Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, dnes jsem tu poprvé a musím říct, že tyto stránky jsou hrozně fajn. Jsem před IVF, dnes jsem 9. den stimulace Gonalem F + prednison. Včera jsem byla na prvním UZV, ze zprávy jsem vyčetla. že na levém vaječníku je 1 folikul 9 mm a PCO / tomu rozumím, že jde asi o polycystický vaječník, na pravém 3 folikuly 8,8,9 mm. Dávkování mi bylo ponecháno, s tím, že mám přijet v neděli na další kontrolu. Zajímalo by mě, zda ještě mohou dorůst další folikuly, anebo jsou tyto čtyři finální počet. Mohl by mi někdo poradit? Čtyři vajíčka se mi zdá hrozně málo.
Ahoj Enusko, neves hlavu, znam holky, ktere mely 4 vajicka a cekaji miminko (po 1. IVF). Nezalezi na kvantite, ale hlavne na kvalite vajicek! Taky na ultrazvuku nejsou vzdy vsechny folikuly videt, nekdy jich pri OPU (odberu vajicek) najdou vic, nez puvodne predpokladali
Preju ti moc stesti a hlavne brzy poradne //
1. IVF byva vzdycky trosku „zkusebni“, protoze kazda reagujeme na stimulaci uplne jinak, ale jak rikam, neni to VUBEC zadny spatny vysledek, hlavne at jsou vajucha kvalitni ![]()
Děkuji za odpověď, ozvu se zase v neděli, třeba se jich tam vyklube víc.
Enusko - já nakonec měla ty vajíčka TŘI a mám už skoro dvouletou holčičku.
Držím palce.
Ahoj Enusko já mam už po utrazvuku a ve čtvrtek jdu na odběr vajíček a ze se ti zda 4 málo můžu tě ujistit ze není. Ja mám 2 a snad budou dobry.No uvidíme, každopádně ti držím pěsti ať ti to dobre dopadne.Ahoj