Zklamání - odměny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25897
15.7.19 17:14

@Lotrinka Jsi pobavila. Odměny rozhodně nejsou nároková složka a vedení musí zdůvodňovat za co byla odměna udělena. Aspoň ve státním sektoru to takto funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
15.7.19 17:14
@Anonymní píše:
Ano. V hrubém.

Asi tak zakladatelko. Nestačilo by mi to k žití. Ani tobě nestačí, předpokládám. Jedna věc je ta, že tě práce baví s velmi ideálním bonusem v podobě volna. Druhá, že sama musíš vědět, jak to doma máte. Mně by v tomhle pravděpodobně manžel nepodporoval a samotné by mi to bylo hloupé. Nevím co umíš a jakou další práci bys mohla vykonávat, nicméně argument, že ostatní práce budou placeny obdobně je velmi slabý.

Ty mé kamarádky v době volna velmi aktivně vyhledávají brigády v podobě různých táborů. Jako další přivýdělek.

Pokud nic jiného neumíš a další věc jsou třeba malé děti. Tak máš ideální pracovní dobu, včetně adekvátního ohodnocení. Pokud by jednorázová odměna činila např. 1000 Kč tak tě to stejně nevytrhne. Pokud jsi počítala s odměnou daleko vyšší, tak si o tom zpětně promluv. Jiná cesta není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.7.19 17:15

@divine woman asi jsi to spatne pochopila, pisu ze jsou tak vnimany a navic s nimi neumi sefove pracovat. Oboje je spatne.

Odmena by mela byt za odmenu. My mame opacnej pristup nez zakladatelka a taky je spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.7.19 17:25
@Anonymní píše:
Nerozumím ti, jak to myslíš. Na výplatnici mám průměrnou hodinovou hrubou mzdu v tomto roce 100,60 Kč. Přijde ti to hodně nebo málo?

Já bych za to nedělala. Pokud děláš, má to asi svůj důvod. Takže je to akorát. Otázka nabídky poptávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.19 17:29

Tak asistenta pedagoga může dělat skoro každý a ředitel samozřejmě raději dá odměnu učitelům, aby mu neutekli, než asistentům. Tvoje práce je špatně finančně ohodnocená, ale také nenáročná. Máš luxusní pracovní dobu, žádnou zodpovědnost a dlouhou dovolenou. Pokud ti to nevyhovuje, jdi pracovat jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
15.7.19 18:11

Já se přiznám, že čistě subjektivně se mi ta práce nijak štrašná nezdá. Není to tak dávno, co mi kamarádka (učitelka) říkala, že to u nich letos začala dělat paní, co předtím v ZŠ dlouhé roky uklízela (a jako nepředřela se:-) ). Stačilo jí udělat si kurz, tak mi nepříjde že by ty nároky byly nějak extra vysoký. :nevim:

Ber to pozitivně. Máš dost volna, čas na děti i koníčky, předpokládám, že nemusíš dojíždět. To taky není špatný, byť ty odměny nemáš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
15.7.19 18:16
@Anonymní píše:
@AnnieTRoj Předtím jsem byla tři roky ve školce u dítěte se 4. stupněm PO na celý úvazek, taky bez nepřímé pedagogické práce za 16 tisíc hrubýho. A dovolenou těch slavných 40 dní jsem ani neměla, pořád jsem jí valila před sebou, protože školka jela i většinu týdnů o prázdninách. Učitelky se vystřídaly, ale já musela být u dítěte.

Tak v mateřské škole je jiná náplň práce asistenta pedagoga, proto jsou většinou v nižší třídě než asistent na ZŠ a SŠ.
Jestli můžeš dělat pouze ve fabrice nebo obchoďáku (neberu to jako podřadnou práci), tak zde máš perfektní pracovní dobu. Netvrdím, že je to úplně nenáročná práce, ale asi nikde nedostaneš zaplaceno za kopání se do zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 18:27
@Ms.Ragdoll píše:
Já se přiznám, že čistě subjektivně se mi ta práce nijak štrašná nezdá. Není to tak dávno, co mi kamarádka (učitelka) říkala, že to u nich letos začala dělat paní, co předtím v ZŠ dlouhé roky uklízela (a jako nepředřela se:-) ). Stačilo jí udělat si kurz, tak mi nepříjde že by ty nároky byly nějak extra vysoký. :nevim:Ber to pozitivně. Máš dost volna, čas na děti i koníčky, předpokládám, že nemusíš dojíždět. To taky není špatný, byť ty odměny nemáš ne?

Je možný, že paní uklízela, ale mohla mít maturitu a tu práci dělat z určitých důvodů. Z 99% ředitelé požadují AP s maturitou.

• Citovat
  • Upravit
25897
15.7.19 19:20
@Anonymní píše:
Je možný, že paní uklízela, ale mohla mít maturitu a tu práci dělat z určitých důvodů. Z 99% ředitelé požadují AP s maturitou.

Ale maturitu už má dnes skoro každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
15.7.19 19:41
@Anonymní píše:

Pokud vím, jsou dvě úrovně činnosti a pro tu nižší klidně můžeš mít účňák nebo základní vzdělání. Pro tu vyšší potřebuješ samozřejmě maturitu. Rozhodně ale neplatí, že co asistent to maturita. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.19 20:24
@Ms.Ragdoll píše:
Pokud vím, jsou dvě úrovně činnosti a pro tu nižší klidně můžeš mít účňák nebo základní vzdělání. Pro tu vyšší potřebuješ samozřejmě maturitu. Rozhodně ale neplatí, že co asistent to maturita. :nevim:

V praxi ale ředitelé požadují maturitu. Ta nižší úroveň AP se užije snad tak ve školkách. Ve škole je maturita zárukou, že AP bude umět dítě vést učivem. Na druhém stupni už musí AP mít určitý znalosti. Znám AP s vyučením, je dobrá, moc dobrá, starší ročník, kdy učňák měl ještě svojí váhu. Přesto si dodělává maturitu, aby měla větší šanci si práci udržet. Jsou totiž regiony, kde je asistentů nedostatek a jsou regiony, kde je naopak míst pro AP málo a tam pak je maturita požadavkem i pro práci ve školce. Mám maturitu, jde o obor, taky pomáhající profesi, prostě k tomu tíhnu, má taková práce pro mě smysl. Potom jsem si dodělávala roční kurz/studium v rámci celoživotního vzdělávání. Opravdu to není tak, že tuhle práci může dělat každý, vím o dětech, kterým třeba sedl až třetí asistent, buď to nedalo dítě nebo ten asistent.

• Citovat
  • Upravit
45717
15.7.19 22:02
@svetylko83 píše:
@veria hele na ktere skole maji hlavni prazdniny 9 tydnu? Tam bych sla…

No představ si, že na všech školách jsou letos hlavní prázdniny 9 týdnů, si to spočítej. ;) Já vím, že tam učitelé jsou už týden předem, ale i tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
15.7.19 22:08
@veria píše:
No představ si, že na všech školách jsou letos hlavní prázdniny 9 týdnů, si to spočítej. ;) Já vím, že tam učitelé jsou už týden předem, ale i tak ;)

Ja jsem si to prave spocitala, ze 9 tydnu dovolene fakt nemam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
15.7.19 22:11

@svetylko83
A kolik tedy? Co jarní prázdniny, podzimní atd? Vanoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
15.7.19 22:13
@veria píše:
@svetylko83
A kolik tedy? Co jarní prázdniny, podzimní atd? Vanoce?

Budes se asi divit, ale to, ze maji prazdniny deti neznamena, ze maji volno ucitele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat