Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Danusakk píše:
@AnastazieB @KristyM @Annaleah O to všechno se snažímvětrám co se dá a bohužel prádlo někde věšet taky musím a chápu, že to není dobře, ale sušička se nám nikam nevejde. Jednalo se mi i hodně o ten zápach
děkuju za rady
Sušičku dáš kamkoliv, stačí jen zapojit do zásuvky. Také máme málo místa, ale sušičku bych pryč nedala. Vlhkost z prádla je hodně nepříjemná, sušička pomůže i tomu zápachu z vlhkosti. Jinak hodně topit, intenzivně větrat (otevírat na chvilku okna v celém bytě, nepoužívat ventilačky)… A protiplísňový nátěr zdí také pomůže (a nestojí to moc), ale dává se to pod barvu (jako penetrace).
Sušička se navíc dá dát i na pračku (i pokud to nejsou stejné značky).
A elektrický vysoušeč se dá taky docela dobře použít jako šušička ![]()
@Ondrášovka.N píše:
Jak dlouho se doporucuje vetrat? Nam je pri 21 zima. To bychom nedali
@Ondrášovka.N tak, aby se vyměnil vzduch. Tzn.cca pět minut otevřené okno (nikoliv na ventilacku). Ne že udržovat na 21, ale aspoň 21 (tzn. klidne větší teplota, tím i líp, vysušuje to vzduch). U mne je to celkem problém. Dělá nám to v Ložnici a jsme zvyklí netopit, max. udrzujem teplotu na 19, já bych se upekla, nicméně i tak jsem začala topit aspoň na těch 21 a hodně vetram.. Zlepeilo se to, ale já se nevyspim.
Všude rádi vždy při vaření zapínat digestoř, neotvirat koupelnu na delší dobu, aby vlhkost nešla do bytu a nesusit prádlo doma. Ovšem to je prostě trošku scifi pro nás, co nemáme barák a někde to sušit musíme… ![]()