Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
Můj názor je, že pokud se jí věc nezamlouvala, měla znít dohoda jasně, a sice: vrátit zboží ihned zpět! Nevím, zda se i u požitého zboží vztahuje 14-ti denní lhůta pro vrácení. Spíše myslím, že je to na dohodě.
Pokud již uběhly 2 měsíce, je evidentní, jak píšeš, že věc po tu dobu používala.
V takovém případě bych jí penízky nevracela ![]()
Katka
Ahoj
souhlasim s Katrinkou..Pokud se pani vec nezamlouvala tak ji mela poslat zpet ihned a ne az po dvou mesicich.
No taky bych nic nevracela. A celé ty dva měsíce jsi čekala, až ti věc vrátí? Chápu, nemusela mít paní čas. Na druhou stranu, pokud chtěla věc vrátit, měla si to nějak zařídit.
Souhlasím s ostatními - spíš to vypadá na vyčůranou paní. Podle mně ta lhůta 14 dní na vrácení zboží zakoupeného po internetu platí jak pro nové tak i pro použité zboží. Pak je něco jako půl roku záruka na to, že ta věc funguje (nelze v bazaru prodávat nefunkční věci jako funkční), což ale s tvým případem nesouvisí.
škoda že nepíšeš o jakou se jedná věc. Jasně obecně mají holky pravdu že bych nic nevracela, je tam těch 14dní na zrušení "kupní smlouvy. Ale pokud to byli třeba hadry (oblečení), tak to věřím, že se klidně mohli válet někde na hromadě a poslala to až si vzpoměla.
Dobrý den,
mám dotaz.
Stalo se mi, že jsem prodávala použitou věc za minimální cenu, což není tak neobvyklé, paní mi napsala, že se jí věc nezamlouvá, což není neobvyklé, že věc pošle zpět, ale co mě zaráží, že od Té doby co jsme se domluvily, tak uběhly dva měsíce a dnes mi přišel balíček.
Máte už také některá maminka takovou zkušenost?
Jaká je doba, kterou musíte zboží přijmout zpět?
Bojím se, že věc byla využívaná po dobu, kdy věc měly doma a teď je mi vrácená. Jak se zachovat?
Děkuji za jakékoliv odpovědi
maminka