho moc dobře, vím jak holky zbožnuje, říká že jsou jako milenky, chce jim česat vlasy atd.. Kluky vůbec neuznává a já vím že tohle už bude mezi náma viset celý život. To zklamání tam dycky bude a já mu tohle nikdy nedokážu odpustit..
To je fakt blbý, obzvláště když to řeší i před dětmi, ony jsou hodně vnímavé, hlavně se drž a přeji krásný zbytek těhulkování, rychlý porod a krásné zdravé miminečko.""http://www.celysvet.cz/skin/smile/s12131.gif:http://www.celysvet.cz/…e/s12131.gif
tak to teda nechápu
To je už fakt síla
Nemůžeš se zbalit a na pár dní odjet k někomu,třeba by mu došlo o čem to je,co dělá za kraviny.
Janullo ty nejsi sobec jak tě tohle napadlo,on je magor(promiň)
Jsem hodně tolerantní člověk,ale jeho bych nakopala do pr…
Máš svatou trpělivost
Hmm,tak to je opravdu silný kafe.Vůbec nejsi cíťa,tohle je dost zásadní,to vůbec nevim,co bych dělala.
Asi bych si to smužem snažila rázně vyříkat a kdyby nenastalo zlepšení,asi bych prchla.
Ty jo, tak to je teda zase ,,nášup" ![]()
Do háje, co to máš za chlapa? Snad by mu mělo záležet především na tom, aby bylo miminko zdravé…
Jestli bude takhle ty vaše kluky odstrkovat a dávat přednost jen holčičce, tak se mu to vymstí, ti kluci si to budou moc dobře pamatovat. Měl by si uvědomit, že život holčičky je rovný životu chlapečka a ne dělat mezi nimi rozdíly. Vůbec ti tvoji situaci nezávidím, ale doufám, že se ten tvůj chlap srovná, protože jestli ne, tak bych odešla, už kvůli dětem.
a mel by si uvedomit, ze to, ze mate zdrave dite neni samozrejmost! a kazde dite je preci zazrak!
já si teda asi rejpnu, ale nechápu jak s ním můžeš čekat další dítě po tom cos na vlastní oči viděla, jak se k synovi chová… ![]()
to přece není normální..kde je jistota, že i kdyby to byla holka bude lepší…nevím no ![]()
Janulla píše:
Ahojky,nevím jak začít tak to rovnou vybalím.. Čekáme s manželem druhé dítě. Manžel má ve střídavé péči dceru z prvního manželství, je u nás týden a týden u mámy. Spolu máme syna, manžel si ale hrozně přál opět holku, kluk byl pro něj zklamáním, nedává to sice najevo, ale vidím ty rozdíly v chování k němu a k dceři. Teď si samozřejmě o to víc přál zase holku a taky to během těhotenství na ultrazvuku vypadalo, že to holka bude.Dnes se ale na 3D ukázalo, že je to na 100% kluk.Manžel tam byl se mnou a když to slyšel přestal mluvit, po cestě domů jsem ho vzala za ruku a řekla jestli je zklamaný, dostala jsem odpověď, že jsme měli všichni držet dřžku a neříkat že to bude holka.Od té doby se mnou nemluví, je na mě naštvaný a dává mi najevo svoje zklamáníCelý den jen brečím,je mi z toho mizerně, nejsem zklamaná z pohlaví svého dítě, které budu nadevše milovat za každých okolností, ale jsem zklamaná z manžela! V normálním vztahu by se Ti dva měli navzájem podržet a ne tohle! Jak se mám asi cítit já,když nosím dítě které tolik chtěl a teď pro něj neznamená nic, protože to není holka?! Mám pocit, že tímhle všechno zničil, mám strach že tím to malý bude trpět, nechci ani vědět jak to bude dál, vím že naše chlapečky nebude mít nikdy tolik rád jako by měl holky a rve mi to srdíčko…
Vím, že na to není rada žadná, tak se aspoň zeptám - máte někdo taky takovou nebo podobnou zkušenost? Dá se s tím někdy vyrovnat?
Díky, že jsem se z toho mohla aspoň vypsat.
Ahoj můj otec si přál prvorozený dítě syna,má dceru a nikdy to manželce ani mě neodpustil,že jsem se narodila já a ne kluk…je to kretén a nemám s ním vůbec fajn vztah,ale to dětství bych nepřála nikomu…
a nechová se on k té své dceři nějak divně ? no nevím -možná bud ráda ,že máš a čekáš s ním kluka .Až mi to pijde trochu „úchylné“.
Můj přítel má taky dceru z prvního manželství. Je z ní úplně hotový
. My čekáme chlapečka a víc si přál, aby jsme měli holčičku. Ještě než měl první dítě, tak chtěl kluka
. Beru to tak, že je asi ovlivněný tím, že dceru nemá každý den doma a je to jeho zatím jediné dítě
. Každopádně když zjistil, že to bude chlapeček, tak se snažil neprojevit žádné zklamání (malinko jsem viděla, že ho to na okamžik zklamalo) a bral na mě ohledy. Teď se chlubí, že jeho rod nevymře
. Váš manžel se chová hrozně a vůbec si Vás neváží. Takhle se projevuje totálně nevyzrálý, sobecký chlap. Muž, který svou ženu miluje, by se takhle nikdy nezachoval…
pavlak5 píše:
a nechová se on k té své dceři nějak divně ? no nevím -možná bud ráda ,že máš a čekáš s ním kluka .Až mi to pijde trochu „úchylné“.
taky mě napadlo, jestli je v tom vztahu všechno v pořádku… ![]()
No,co píšou holky Rybana,že s takovým chlapem už bych další dítě nechtěla i to co napsala Pavlak5,že je to až úchlný mně taky napadlo.
pane jo , že je dcerka jako jeho milenka to mi tedy vzalo dech i slova.......a že odstrkuje dítě ze slovy co je mi do něj......
nevím co radit,já osobně bych vzala nohy na ramena a užívala si dětí bez -dáli se to tak nazvat- tatínka.
Janulla píše:Vím, že až se to narodí, bude mít chlapečka rád, ale taky vím že nikdy ne tolik jako kdyby to byla holka, znám ho moc dobře, vím jak holky zbožnuje, říká že jsou jako milenky, chce jim česat vlasy atd.. Kluky vůbec neuznává a já vím že tohle už bude mezi náma viset celý život. To zklamání tam dycky bude a já mu tohle nikdy nedokážu odpustit..
Dcerka jako milenka?! Hele to je dost úchylný…přirovnávat vlastní dceru k milence…já milenku chápu jako někoho s kým,máš styk..