Zkušební doba a nemocenská

14
30.10.23 21:57

Zkušební doba a nemocenská

Dobrý den, chtěla bych se zeptat pořád nad tím přemýšlím🤔
Nastoupila jsem do práce 6. září a jede mi zkušební doba takže mi končí 6. prosince?
Jsem těhotná ve 3 měsíci když jsem do práce nastupovala tak jsem to nevěděla, teď to před vedoucí tajím, protože se bojím že by mě propustila.. vůbec nevím kdy jí to říct..
A hlavně můj gynekolog trvá pořád na nemocenské, protože v práci tahám těžké věci, několikrát mě z toho bolí podbřišek a stojím tam 12h
Takže kdybych na tu nemocenskou šla koncem listopadu (na internetu jsem četla že prvních 14 dní jsem chráněná proti výpovědi) tak by mě propustit nemohli? Nebo by se zkušební doba prodloužila kvůli nemocenské? Dekuji za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16408
30.10.23 22:01
@Nikol51 píše:
Nastoupila jsem do práce 6. září a jede mi zkušební doba takže mi končí 6. prosince?
Jsem těhotná ve 3 měsíci když jsem do práce nastupovala tak jsem to nevěděla, teď to před vedoucí tajím, protože se bojím že by mě propustila.. vůbec nevím kdy jí to říct..
A hlavně můj gynekolog trvá pořád na nemocenské, protože v práci tahám těžké věci, několikrát mě z toho bolí podbřišek a stojím tam 12h
Takže kdybych na tu nemocenskou šla koncem listopadu (na internetu jsem četla že prvních 14 dní jsem chráněná proti výpovědi) tak by mě propustit nemohli? Nebo by se zkušební doba prodloužila kvůli nemocenské? Dekuji za rady..

A ty máš nějaké zdravotní potíže, že tě tlačí na nemocenskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
30.10.23 22:05
@Nikol51 píše:
Takže kdybych na tu nemocenskou šla koncem listopadu (na internetu jsem četla že prvních 14 dní jsem chráněná proti výpovědi) tak by mě propustit nemohli? Nebo by se zkušební doba prodloužila kvůli nemocenské? Dekuji za rady..

Prodlouzi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
30.10.23 22:09
@Nikol51 píše:

Zkušební doba se prodlužuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36017
30.10.23 22:27

Zkušební doba se prodlužuje o nemocneskou, takže to si nepomůžes. Vydrž do konce zkusebky a pak si požádej o práci vhodnou pro těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
30.10.23 22:47

Tak to mám smulu, jedna tehotna tam totiž už byla na jinou pozici ji nedala a i tak ji nakonec propustila😕 ale dekuji za radu @JancaS84

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36017
30.10.23 22:56
@Nikol51 píše:
Tak to mám smulu, jedna tehotna tam totiž už byla na jinou pozici ji nedala a i tak ji nakonec propustila😕 ale dekuji za radu @JancaS84

Těhotnou propustit nelze (jedině v té zkušebce a i to nesmí být prokazatelně kvůli těhotenství) a když pro ni nemají jinou pozici tak ji musí nechat doma na překážkách za 100% platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat