Zklamání z nové práce

23
23.1.16 19:30

Zklamání z nové práce

Ahoj holky,
před dvěma týdny jsem nastoupila do nové práce. Je to moje první místo po škole. Jedná se o pozici ve velké mezinárodní korporaci. Do práce jsem se těšila, ale tohle jsem opravdu nečekala. S nějakým zaučováním se moc nezaobírali, kolegyně u mě seděla asi 4 dny a teď už bych měla dělat sama. Je to psychicky velmi náročná práce pod neustálým tlakem, za dva týdny mám 20 hodin přesčasů (které jsou samozřejmě neplacené) a ten stres vůbec nezvládám. V oddělení je obrovská fluktuace a prostředí je velice napjaté. V podstatě tu všichni pracují od rána do večera a docházka se vůbec neřeší. Nyní jsem dostala pozvání na pohovor na místo, které vypadá celkem dobře a tak řeším, zda tomu dát ještě šanci a nebo odejít? Problém je, že pohovor je uprostřed dne a na jinou hodinu se nešlo domluvit, nevím tedy jak bych se v práci omluvila, musela bych to asi risknout a den předtím prostě odejít. Na jednu stranu to nechci vzdát po dvou týdnech, na druhou pracovní tempo je opravdu neúnosné :( Jak byste se zachovaly vy? Máte podobnou zkušenost? Moc děkuji za všechny komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1512
23.1.16 19:37

Sla bych na pohovor a v praci si neco vymyslela ale vypoved nedavala. Ledaze teda nemas problem s tim, ze bys zustala bez prace uplne. A jinak radim Vydrz:) zni mi to, jako bys popisovala moji praci a moje oddeleni.. fluktuace, napeti, stres.. me se tam nakonec zalibilo a vydrzela jsem roky. Kdyz je vysoka fluktuace a vydrzis, mas zase sanci rychle povysit, za chvili jsi totiz nejzkusenejsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.1.16 19:38

Žádná práce nestojí za tyhle nervy. Anebo jo, ale to by jsi musela dělat top managment a brát 50000,–, ale to asi nebude tahle situace…pokud děláš v obchodní firmě, máš stanovený plán prodeje, tak počítej s tím, že tam lidi fungují na princiu neustálého tlaku, zastrašování, na to se nedá zvyknout. Zdraví máš jen jedno:-) sekni s tím a najdi si něco, kde se nebudeš nervačit a budeš domů chodit s čistou hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
23.1.16 19:39

Já bych rozhodně zkusila ten další pohovor… Pokud jsi v práci teprve dva týdny a už jsi z toho takhle otrávená, moc to podle mě nemá smysl (samozřejmě, peníze potřebujeme všichni), ale určitě to půjde nějak se zařídit (vymluvit se na doktora apod.) a na ten pohovor jít. Třeba to bude ve výsledku a moc lepší místo a ty bys tudíž přišla o šanci. Setrvávat v práci, do které budeš chodit denodenně znechucená, to by tě akorát stále víc a víc deptalo. Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.1.16 19:40

Na ten pohovor určitě chci, problém je, že ten den je uzávěrka a šéf mě 100% nepustí a právě nevím co bych si vymyslela:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.1.16 19:42

Tak nahraj šííílenou střevní chřipku, křeče v břichu, průjem, zavolej mu to večer před pohovorem…co ti může šéf udělat? nic, jen to přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
23.1.16 19:44
@Lukika píše:
Na ten pohovor určitě chci, problém je, že ten den je uzávěrka a šéf mě 100% nepustí a právě nevím co bych si vymyslela:-(

Domluv si pohovor na jiný termín. Na ten pohovor bych rozhodně šla, nemáš co ztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
23.1.16 19:46

@Lukika no tak den předem se budeš v praci potacet jak mumie, několikrát odbehnes na wc a vecer mu zavoláš ze je ti ještě hůř a musíš druhý den zůstat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.1.16 19:49

Pohovor jsem zkoušela domluvit na jindy-brzy ráno, nebo později odpoledne, ale bohužel mi dali jen termíny, které jsou pro mě špatné.

@hanča74 píše:
@Lukika no tak den předem se budeš v praci potacet jak mumie, několikrát odbehnes na wc a vecer mu zavoláš ze je ti ještě hůř a musíš druhý den zůstat doma.

To bych mu pak asi musela doložit neschopenku že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
23.1.16 20:08

@hanča74 @Ífk Takhle to u vas funguje? A absenci mate omluvenou na zaklade ceho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
23.1.16 20:11

@Lukika Byl by pro tebe problem, byt bez prace? Ty prescasy maji vsichni? Neni mozne, ze az se zabehnes, tak udelas praci rychleji v bezne pracovni dobe? Je hloupe, ze je to tva prvni prace a nevis, jestli toto pracovni tempo neni bezne a jinde si vlastne nepolepsis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.16 20:11

Zazila jsem neco podobneho pred lety. Vydrzela jsem s vypetim sil 5 tydnu.

Na pohovor urcite bez. Pokud nemuzes odejit na chvili z prace, treba „na obed“, tak si vem na den neschopenku. Zkus se domluvit s dr. nebo mu rekni, ze ti neni dobre a den potrebujes zustat doma. Normalne jsem proti zneuzivani neschopenek, ale zdravi mas jen jedno.

• Citovat
  • Upravit
3699
23.1.16 20:14
@Lukika píše:
Pohovor jsem zkoušela domluvit na jindy-brzy ráno, nebo později odpoledne, ale bohužel mi dali jen termíny, které jsou pro mě špatné.To bych mu pak asi musela doložit neschopenku že?

Běž na prevenci k zubaři, budeš mít propustku. V práci neříkej že to je prevence, ale že tě bolí zub. Nebo k praktikovi že máš průjem, ať ti něco napíše, propustku budeš mít pak v každém případě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
23.1.16 20:30

@Lukika A v te firme je to tak stale? Neni to spis dano tim, ze ted po novem roce se uzaviraji veci z minuleho roku a proste je frmol, ktery odezni a tempo se zmirni? U nas ve firme je treba ted taky hodne prace a castecne to souvisi s tim, ze je leden a delaji se ruzne koncorocni prehledy. A prescasy se snad neplati nikde v kancelarich (vyjma statni spravy), tam spis zalezi jaky mas plat a jake jsou odmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
23.1.16 20:45

@Lukika Já jsem se kdysi domluvila s mou praktickou doktorkou - naštěstí mi v tom měsíci měla být provedena preventivka, takže jsem nikomu nemusela moc kecat. Pokud to je fakt tak, jak říkáš, tak jdi na ten pohovor. Já jsem v takové práci byla dva roky a jak se mi tehdy ulevilo, když jsem se na to vyprdla, dala jsem si chvíli oraz a našla novou práci. :) I můj manžel mě tehdy podpořil, takže jsem asi musela být hrozně vynervovaná a sama jsem to na sobě nepoznala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat