Zklamání - odměny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
15.7.19 13:52

Já tomu věřím, ale nechápu… U nás blízko Prahy neustále shání učitele, nabízí výhody, byty, náborové příspěvky, člověk by řekl, že pedagog si může vybírat a přitom už jsem slyšela hodně takhle negativních dojmu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 13:54
@AnnieTRoj píše:
Na odměny se zeptej ředitelky.
Jako asistent pedagoga asi nemáš plný úvazek, zvláště když píšeš, že po 13. hodině nejsi placená. Máš 40 dní dovolené (také budu mít, až dostuduji, takže ti nezávidím) a nezvládáš domácnost a jezdit na výlety? Doporučíme ti lépe si zorganizovat čas, pokud nemáš hospodářství, obrovskou vilu, nebo 7 dětí.

Mám tři děti a barák a zahradu. Jako jo, stíhám i během roku, ale teď jsem se holt dala do hloubkovýho úklidu, třídila jsem skříně, myla okna, vymalovala jsem komoru, vyklidila sklep a půdu a krámy vezla do sběrnýho dvora atd. Na dovolenou letos nejedeme, chtěla jsem aspoň pár celodenných výletů, zatím jsem partnera nepřemluvila, má moc práce.

• Citovat
  • Upravit
146
15.7.19 13:54

@veria hele na ktere skole maji hlavni prazdniny 9 tydnu? Tam bych sla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.7.19 13:55
@Anonymní píše:
Jo, to máš pravdu, už na tom pracuju, kdy si to volno taky užít trochu pro sebe. Potřebovala jsem si utřídit myšlenky, když jsem ten úvodní příspěvek psala. A naopak s těma odměnana nenadělám nic. Vím, že učitelky mají VŠ a náročnější práci. Na druhou stranu ani asistenti se neflákají a občas zaskočí i za učitelky, když některá vypadne.

Na děláš, najdi si práci, kde budeš odměněn podle svých představ. Jestli taková není, tak přijmout fakt, že prostě tvá očekávání ohledně plastového ohodnocení jsou nad tvé možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 13:57

@Lama Lama Lamo díky za radu, tahle práce mě baví, ale koho by to nezklamalo. Tebe asi ne.

• Citovat
  • Upravit
3585
15.7.19 13:57

No, lidsky tě chápu, taky by mě to zklamalo…kdyžtak bych se zeptala ředitelky, máš dobrou pozici v tom, že odměny byly avizovány, a nezjistilas je nijak pokoutně. Tak na to avizo bych odkázala, ale slušně, jelikož odměny jsou nenárokové.

Nepracuju ve školství, ale mám doma deváťačku…a taky vidím rozdíl mezi učitelem a asistentem, ehm, u nás ve třídě teda stopro.

Naše šéfka dostane vitruální balík peněz a ten musí rozdělit mezi nás cca 12,,, ne vždy je to lehké, a pokud vím, taky nedostáváme stejně,,,jednou jsem se prokecla před kolegyní a nebylo to zrovna příjemné.

A hlavně si proboha nestýskej na prázdniny. 7 nebo kolik týdnů v létě je bomba. Práci na zahradě beru jako příjemnej relax, kvůli tomu teď kupuju chalupu, abych se o dovolené a víkendech mohla v hlíně povrtat.

A ještě Ti chci říct, že je spousta jiných profesí, které si nosí práci domů, není to jen ve školství, takže to bych taky úplně nevyzdvihovala.

Aby to nevyznělo úplně zle, tak učitelů i všech pedagogických pracovníků si vážím, a nikdy bych to nedělala!!! :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.7.19 13:58
@Anonymní píše:
Holky, jdu se jako anonym alespoň vypovídat, nějak to na mě padlo a od rána se v sobě hrabu a je to horší a horší. Ráno jsem se dívala na účet, jestli už přišla výplata a přišla. Ale stejná jako jindy. Přitom nám ředitelka říkala, že dostala na odměny pedagogických pracovníků a že to rozdělí do červnový výplaty. Ta teď přišla a já jsem bez odměn. Už se mi to stalo minule, udělala jsem tehdy lehkou narážku a v příští výplatě jsem měla tisícovku jako odměnu, asi aby se neřeklo, přestože učitelky měly odměny o hoooodně vyšší. A teď se situace opakuje, je mi to líto, mám vztek, štve mě to a já nevím co ještě… Nejsem učitelka, jsem asistentka pedagoga, ale JSEM pedagogický pracovník. Bohužel v očích veřejnosti, i v očích pedagogů jsou asistent nuly a vidím to i na výplatě. Nikdo nevidí, že nemám žádnou nepřímou činnost, že všechny školní akce, co jsou po 13. hodině dělám zdarma, že pomůcky nebo případnou přípravu dělám doma zdarma. Na druhou stranu ta práce mě strašně baví a jsem až to ohodnocení spokojená, nechci nikam do fabriky nebo do obchodu, jsme region, kde jsou platy malý všude, takže bych si polepšila jen o trochu. Tady mi vyhovuje i pracovní doba, což by jinde byla práce na směny. No a jak se tak v sobě od rána hrabu, tak mě štve víc a víc věcí. Že mám vlastně prázdniny, ale celý dny vařím a vařím, peru, žehlím a doháním úklid baráku a zahrádky, na který během roku nebyl čas. Běží třetí týden a já nebyla ani nikde na výletě. Na druhou stranu si domlouvám, ať jsem ráda, za to, co mám, všichni jsme zdravý, nemáme půjčky nebo nedej bože exekuce, žijeme podle naších příjmů, tedy skromně, ale svobodně. Vím, že na odměny nemám nárok, ale je mi to líto. Stalo se vám to taky někdy a jak jste se s tím vnitřně vypořádali?

Jako že jsi tak sedřená, že během dovolené musíš uklidit barák a udělat zahradu, protože to jako asistentka pedagoga během roku nestíháš a nemůžeš jet ani na výlet? Tak to jsi chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
15.7.19 14:05
@Anonymní píše:
@Lama Lama Lamo díky za radu, tahle práce mě baví, ale koho by to nezklamalo. Tebe asi ne.

Zklamalo nezklamalo… nevim. Avízované odměny asi ano. Ale bud bych ses tím smířila a byla ráda, že mám práci, která mi baví, mám skvělou pracovní dobu a spoustu prázdnin. A nebo to změnila. Mě dráždí věčné fnukání a to z tvého příspěvku uplně tříská do očí ( viz ty 3 týdny prázdnin u žehlícího prkna - aneb to máš zcela ve svých rukou, ale raději budeš dělat chudinku a fňukat, než to změnit. Tak nežehli :nevim:, já neměla žehličku v ruce 4 roky, pokud nemyslim dětskou hračku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3159
15.7.19 14:05
@Anonymní píše:
Mám tři děti a barák a zahradu. Jako jo, stíhám i během roku, ale teď jsem se holt dala do hloubkovýho úklidu, třídila jsem skříně, myla okna, vymalovala jsem komoru, vyklidila sklep a půdu a krámy vezla do sběrnýho dvora atd. Na dovolenou letos nejedeme, chtěla jsem aspoň pár celodenných výletů, zatím jsem partnera nepřemluvila, má moc práce.

Ale to moji rodiče také pořádně uklízí o dovolené a to jí mají mnohem méně. Já také až když mám volno. To mi připadá úplně normální. S tímto typ zaměstnání vůbec nesouvisí. To, že má manžel mnoho práce s tím také nesouvisí.
Víte kolik přesně peněz mohlo být rozděleno? Třeba to bylo opravdu málo, tak ředitelka rozdala pouze pedagogům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 14:08

Asi jsem to jsem neměla vůbec psát. Zvlášť ty prázdniny je jak červený hadr.

• Citovat
  • Upravit
81479
15.7.19 14:08
@Anonymní píše:
Mám tři děti a barák a zahradu. Jako jo, stíhám i během roku, ale teď jsem se holt dala do hloubkovýho úklidu, třídila jsem skříně, myla okna, vymalovala jsem komoru, vyklidila sklep a půdu a krámy vezla do sběrnýho dvora atd. Na dovolenou letos nejedeme, chtěla jsem aspoň pár celodenných výletů, zatím jsem partnera nepřemluvila, má moc práce.

Tak jed sama.
Ja vyměnila podlahy a vymalovala v zimě, po večerech s dema, na skříně prdim, přes okno furt vidím, ikdyz je nemyty. A byli jsme na Slovensku v horách a bylo to úplně úžasný a o víkendu na inline v Německu a taky parada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 14:12

Ředitelka, pod kterou jsem pracovala, nám nedala odměny za celého půl roku. Respektive dává, jen tomu, komu ona uzná za vhodné. Už tam nejsem, nejen kvůli tomuto, lépe jsem udělat nemohla.

• Citovat
  • Upravit
81479
15.7.19 14:14
@Anonymní píše: Ředitelka, pod kterou jsem pracovala, nám nedala odměny za celého půl roku. Respektive dává, jen tomu, komu ona uzná za vhodné. Už tam nejsem, nejen kvůli tomuto, lépe jsem udělat nemohla.

To je v pořádku, ne, že je dá tomu, komu uzná za vhodné. :think: nebo by měla dávat těm, kde to nepovažuje za vhodné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
15.7.19 14:20
@Anonymní píše:
Asi jsem to jsem neměla vůbec psát. Zvlášť ty prázdniny je jak červený hadr.

To neni tak, neni to cerveny hadr, ale precti si, JAK si to napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 14:30
@M-A píše:
To neni tak, neni to cerveny hadr, ale precti si, JAK si to napsala…

Hm, asi blbě, potřebovalo to ze mě ven.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat