Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chci se zeptat sem teď 2DC, v pondělí jdu na gyndu to budu 4DC, napíše mi Dr něco na udržení mimca? Hodně sem se dočetla že se dává Utrogestan. Ovulaci mám, ms chodí teď po 28-33 dnech, snažíme se rok, měla sem pár duchu na testu ale vždy to odešlo. U Dr sem byla několikrát a vždy vše v pořádku, sliznice ok, folikuli dorůstají, ale prostě plod neudrzim. Žádné jiné vyšetření nemám. Zajímá mě napíše mi Dr Utrogestan i bez vyšetření? Napsal ho doktor někomu aniž by musel podstoupit nejdřív nějaké vyšetření nebo partner? Pomohl někomu když měl ovu v pohodě ale prostě se plod neudržel? Kdy jste začali brát? Je lepší zavádět či polykat? A povedlo se hned ten cyklus nebo jk dlouho? Mohla bych ho začít brát už tento cyklus až mi skončí ms? Děkuji
Mě Utrogestan pomohl, když jsem otěhotněla a následně začala špinit. Zaváděla jsem ho do pochvy. Špinění po 2-3 dnech přestalo a brala jsem ho prvních 12 týdnů. Doktor říkal, že je to prý nedostatečná činnost žlutého tělíska (byla jsem těhotná ve 38 letech a asi je to ve vyšším věku normální).
Měla jsem obdobný problém když se už zadarilo vždy se neudrzelo, veškerá vyšetření zcela v pořádku, tak mi dr napsal utrogestan, brala jsem jo víc jak rok a stále stejné. Teď jsem ho vysadila před cca 4 měsíci začala brát vitaminy na podporu početí a gel na podporu početí s celém se zadarilo hned na poprvé ![]()
Ja mam gynprodyl což je stejná látka akorat jiná značka. Je to hormon porgesteron na udržení těhotenství. U me byl problém byl ze jsem zacla v 16.tt. potrácet. Nasadili mi dva cipky každy vecer a polezela jsem si v nemocnici. Zlepšilo se to, pustili me domu, ale beru to porad a podle gyndarky prej budu brat nejspis az do 36.tt. Drzim palce, aby se ti tehu udrželo ![]()
Já ho dostala prvně při špinění v těhotenství (špinění přešlo), v druhém ho beru skoro celé těhotenství a to z různých důvodů - nejdřív preventivně kvůli udržení, potom kvůli nízko ložené placentě a pak kvůli zkracujícímu čípku. Lepší je určitě zavádět, nejsou pak takové vedlejší účinky. Držím palce
Holky moc všem děkuji. Uvidím co mi zítra řekne Dr. Ale doufám že mi něco da aspoň to zkusím. Zkoušela sem různý bylinky atd jk sem psala a nic. Tak teď jsou na řadě asi hormony. Snad mi to napíše. Nevíte kolik se doplácí za ten Utrogestan?
Jak jsi dopadla?
ja doplacela 8 Kč mam dojem
jinak da se polykat i zavádět ale pri zavádění to ma lepsi účinnost a hlavne je lokálně hned na místě, nezatěžujes si trávicí systém a játra které musí filtrovat vsechny léky které polykáme