Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, dceři na alergologii přede psali Broncho Vaxom na imunitu. Začala to brát v sobotu a od dneška má rýmu. Někde jsem četla, že je to k tomu normální. Tak se chci zeptat jestli se to má normálně užívat dál jestli s tím máte nějaké zkušenosti?
@RockFous píše:
Zdravím, dceři na alergologii přede psali Broncho Vaxom na imunitu. Začala to brát v sobotu a od dneška má rýmu. Někde jsem četla, že je to k tomu normální. Tak se chci zeptat jestli se to má normálně užívat dál jestli s tím máte nějaké zkušenosti?
co je v příbalovém letáku. Mám dojem, jestli si to dobře pamatuju, že se nemá brát při teplotách a antibioticích. Ale to ti přece musela alergoložka říct.
@RockFous píše:
Jakou rýmu má? V příbalovém letáku je to popsané, případně zavolej doktorce. Ale při normální rýmě není důvod to nebrat.
Dobrý den syn také bere bronchovaxon již 2 sezónu a pokaždé má rymu
@Mary84 píše:
Dobrý den syn také bere bronchovaxon již 2 sezónu a pokaždé má rymu
A můžete říct zkušenost? Pomáhá to synovi? Dcera fakt měla minulý rok od září do dubna snad 5tery Atb 🤦🏼♀️
@RockFous píše:
A můžete říct zkušenost? Pomáhá to synovi? Dcera fakt měla minulý rok od září do dubna snad 5tery Atb 🤦🏼♀️
BVX je bakteriální lyzát, jeho užívání by mělo snížit výskyt bakteriálních infekcí, na ty virové není samozřejmě nějak zvlášť účinný, to bych spíše volil beta-glukany + vitamín D + probiotika. Na jaké diagnózy byla ATB nasazována?
Dobrý den, také jsme letos dostali pro dceru 7r Broncho Vaxom. Dcera minulý rok několikrát prodělala angínu a tak bych se chtěla zeptat, zda tyto léky jsou vhodné právě např. u angín. Děkuji
@RockFous píše:
Ma ho kvůli anginam, tak zatím zabira
@Ajinac píše:
Dobrý den, také jsme letos dostali pro dceru 7r Broncho Vaxom. Dcera minulý rok několikrát prodělala angínu a tak bych se chtěla zeptat, zda tyto léky jsou vhodné právě např. u angín. Děkuji
Tak potenciál pomoci BVX určitě má. Nabízí se otázka, zda těch několik angín u dcerky bylo skutečně bakteriálních, a tedy s „nutností“ (pozn.: nutnost ATB léčby není tak jednoznačná, ale to by bylo na déle) nasazení ATB.
@Doctus píše:
BVX je bakteriální lyzát, jeho užívání by mělo snížit výskyt bakteriálních infekcí, na ty virové není samozřejmě nějak zvlášť účinný, to bych spíše volil beta-glukany + vitamín D + probiotika. Na jaké diagnózy byla ATB nasazována?
No začlo vždy klasicky zadní rýmou a k tomu se přidal kašel který trval 5 az 6 týdnů a na to nám naše dr napsala AtB. Probiotika s prebiotika dáváme i vitamin D nic jiného by jste nedoporučil za vitaminy? ![]()