Zkouška FCE

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
13.12.12 22:05

@Lerista tak aspoň jedna spřízněná duše!
a kam přemýšlíš že se přihlásíš? já praha nebo pardubice. nikdy krom maturity žádný takový testy nedělala. já se zas bojim že nebudu dobře rozumět nahrávkám… psaní i mluvení snad v poho, učím začátečníky a komunikuju mailem celkem často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.12.12 08:51

Já mám tedy VŠ, takže zkoušek bylo spousty, ale před x lety. Už jsem totiž jednou takovou zkoušku dělala. CPE. No, namachrovaná hned po škole. Samozřejmě jsem to neudělala. Problém byl zase v tom psaní. Poslech byl v pohodě. Jeden rozhovor byl o uhlíkové metodě určování stáří starých stromů a druhý o trenérovi volejbalového družstva, který mluvil o svém týmu. Já to budu dělat v Č. Budějovicích. Máme tady britskou radu a knihovnu, tam organizují testy. Já jsem aj v práci nebo tak nikdy nepoužívala, tak nevím, snad to dopadne. Není to zrovna levná záležitost, zvlášť pro mamku na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
14.12.12 08:53

Ahojky, já jsem FCE dělala v Pardubicích v roce 2010. Trénovala jsem na www.helpforenglish.cz. Taky jsem chodila na přípravný anglický kurz. Koupila jsem si cvičebnici, kde bylo i CD, kde se dalo trénovat listening.
Psaní bylo kupodivu docela lehké, pro mě dopadlo nejhůře speaking, ač je to nepochopitelné, protože jsem 4 roky před tím, žila v anglii. Nejvíce jsem se bála use of grammar, ale dopadlo nejlépe. Celkově za „B“. Ale byly to nervy teda :D. Přeju hodně štěstí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
14.12.12 09:00

Ahoj, jsem lektorka, připravuji studenty na zkoušky a FCE je dle mého hlavně o gramatice, i úkoly které jsou zdánlivě třeba na slovní zásobu (doplńování správného slova do textu) se bez správné znalosti gramatiky nedají zvládnout správně. Takže za mě buď navštívit přípravný kurz, nebo nakoupit učenbnice na FCE s veškerým příslušenstvím+testy a učit se doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
14.12.12 09:16

Díky za podnětnou diskuzi.:-) Já zkoǔím často starší testy z netu, jenže výsledek dostanu vždy v procentech, nevěděl byste někdo, kolik je potřeba, aby člověk prošel? Dík

• Citovat
  • Upravit
1186
14.12.12 09:30

Myslím je potřeba nejméně 60%.

@marti81 a kde bydlíš? přemýšlím že bych si zaplatila někoho kdyo by mi ty testy dal a pak se mnou prošel to kde mám rezervy. nevím jestli je to ideální nápad. asi bych radši individuál než hromadné školení. čas na to celkem mám a finance taky. jak probíhá příprava organizačně u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8688
14.12.12 17:12

@lenk bydlím v Litomyšli, teď jsem na mateřské, v jazykovce neučím, jen soukromě něco málo, ale většinou je to v jazykovce individuální záležitost, málokdy se sejde víc lidí v jednu dobu, kteří chtějí připravit na konkrétní zkoušku. Takže toho bych se nebála, navíc pokud budeš mít přání mít individuální hodiny, určitě ti vyhoví, pokud máš nějakou jazyk. školu poblíž. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.7.13 13:41

Ahoj, nedávno jsem dělala fce zkoušku a utekla mi o 3 %. Nemáte někdo prosím zkušenosti s odvoláním? Nemůžu o tom nic moc najít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
11.5.16 15:20

Ahoj holky, nedělal ted nekdo v nedavne dobe zkousku FCE? prý se to trochu změnilo. prosím o info. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.21 13:57

Ahoj holky,
Máte někdo prosím zkušenosti se zkouškou Movers Camnridge English?
Máte nějaké materiály na učení?
Děkuji :mrgreen: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.21 13:59

*oprava: Cambridge :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie