Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jestli máte stahovací jednu stranu, tak to půjde, jinak bych to nedělala, abych nenarušila stabilitu.
Záleží na konstrukci postýlky, někde ta bočnice jde dát pryč, jinde ne. Já jsem tedy pořídila postýlku se stahovací bočnicí, kde je jedno, jestli tam je nebo ne a mám ji přiraženou k mojí posteli. 18ti měsíční dítě bych v posteli bez bočnice ovšem spát nenechávala. Děti se v noci dost vrtí a bála bych se, že spadne na zem.
Jo, my.. mame postylku bez bocnice prirazenou k nasi posteli. Ale stejne spi furt na te nasi ![]()
Ano, meli jsme u prvniho syna jen tri bocnice a chystame se zase jednu oddelat, az bude druhy syn vetsi. Mam teda postylku uplne u postele a kdyz byla sundana ta jedna bocnice, privazala jsem si tu postylku k rostu pod moji matraci, aby se postylka neodsoupla.
My jsme taky nejdriv synovi dali pryc ty vyndavaci sprusle, ale on tou dirou stejne nechtel vylezat. Takze jsme celou bocnici sundali a manzel mu tam misto bocnice pridelal zabranu. Mame jistotu, ze z postylky nespadne a zaroven si z postele hezky vyleze.
Záleží na konstrukci postýlky. My máme takovou, kde lze jedná bocnice oddelat, vymeni se za desku, která to celé dole upevňuje a na desku se dá nasadit zabrana. Obě děti nám takto spaly a spí od toho roka a půl do necelých 3, kdy už se tam nevlezou a jdou do velké postele.
@Verunczee Staci pridelat spojovaci drivko, jde to pak i u postylky, ktera na to neni urcena.
Jinak my to tak mame od narozeni syna.