Zklamání z nové práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zklamání z nové práce
Ahoj holky,
před dvěma týdny jsem nastoupila do nové práce. Je to moje první místo po škole. Jedná se o pozici ve velké mezinárodní korporaci. Do práce jsem se těšila, ale tohle jsem opravdu nečekala. S nějakým zaučováním se moc nezaobírali, kolegyně u mě seděla asi 4 dny a teď už bych měla dělat sama. Je to psychicky velmi náročná práce pod neustálým tlakem, za dva týdny mám 20 hodin přesčasů (které jsou samozřejmě neplacené) a ten stres vůbec nezvládám. V oddělení je obrovská fluktuace a prostředí je velice napjaté. V podstatě tu všichni pracují od rána do večera a docházka se vůbec neřeší. Nyní jsem dostala pozvání na pohovor na místo, které vypadá celkem dobře a tak řeším, zda tomu dát ještě šanci a nebo odejít? Problém je, že pohovor je uprostřed dne a na jinou hodinu se nešlo domluvit, nevím tedy jak bych se v práci omluvila, musela bych to asi risknout a den předtím prostě odejít. Na jednu stranu to nechci vzdát po dvou týdnech, na druhou pracovní tempo je opravdu neúnosné
Jak byste se zachovaly vy? Máte podobnou zkušenost? Moc děkuji za všechny komentáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Sla bych na pohovor a v praci si neco vymyslela ale vypoved nedavala. Ledaze teda nemas problem s tim, ze bys zustala bez prace uplne. A jinak radim Vydrz:) zni mi to, jako bys popisovala moji praci a moje oddeleni.. fluktuace, napeti, stres.. me se tam nakonec zalibilo a vydrzela jsem roky. Kdyz je vysoka fluktuace a vydrzis, mas zase sanci rychle povysit, za chvili jsi totiz nejzkusenejsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádná práce nestojí za tyhle nervy. Anebo jo, ale to by jsi musela dělat top managment a brát 50000,–, ale to asi nebude tahle situace…pokud děláš v obchodní firmě, máš stanovený plán prodeje, tak počítej s tím, že tam lidi fungují na princiu neustálého tlaku, zastrašování, na to se nedá zvyknout. Zdraví máš jen jedno:-) sekni s tím a najdi si něco, kde se nebudeš nervačit a budeš domů chodit s čistou hlavou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych rozhodně zkusila ten další pohovor… Pokud jsi v práci teprve dva týdny a už jsi z toho takhle otrávená, moc to podle mě nemá smysl (samozřejmě, peníze potřebujeme všichni), ale určitě to půjde nějak se zařídit (vymluvit se na doktora apod.) a na ten pohovor jít. Třeba to bude ve výsledku a moc lepší místo a ty bys tudíž přišla o šanci. Setrvávat v práci, do které budeš chodit denodenně znechucená, to by tě akorát stále víc a víc deptalo. Přeji hodně štěstí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ten pohovor určitě chci, problém je, že ten den je uzávěrka a šéf mě 100% nepustí a právě nevím co bych si vymyslela:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nahraj šííílenou střevní chřipku, křeče v břichu, průjem, zavolej mu to večer před pohovorem…co ti může šéf udělat? nic, jen to přijmout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukika píše:
Na ten pohovor určitě chci, problém je, že ten den je uzávěrka a šéf mě 100% nepustí a právě nevím co bych si vymyslela:-(
Domluv si pohovor na jiný termín. Na ten pohovor bych rozhodně šla, nemáš co ztratit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukika no tak den předem se budeš v praci potacet jak mumie, několikrát odbehnes na wc a vecer mu zavoláš ze je ti ještě hůř a musíš druhý den zůstat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pohovor jsem zkoušela domluvit na jindy-brzy ráno, nebo později odpoledne, ale bohužel mi dali jen termíny, které jsou pro mě špatné.
@hanča74 píše:
@Lukika no tak den předem se budeš v praci potacet jak mumie, několikrát odbehnes na wc a vecer mu zavoláš ze je ti ještě hůř a musíš druhý den zůstat doma.
To bych mu pak asi musela doložit neschopenku že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukika Byl by pro tebe problem, byt bez prace? Ty prescasy maji vsichni? Neni mozne, ze az se zabehnes, tak udelas praci rychleji v bezne pracovni dobe? Je hloupe, ze je to tva prvni prace a nevis, jestli toto pracovni tempo neni bezne a jinde si vlastne nepolepsis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zazila jsem neco podobneho pred lety. Vydrzela jsem s vypetim sil 5 tydnu.
Na pohovor urcite bez. Pokud nemuzes odejit na chvili z prace, treba „na obed“, tak si vem na den neschopenku. Zkus se domluvit s dr. nebo mu rekni, ze ti neni dobre a den potrebujes zustat doma. Normalne jsem proti zneuzivani neschopenek, ale zdravi mas jen jedno.
- Citovat
- Upravit
@Lukika píše:
Pohovor jsem zkoušela domluvit na jindy-brzy ráno, nebo později odpoledne, ale bohužel mi dali jen termíny, které jsou pro mě špatné.To bych mu pak asi musela doložit neschopenku že?
Běž na prevenci k zubaři, budeš mít propustku. V práci neříkej že to je prevence, ale že tě bolí zub. Nebo k praktikovi že máš průjem, ať ti něco napíše, propustku budeš mít pak v každém případě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukika A v te firme je to tak stale? Neni to spis dano tim, ze ted po novem roce se uzaviraji veci z minuleho roku a proste je frmol, ktery odezni a tempo se zmirni? U nas ve firme je treba ted taky hodne prace a castecne to souvisi s tim, ze je leden a delaji se ruzne koncorocni prehledy. A prescasy se snad neplati nikde v kancelarich (vyjma statni spravy), tam spis zalezi jaky mas plat a jake jsou odmeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lukika Já jsem se kdysi domluvila s mou praktickou doktorkou - naštěstí mi v tom měsíci měla být provedena preventivka, takže jsem nikomu nemusela moc kecat. Pokud to je fakt tak, jak říkáš, tak jdi na ten pohovor. Já jsem v takové práci byla dva roky a jak se mi tehdy ulevilo, když jsem se na to vyprdla, dala jsem si chvíli oraz a našla novou práci.
I můj manžel mě tehdy podpořil, takže jsem asi musela být hrozně vynervovaná a sama jsem to na sobě nepoznala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit