Zkušenosti s antidepresivy Escitalopram mylan

Napsat příspěvek
Velikost písma:
675
3.3.23 11:53

Přibírání po escitalopramu

Ahoj, chci se zeptat, když jste užívaly AD s escitalopramem, přibíraly jste po nich na váze? AD beru už přes rok, vystřídala jsem jich několik a žádná nesedla, ale na váhu vliv nikdy neměly. Až teď, co beru Escitalopram to vypadá dobře. Jen za ty 2,5 měsíce mám nahoře 4 kg. Po Novém roce 75,5 teď 80… :zed:
Nejím jinak než dřív, pohyb také stejný. Přijdu si spíš oteklá. Je to vidět na prstech rukou, obličeji. :roll:
Myslela jsem si, že to dělá tělísko Mirena, to mám asi o týden déle než ten Escitalopram. Ale gynekoložka mi včera řekla, že u ní přibírání není, i mi to hledala v nějaké knize a četla vedlejší účinky, co jsou k tomu vedený. Prý pokud jím a hýbu se stejně, tak to můžou být jiné léky nebo štítná žláza. Časově odpovídá jen ten Escitalopram. :think: :nevim: Štítnou žlázu mám ok, dlouhodobě beru euthyrox a nedávno jsem byla na krvi.

Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.3.25 17:21

Přibrali jste někdo po něm? nebo to na váhu vliv nemá? dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
19.3.25 19:40

Ahoj, já jak jsem psala výše, přibrala v začátku. Beru ho dosud a váha se zastavila někde na 81, 82 kg, pak už to nahoru nešlo. Snažím se hubnout a dostala jsem na 78, jde to dolů hrozně blbě - jídlo teď hlídám, hýbu se… Dle psychiatra tyhle AD vliv na váhu nemají. Ale přijde mi, že to řekne každý doktor o lécích, které předepisuje on. :lol:
Takže v začátku užívání jsem dost přibrala, pak se to zastavilo, aniž bych to nějak řešila. Hubne se to blbě, ale jestli je to AD netuším. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.3.25 20:23

@Jitule L. Ahoj, tenkrát jsem našla diskuzi kde psaly holky ze hodne přibraly po to Mirene, tak buďto to je z AD nebo ta Mirena, kazdopadne ja beru ty AD teprve 2 tyden, tak se nic s váhou zatím neděje, a doufám, ze to tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
19.3.25 20:25

@Nikca3381 Tak držím palce ať to vydrží a hlavně ať pomůžou. Snad to bude dobrý. Osobně také sázím na to tělísko nebo možná kombinace obojího, jak se to sešlo časově. Těžko říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
19.3.25 20:49

@Jitule L. Děkuji, já zase držím palce ve snaze o hubnutí, hlavně trpělivost ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.25 15:19

Přestali ucinkovat?

Obnovuji diskuzi
Po měsíci braní AD Escitalopram jsem začala cítit zlepšení celkově i lepší nálada. Teď jsou to dva měsíce a mám zas takové propady nálady úzkosti, určitě už ne v tak silné míře jako před léky, ale cítím že tam je zas trochu zhoršení, je možné ze přestali působit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.25 16:26
@Anonymní píše: Více

Propad-beres to zatim krátce. Cim dele to budes brát -tim mensi a castejsi propady budou. Drzim palce-vydrz, bude lip! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
29
11.8.25 09:25

Změna antidepresiv

Dobry sen, chtěla bych se zeptat na zkušenostní brala sem měsíc a pul remood dostala sem panickou ataku a doktor mi napsal escitalopram týden půlku a jeden remood po týdnu dat jeden escitalopram a nechat remood jenže sem ho dala na pul a pak úplně vysadila ted jw to týden a mam šílený strachy v noci me to vzbudí kdyz jdu spát nebo ležet opět šílený strach v žaludku pak v celém těle brečím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
11.8.25 13:38
@Izzynka250 píše: Více

Rychlé změny v davkovani léků způsobují výkyvy psychiky. Ustálení trvá i měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
22.8.25 13:08

Přešla sem z remoodu na escitalopram beru ho asi 3 týdny ale poslední týden je mi hůř ale než si ho ráno vezmu je mi docela dobře ale po hodině co si ho vezmu se vše zhorší ataky strach na zvracení a zimnice je možné že to jsou nežádoucí účinky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí