Zkrácený čípek, klidový režim 33tt - máte taky?

2442
12.8.14 18:13

Zkraceny cipek,klidovy rezim 33tt-mate taky?

Ahoj holky, mam za sebou 1absolutne bezproblemove tehu, druhe tehu ZT 14TT a nyni jsem opet tehu(cca po 6 medicich po revizi) Zacatek byl divoky, mimi trochu zaostavalo - nejdriv 14 dni, pak 7,ale vyvijelo se.Mela jsem utrogestan a klidovy rezim -a horcik, kvuli bolestem v podbrisku a pichani spodku. Kolem 15tt jako kdyz se mavne prputkem a ja byla naprosto ok a to az do nejakeho +-30tt, ale to jen opetpvne pobolivani podbrisku a pichani zespod.Ale ted 32+1 jsem byla na kontrolu u dr. a ta me silene vydesila :evil: Ze pry cipek uz nemam ale jeste se neptviram a tak mam jen lezet a jeste aspon 2 tydny zustat 2 v 1 8o. Manza pro me musel prijet autem, nechtela me ani pustit busem. V sobotu vecer, po 2 dnech lezeni mi zacalo byt mnohem hur a tak me vzal manza na pohotovost.Tam mi ale pani dr. rekla, ze mam cipek 36mm :? Ale ze vse drzi jak ma a mam se jen setrit a pustila me domu.
Takze ted lezim v posteli, chodim jen na wc max. do kuchyne nebo na zahradu si na 5min. sednout a zase zpet.Mala 3,5l je nastesti hodna, takze cteme, kreslime nebo stavime puzzle…Ale za prve jsem vydesena, za druhe se vic pozoruji-tim padem me zase pekne picha spodek, obcas trne podbrisek -tak uz se vidim, jak rodim :zed:
No a v neppsledni rade mi to silene pomalu utika, takze pokud je na tom nekdo stejne, budu moc rada, pokud se podporime a budu mit s kym pokecat ;)

PS:omlouvam se za hacky a carky, ale pisu z mobilu, protoze sedet u pocitace mam zakazano :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.8.14 18:16

@Elantra 25 tt se mimino snažilo mermomocí dostat ven, skončila jsem ve špitálu. Od té doby přísný klidový režim, jakž takž uvolnění 34 tt.. no a teď? jsem v termínu, čípek absolutně uzavřen, neděje se vůbec nic :mrgreen: :lol: je mi jasné, jak se nudíš, ještě k tomu to prvorozené - člověk má pocit, že ho okrádá.. ale ono to uteče :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.14 18:23

V 31tt jsem přes víkend ležela v nemocnici - zkrácený čípek, kontrakce. Hnali mi magnesium žilou.
Klidový režim moc nebyl, s ani ne dvouletým drakem to nejde. Teda byl částečný, tímto děkuji své mamince, tchyni a drahým kamarádkám :-) A především manželovi :kytka:

Neboj, přežiješ to, důležité je (podle má dr.) vydržet do konce 34tt, kdy dozrají plíce, pak už jde víceméně jen o váhu mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15499
12.8.14 18:41

Ve 28tt mě taky vystrašili, že se zkracuje čípek, doporučeno polehávání…teď jsem ve 38tt a všechno ok, na porod to zatím nevypadá. Raději odpočívej, šetři se a uvidíš, že v klidu donosíš mimi do konce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.8.14 18:43

@martina.se Ja se prave snazim byt v klidu ale pride mi ze jsem akorat vic vydesena…Mimco uz naleha hlavickou a tak wc probiha kazdou chvilku a jen lezim a cekam az prijde manza a vezme malou ven.Ten navic pred nefavnem rozjel podnikani a jak naschval, zrovna ted ma 2 dulezite zakazky a musi dodrzet termin :evil: Takze prijde domu, naji se, vezme malou, pak nachysta veceri, vykoupe a lehne a spi :cert:
Mam sileny strach abych vydrzela jeste aspon te h 14dni :,(
A o tom, ze mala jde v zari poprve do skolky a je to sileny mamanek ani nemluvim :,(
A hlavne nejak tapu v tom, ze kdyz me to dole boli nebo trne nebo tak, jedtli je to normal nebo se mam desit. Kontrolu mam az za tyden ve stredu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.14 18:46

@Elantra ja mysim, ze se hlavne potrebujes hodit do klidu psychicky. Bud opatrna, ale delej, na co se citis.
Takhle jsem to teda neprozivala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
12.8.14 18:46

Ahoj, já jsem " zkrácená, změklá a pootevřená" od 26tt. Něco doma a něco na kapačkách v nemocnici. Teď jsem 33tt a vypadá to pořád stejně. Vyrž!!! Já fakt ležim od toho 26tt, myslím, že už mám placatou hlavu :mrgreen: těch 5 týdnů už dáme. Taky máme doma už jednoho sviště :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.14 18:48

@Fialik a jak to delas v praxi, ze jen lezis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.8.14 18:48

@jessikka to mi prave taky rikali, vydrzet do toho 35tt aspon -hlavne aby bylo miminko v poradku.Ach jo.
Jinak ja hlidani nemam, takze to s malou do 5-ti zvladame samy :cert:
Navic me picha ten spodek a nekde jsem cetla, ze to muze byt zkracujici cipek…Je mi to jasne-muze a nemusi, copak jsem doktor??Ale je mi divne, ze je kontrola po 14dnech -tak treba ta hodnota 36mm jeste neni tak hrozna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.8.14 18:50

@Alušáček a nevis na kolik mm? Ja totiz nevim, jestli je 36mm hoodne malo nebo jen malo malo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.14 18:51

@Elantra s petiletou a jeste hodnou to ado jde. Ona neni ve skolce? Spodek me picha taky a po dnesni kontrole je vysledek cipek zlraceny, polotuhy, uzavreny. Tak klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.14 18:52

@Elantra 36 je hodne dobry na 33tt. Ja mela 25. Max je myslim 40.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.14 18:54

Jinak ja na kontrolu sla den po propusteni z porodky v 32tt a pak az za 3 tydny v 35. A pak po dvou- dnes v 37.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.8.14 18:56

@Fialik Ja se taky snazim jen lezet a uz me ta otlacena hlava fakt boli :mrgreen:
Ja jsem pry zavrena, jen ten cipek - ale jak mi tp dr. rekla, tak to proste vyznelo, ze si mysli, ze proste nevydrzim…
Kdyby se tak mohl clovek kontrolovat sam, to by byla vec ;)
Bych kazdy rano zmerila a bud byla v klidu nebo letela do spitalu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
12.8.14 19:00

@jessikka ne ne, male je 3 a pul, ale cekame do 5 :) na tatku
Tak myslis, ze 36mm je dobry? Treba to pichani je jen priprava a ne dalsi zkracovani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí