Zklamání - odměny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
16.7.19 09:22
@veria píše:
@hanka.br.
Dobre nechtěla jsem slovickarit ale budiž. Kolik mate řádne dovolené a co děláte když už dovolenou nemáte a deti mají prázdniny. I kdybyste měli jen těch 40 dnů což je 8 týdnu tak je to pořad dvojnásobek proti zákonným 4 pro normální lidi. :D
A než budu osocena ze závisti dodávám ze nemám co, já mám teď na RD dovolenou každý den a jinak si ji určuji sama. Jen jsem se podivila ze zakladatelka při 5 hod pracovní době a nadstandardní dovolené musí trávit léto úklidem protože to jindy nestihla. Jiní proste musí vystačit s těmi 4 týdny, a to je myslím docela těžké když deti mají tolik prázdnin.

Ale učitelé jsou taky normální lidi a ber to tak, že se jich nikdo neptá, jestli o to volno třeba i stojí. Já osobně prázdniny moc ráda nemám, vymýšlím blbosti, ten školní kolotoč mám ráda. Kdybych mohla, jdu do práce už mnohem dřív. Nicméně pravda je i to, že tahle práce se bez odpočinku dlouhodobě dobře dělat nedá. Budeš oponovat, že to žádná, s tím souhlasím, každý má možnost volby tu práci jít dělat. S tím, že zakladatelka nestíhá si doma uklidit s tímto úvazkem souhlasím, tomu se divím taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.7.19 09:23
@Anonymní píše: :mrgreen: A kdy? Vyučovací hodina má 45 minut, ve třídě sedí průměrně 20 žáků. Takže máš cca 2 minuty na každého. Mám „normální děti“ upozaďovat kvůli např. mentálně postiženému, které se stejně skoro nic nenaučí? Představ si svoje dítě v takové třídě. Výklad proběhne, když mají ostatní zadanou samostatnou práci.

Ano, od toho je tam asistent, který tvou práci částečně přebere, když se bude individuálně věnovat žákovi s ivp ice, než 2 min. A myslím, že to moc dobře víš, že takhle by to být mělo. ;) ap je asistent pedagoga pro celou tříd, ne asistent dítěte s ivp, které pak vzděláva člověk bez vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 09:32
@Lama Lama píše:
Ano, od toho je tam asistent, který tvou práci částečně přebere, když se bude individuálně věnovat žákovi s ivp ice, než 2 min. A myslím, že to moc dobře víš, že takhle by to být mělo. ;) ap je asistent pedagoga pro celou tříd, ne asistent dítěte s ivp, které pak vzděláva člověk bez vzdělání…

Asistent pedagoga není učitel :cert: a za mě může převzít maximálně dohled nad žáky! A je přidělen ke konkrétnímu žákovi/ žákům a ne třídě! A nevím proč by měly být normální děti znevýhodněny, kvůli inkluzivnímu spolužákovi. Inkluze je omezování normálních dětí na úkor těch ostatních.

• Citovat
  • Upravit
56147
16.7.19 09:34

Ja myslim, ze vse je dilo nabidky a poptavky.
Kdo tu praci dela, vi proc. odejit jinam muze kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.7.19 09:34
@Anonymní píše:
Asistent pedagoga není učitel :cert: a za mě může převzít maximálně dohled nad žáky! A je přidělen ke konkrétnímu žákovi/ žákům a ne třídě! A nevím proč by měly být normální děti znevýhodněny, kvůli inkluzivnímu spolužákovi. Inkluze je omezování normálních dětí na úkor těch ostatních.

Přečti si ke své práci nějaké dokumenty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.7.19 09:37

Asistent pedagoga není osobní asistent. Liší zejména tím, že osobní asistent není zaměstnancem školy (obvykle je zaměstnáván neziskovou organizací nebo rodiči žáka se zdravotním postižením) a jeho úkolem je pracovat výhradně s konkrétním žákem, ke kterému je přidělen. Naproti tomu asistent pedagoga je sice přidělován do tříd, ve kterých jsou vzděláváni žáci se speciálními vzdělávacími potřebami, jeho úkolem ale není „pouhá“ práce s konkrétním žákem nebo konkrétní skupinou žáků; asistent pedagoga má asistovat učiteli v širším spektru jeho činností (čímž umožňuje učiteli, aby i on sám věnoval více času a pozornosti podpoře žáků s postižením/znevýhodněním).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 09:38
@hanka.br. píše:
Ale učitelé jsou taky normální lidi a ber to tak, že se jich nikdo neptá, jestli o to volno třeba i stojí. Já osobně prázdniny moc ráda nemám, vymýšlím blbosti, ten školní kolotoč mám ráda. Kdybych mohla, jdu do práce už mnohem dřív. Nicméně pravda je i to, že tahle práce se bez odpočinku dlouhodobě dobře dělat nedá. Budeš oponovat, že to žádná, s tím souhlasím, každý má možnost volby tu práci jít dělat. S tím, že zakladatelka nestíhá si doma uklidit s tímto úvazkem souhlasím, tomu se divím taky.

Nestíhám? Stíhám. Psala jsem, že teď dělám hloubkový úklid - vyklízím sklep, půdu, kůlny, odvážím do sběrného dvora, malovala jsem atd., tohle se přece denně nedělá. Uklizeno mám normálně během roku vzorně. Tohle je přeci jen navíc. A byl to spíš postesk, že jsem si to volno představovala trochu jinak. Sama s dětmi z určitýho důvodu na dovolenou ject nemůžu a manžel nemá čas. Proč se v diskuzích vždycky všechno překroutí?

• Citovat
  • Upravit
56147
16.7.19 09:40
@Anonymní píše:
Nestíhám? Stíhám. Psala jsem, že teď dělám hloubkový úklid - vyklízím sklep, půdu, kůlny, odvážím do sběrného dvora, malovala jsem atd., tohle se přece denně nedělá. Uklizeno mám normálně během roku vzorně. Tohle je přeci jen navíc. A byl to spíš postesk, že jsem si to volno představovala trochu jinak. Sama s dětmi z určitýho důvodu na dovolenou ject nemůžu a manžel nemá čas. Proč se v diskuzích vždycky všechno překroutí?

no, ono to vyznelo blbe. jako sorry, ale delam denne do 5, 6 a stiham. z nejakeho duvodu tu praci delas. ja tu moji delam, ze mam x krat vic penez nez ve skolstvi a bavi me. Tak Tva motivace je treba nedojizdet, byt brzy doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 09:46
@jkra píše:
no, ono to vyznelo blbe. jako sorry, ale delam denne do 5, 6 a stiham. z nejakeho duvodu tu praci delas. ja tu moji delam, ze mam x krat vic penez nez ve skolstvi a bavi me. Tak Tva motivace je treba nedojizdet, byt brzy doma.

Dojíždím. A na zkrácený úvazek jsem dělala až tento školní rok, předtím jsem tři roky byla u dítěte na plný úvazek. A tohle většinou není volba asistenta, záleží na poradně, na kolik hodin dítěti asistenta napíše. A jelikož se všude šetří, tak na školách bývají asistenti na míň hodin. Ve školce je ten celý úvazek běžnější. Moje dítě ale ze školky už odešlo.

• Citovat
  • Upravit
56147
16.7.19 09:53
@Anonymní píše:
Dojíždím. A na zkrácený úvazek jsem dělala až tento školní rok, předtím jsem tři roky byla u dítěte na plný úvazek. A tohle většinou není volba asistenta, záleží na poradně, na kolik hodin dítěti asistenta napíše. A jelikož se všude šetří, tak na školách bývají asistenti na míň hodin. Ve školce je ten celý úvazek běžnější. Moje dítě ale ze školky už odešlo.

no, ale co? proste ta prace, kterou delas, ma takovato omezeni a ravidla. najdi si neco jineho, vydelas si vic.
Ty musis vedet, proc tam jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
16.7.19 09:58
@Anonymní píše:

No tak nedelej hloubkovej uklid, kdyz ti to uzira prazdniny a stve te to. Co ti na to rict? Sama sis to rozhodla, no tak holt uklizis. Nebo se na to vykasli a jed na vylet. Za tot voej prace fakt nemuze. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 09:58

Vlastně nevím, jaký úvazek budu mít od září. Záleží na dětech, jestli někdo přibyde, nebo naopak obyde. A když by se stalo, že nebude ani jedno, že se třeba odstěhují, nebo přestoupí, tak 1. září zjistím, že jsem bez práce. Bez nároku na odstupné. I to se stává. Na druhou stranu, pokud na nějakou školu přestoupí nečekaně dítě, které má psaného AP a na té škole žádný AP není, tak pak narychlo schánějí a může se stát, že vezmou kohokoliv, kdo se uvolí a pak se stává, že se říká, že AP jsou bez vzdělání a k ničemu. Protože inkluze je postavená tak jak je a protože postavení AP je docela nedořešený.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.7.19 10:00

@sakota @jkra I to je možnost. Vás ale nikdy nepřepadla depka, kdy jste se potřebovali vykecat? Kdy tyhle depky jsou třeba takový přeháňky?

• Citovat
  • Upravit
56147
16.7.19 10:06
@Anonymní píše:
@sakota @jkra I to je možnost. Vás ale nikdy nepřepadla depka, kdy jste se potřebovali vykecat? Kdy tyhle depky jsou třeba takový přeháňky?

ale jo. ale jsi doma, mas volno. muzes na vylet kazdy den… trocha optimismu:)
hele, vsude je neco. my ted dostali odmeny misto 60 tisic jen 45. Taky muzeme jit jinam. Vsude je chleba o dvou kurkach. My uz 3 mesice mame problem se sklady a mame strasnej stres, denne nam zakaznici nadavaji, ale bohuzel nemuzou jit moc jinam. Zacinam den tim, ze se omlouvam vsem, oni na me rvou, atd.
vsude je neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.19 10:13
@Lama Lama píše:
Přečti si ke své práci nějaké dokumenty ;)

Já mám načteno. Ale učím cizí jazyky a tam je mi AP většinou úplně k ničemu, protože 90% z nich neumí ani žblebtnout. A na 2. stupni ZŠ už je to sakra znát. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat