Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Urcite uzijete Ilco…my asi pojedem nekam k vode…asi na Musov…ani nevim jake ma byt pocasi…
No nic, jdu varit, mam nejaky hlad…Co, ta Judynecka?Uz se ozvala?
Díky za vysvetlenie skratky, už som z tých skratiek zmätená ale pomaly si zvykám
.
Xmerssy - díky za číslo… už som tam volala a mám termín 8.7. v utorok. Sestrička mi doporučila ich stránku a narazila som tam na nejaké formuláre, tak som myslela že tam už mám prísť s vyplnenými..Inak doporučenie mám, takže to bude ok.
S toukartičkou pojištěnce to bude sranda, pretože 1.7 mením pojišťovnu. Vobec som netušila že pojdem na operáciu a potom na IVF…keby som vedela tak zmenu nechám na neskor. Dúfam, že to nebude problém..
Ilca, tak to je super, že máš // keď ti to potvrdia z krvi, tak daj vedieť. Ja by som šťastím asi nespala ![]()
tak uvažujem, či vobec budeme mocť niekam na dovču. chceli sme k moru, ale ak budem musieť chodiť do Brna tak neviem neviem…
Ako často je potrebné tam chodiť?
xmerssy, bývaš priamo v Brne?
No vetsinou do doby nez se zacne stimulovat tak se tak casto do caru nechodi jen pro vysledky a co vim tak merssy ji rekly vysledky i po telefonu no apak az se tymuluje tak se chodi na kontrolu jednou za 2-3 dny podle potreby a ja byla asi 2× nebo 3× aby vedeli jak rostou folici a na krev (folikul= obal vajicka, vajicko) no a pak uz des na odber asi za 2-3 od posledniho utz a pak budto podle kultivace des bud za 2-3 nebo za 5-6 dni na ET (embriotransfer) a pak uz mas minimalne 14 dni klid a dal nevim dal sem se nedostala ![]()
ja sem ted taky pocitala jak to budu mit s dovcou mame naplanovanou dovcu s dalsima 4 parama a jejich detickama do ceskyho raje a je to od 10-17 srpna no tak to by me zajimalo kdyz to teda klapne tak v kolikatym budu a jestli budemem moct jet no snad jo tesim se ![]()
Miradko, nemas zac…rada pomuzu…mas primo cas kdy tam mas jit?Byli tam super i po telefonu, ze?Miradko ja jsem primo z Brna…teda bydlim tu…mam to asi 15 min pesky do CAR, tak je to super…ted se tam s nimi domluvis co a jak…pokud se domluvite na stimulaci, tak tam pojedes 2 DC- den cyklu, a potom kazde 2 - 3 dny, jak uz psala Ilca…sleduji Te UTZ - ultrazvukem…
U jake jsi pojistovny??Ted bych ji asi nemenila…Jeste jak pojedes do CARu, jsou tam dva vchody, jeden bocni, tam ve venkovni vratnice a pak hlavni…tam je recepce…tak rovnou jdi na recepci, dej jim karticku pojistence a rekni, ze tam jsi poprve a ze jdes na oddeleni 16…udelaji Ti Tvoji kartu, jo a vem si tu doporucenku, tu Ti daji do Tve karty, vezmes kartu a pujdes pres dvur do budovy A, kdokoliv Ti cestu poradi…je to po leve strane…je to 1 patro, projdes otviracima sklenenyma dverma a po prave strane je sesterna, vzdy otevrena, tak das sestre kartu, ta Te asi posle pro kupon na 30 Kc, ten je hned vedle v budove, a posle Te do cekarny…vubec niceho se neboj, vsichni jsou tam moc hodni…mozna budes dyl cekat…tak si vem neco na cteni
, ja cekala asi 45 minut…
Miradko, formulare Ti daji az tam, ted to neres…to Ti Dr. vysvetli…pokud na IVF nebo IUI spechas, dovolenou bych urcite posunula…v dobe stimulace je to neozne a po stejne musis byt v klidu doma…tak bych to nechala az po vysledku ![]()
Ahojte holky ![]()
pekný popis xmerssy, to si asi vytisknem a vezmem sebou
. Mám tam prísť v utorok o 14:00 na budúci týždeň. Už sa neviem dočkať. Ako fajn, že to máš len 15 minut od domu…to by sa mi hodilo
Aspoň za cestu by som ušetrila. Od dnes som v revírnej poisťovni, snáď to nebude problém…
Asi budem radšej, keď hneď v srpnu skočíme na to…nechce sa mi čakať, zvlášť keď mám endometriózu. Ono sa to častom zhoršuje a teraz mám tesne po operácii. Kedy sa tam chystáš ty? Možno sa tam stretneme ![]()
Ahoj Miradko ![]()
Promin, ja to fakt napsala jak pro blbce…ro sem nechtela
ja jen, ze jsem tam byla upne ztracena a zmatena…je to tam dost velky…a porad jsem se jak trdlo ptala.....
…Miradko, ja tam jdu hned 2DC, ted cekam na MS, ktera ne a ne se ukazat…se to tusila
, vzdycky chodi driv a ted si dava na cas.....
…tak tam budu chodit dost casto…treba se tam potkame
…urcite Ti napisu, jak tam pujdu.....
A mas pravdu, je lepsi zacit co nejdriv, kor s tou endoskou.....ja vim.....Tam to urcite nebude problem…dnes posledni den dobiram Utrogestan a strikam si Synarel…pak na krev a UTZ a sup na injekce…fakt se na tu MS nemuzu dockat…uz chci zacit
.....
Ahoj xmerssy, napísala si to úplne skvelo, nemusíš sa vobec ospravedlňovať ![]()
Včera u nás bola naša rodinná lekárka. Dala som jej správu z nemocnice - z tej laparoskopie. Ona mi doporučovala, aby som sa na to hneď nevrhla. Mám sa opýtať, či nemám nárok na lázne a keď tak skúsiť ešte nejakú hormonálnu liečbu. Ale ja som strašne nedočkavá a netrpezlivá. ![]()
Je kľudne možné, že sa tam nestretneme, čo ak si už tehotná? ![]()
Určite napíš keby si tam išla v utorok, nevieš aký lekár by tam mal byť?
Ahoj Miradko ![]()
hmmm, to zni dobre…lazne…Ja bych lazne zkusila taky, ale kdybych byla o par let mladsi
…ted uz na mimi specham…
…ale pokud na ne budes mit narok, urcite bych to zkusila a IVF brala jako nejposlednejsi moznost.....ja to tak taky chtela…ale ten spg…no, nevadi…
Ted mi dela problemy MS…ja to fakt podvedome tusila…nikdy v zivote zadny zpozdeni a ted pred IVF buch ho a proste se neukaze…mrcha jedna…dnes jsem volala do CARu a zitra musim na krev a UTZ jestli to neni cysta…boze jeste to by mi tak schazelo ![]()
Miradko, mozna se tam fakt uvidime.....mrknu zitra na nejaky rozpis…pokud tam teda nejaky maji a mrknu se Ti kdo tam v utery bude…ale neboj, vsichni doktori jsou tam dobri!!Fakt!!
A jak snasis ty vedra??Ja dooost blbe…at uz zaprsi…
Ahoj xmerssy ![]()
na fotke vyzeráš mladšie než ja, ja mám už 27
Možno to meškanie mršky je aj zo stresov…tým že čakáš deňo čo deň…ale ono to buď príde alebo nepríde a budeš v tom
Cysta to snáď nebude…držím palce. Vlastne dnes by si mala vedieť výsledky, tak ako to dopadlo?
U nás je už konečne čerstvý vzduch, prší už od večera. Keď vidím aká je zahrada vyprahlá, tak som rada, že leje celý deň.
dívala si sa na túto stránku?
http://www.ivfbrno.cz/info.asp?…
dívam sa do ten tabuľky, ale moc tomu nerozumiem…
Miradko divala sem se na ten odkaz co posilas a ja tomu rozumim tak ze proste ukazuji jak jim to de a rok od roku sou spesnejsi
a nemlu vi tu jen o IVF ale i o IVI ze se jim dari tak sme to pochopila aspon ja ![]()
Ahoj Ilca ![]()
díky za odpoveď…nevšimla som si jeden údaj, preto som tomu nerozumela. Takže majú 42,2% úspešnosť. Hm…ktovie ako je to inde..