Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Elantra spodek picha kazdou druhou, tl vubec nemusi souviset ![]()
Jo, 36 je hodne dobry.
@jessikka S tema kontrolama to fakt nechapu -nejdriv cloveka vydesi, nekoho dokonce hospitalizuji a pak najednou 14dni to nikoho nezajima ![]()
@Elantra ja ale nemela pocit, ze by to melo byt jinak… Kdyby se neco delo, tak to poznam. A to jsem mela horsi nalez nez ty. To co mas ty ma polovina tehuli ani o tom nevi s zadny klid nedodrzuji. Cipek se po 30 tydnu prodte zkracuje.
@jessikka No a o tom, ze vcera jsem byla u zubarky - mam ji 5min. od domu, protoze mi pro jistotu upadl zub a nemuze byt ta dira obnazena - aby se neposunuly ostatni…A zubarka, jak me videla, tak rika, ze je stejne drobna jako ja a ze vsechny 3 deti mela o mesic driv a ze ja URCITE tech 14dni nevydrzim, ze mam uz hrozne nizko bricho ![]()
Se mi teda hned ulevilo ![]()
@Elantra tak zubarce bych urcite verila ![]()
Proste neplas! Tim si ublizujes mnohem vic.
@jessikka jo no, pani zubarka umi povzbudit ![]()
Ja budu odpocitavat dny do kontroly ten dalsi tyden…
Rikam si, ze kazdy den navic je proste bezva ![]()
A odhadem ma mimisek uz 2kg (ale tam to zase odhadem byva +- 500g)
Ahoj, tak jestli tě to uklidní, tak já byla otevřená už od 24tt, kontrakce, čípek 10mm, měkký, nálevka…dva měsíce ve špitálu a rodila jsem 39+2 ![]()
@Elantra píše:
@martina.se Ja se prave snazim byt v klidu ale pride mi ze jsem akorat vic vydesena…Mimco uz naleha hlavickou a tak wc probiha kazdou chvilku a jen lezim a cekam az prijde manza a vezme malou ven.Ten navic pred nefavnem rozjel podnikani a jak naschval, zrovna ted ma 2 dulezite zakazky a musi dodrzet terminTakze prijde domu, naji se, vezme malou, pak nachysta veceri, vykoupe a lehne a spi
Mam sileny strach abych vydrzela jeste aspon te h 14dni
A o tom, ze mala jde v zari poprve do skolky a je to sileny mamanek ani nemluvim
A hlavne nejak tapu v tom, ze kdyz me to dole boli nebo trne nebo tak, jedtli je to normal nebo se mam desit. Kontrolu mam az za tyden ve stredu
neboj
ty nervy jsou vždycky to nejhorší.. já měla taky všechny možný scénáře a jak vidno, nakonec to vypadá na vyvolávačku.. ![]()
@hvězdička25 Tak to je super - je fajn cist, ze jsou stastne konce ![]()
@martina.se Ja prave jeste resim to, ze mam rodit CS (prvni jsem taky tak rodila - mala byla zadekla a ja mam navic hrozne uzkou panev -takze o tom ani nediskutuji)Ale co me trochu tizi je fakt, ze porodnice, kde bych chtela rodit je cca 70km od nas a lze to prave az po nejakem TT ![]()
No a zdravi mimiska rozhodne riskovat nebudu, takze bych musela rodit u nas
@jessikka píše:
@Fialik a jak to delas v praxi, ze jen lezis?
Mám skvělého chlapa s pevnou prac. dobou a mamku ve školství, díky bohu za ně. Jinak bych se z nemocnice nedostala.
Myslím, že je nějaká norma do 30tt na délku čípku, pak už se nedělá, protože se zkracuje každé jinak a je to normální příprava k porodu. V tom 26tt mi můj dr. tvrdil, že kritická hodnota je 31mm, takže 34 je podle mě luxusní ![]()
@Fialik Snad mas pravdu ![]()
A bud rada, ze ti mel kdo pomoc…ja si taky vazim manzi -musi byt chudak na palici z toho vseho ![]()
@Fialik píše:
Mám skvělého chlapa s pevnou prac. dobou a mamku ve školství, díky bohu za ně. Jinak bych se z nemocnice nedostala.Myslím, že je nějaká norma do 30tt na délku čípku, pak už se nedělá, protože se zkracuje každé jinak a je to normální příprava k porodu. V tom 26tt mi můj dr. tvrdil, že kritická hodnota je 31mm, takže 34 je podle mě luxusní
Taky mám super chlapa, ale co s tím, když je osm hodin denně v práci. To si holt musím poradit sama.