Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V devět jsem se nedostala do postele už hodně dlouho. Po noční bývám rozhozená a koukám do stropu klidně do dvou do rána. Začala jsem zase víc číst. Rozhodně nekoukat do mobilu. A sex by měl taky trochu unavit
Nebo rychlá procházka se psem, pokud máte.
Pomáhá mi vyřešit si problémy. Taky jsem mela období, kdy jsem nemohla usnout. Vyřešte to, co vás trápí. A před spaním necvicte a neusínejte u televize…a nespěte přes den.
Mám to podobně, poslední dobou nemůžu hodně dlouho usnout, převaluju se v posteli, jdu opakovaně na záchod i kdyz se mi nechce, jdu se napít, jdu si vzít magnesko, ale taky nic nezabírá. Nejhorší je to pokud jsem si ten den dala kávu,tak se ji snažím vynechat, ale občas se neudržím a kávu si přeci jen dám a to pak nemůžu usnout třeba do dvou do rána. ![]()
Ahoj, vitej v klubu
mam maly mrne, ktery je za noc nekolikrat vzhuru na krmeni a at jsem unavena jak chci, tak stejne o “pauzach” nemuzu spat. Ted mi usnul a stejne tu prolejzam na diskuzich
ach jo. Z lekarny mam neco jemneho na spani, aby me to trosku otupelo ale mohla se o nej v noci postarat. Mam to stejne jak ty - chci spat ale mozek jede. Kdysi jsem si do sluchatek poustela zvuky prirody, delfiny a tak, ze jsem tolik nemyslela na to usinani samotne. Ono totiz cim vic se snazim, tim vic to nejde ![]()
Vetsinou usnu v pohode. Ale kdyz mi v hlave bezi starosti a nemuzu usnout, predstavim si takovy kruh a vzdycky, kdyz mi vybehne v hlave myslenka, tak ji pomyslne vyhodim ven z toho kruhu. A tolik se soustredim na to vyhazovani tech myslenek pryc z kruhu, ze vetsinou za chvili usnu.
Tak je nás víc no, aspoň nejsem sama ![]()
@ocean.mama ja akorát myslím na školu a na testy, věřím, že s mrňousem je to ještě horší ![]()
@Jeanny21 sex
a chodit spát déle. Kdybych usnula ve 21h tak se pak probudim a neusnu. Takhle jdu po půlnoci, lehnu a spím ![]()
Pouštím si audiopohadky. Ty mě většinou ukolebaji ke spánku. Ale pokud jsou starosti velké, vyspím se trochu až po pominutí největšího stresu.
@Jeanny21 tak alespoň chodit déle
Já teda usnu kdykoliv si jen lehnu ![]()
@Markéta80 tak možná no, to bych zas musela vymyslet tak, abych nerušila ostatní…
se mnou je to těžký,a zas vstávám celkem brzo… ![]()
Mně se dobře usíná při poslouchání rozhovorů z Radiožurnálu. Jsou asi na půl hodiny, to je akorát… Jen si potom další den musím posledních cca 10 minut pustit znovu. ![]()
Jestli jsi s někým dalším na pokoji, tak jedině sluchátka, ale ty pak zase budou překážet. ![]()
Koukat do mobilu nebo tabletu je nejhorší, modré světlo z nich tě probouzí. Většinou se mobil aspoň dá nastavit na teplejší barvu, dožluta.
@Titty díky, už jsem si obrazovku naastavila spíš dožluta
pokoj sdílím s křečíkem, tomu by rádio vadit nemuselo
a je pravda, že když jsem byla menší, tak jsem před spaním poslouchala rádio Čas, a to se pak po hodině vyplo samo
@Jeanny21 píše:
@Markéta80 není s kým
Tak si někoho najdi, jestli to pomůže.