Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Abych to jeste vice objasnila. Kontakt s ni uz jsem uplne minimalizovala, temer spolu nemluvime…Treba jednou za 14 dni…Ja ji nepotrebuji, sama od sebe ji nevolam, nepisu..Ja bych ji i do p… poslala, ale bojim se na me pujde pres decka a ja uz je treba neuvidim. O ni mi uz tak moc nejde, ale o decka ano
Nechci být hnusná, ale nevím, zda deti za to stojí. Visy jak te vnímají, bojím se, ze nic moc.
Ze s ni nevybehnete, s nanou pitomou!
@g.sandova píše:
Nechci být hnusná, ale nevím, zda deti za to stojí. Visy jak te vnímají, bojím se, ze nic moc.
Ze s ni nevybehnete, s nanou pitomou!
Myslím, že zakladatelka nechce být zlá jako její sestra, proto to trpí a nepošle jí do háje.
Já to mám asi podobné. Nechávám na sobě dříví štípat, neumím se bránit. Moje obrana je stáhnout se a vyhýbat se problematickým osobám a situacím.
Kdybych si chtěla něco takového vyřídit s dotyčnou osobou z oka do oka, nedokázala bych to pustit z pusy.
Tvoje sestra je blbá… A dokud nepochopí nějaký věci tak bych se s ní vůbec nebavila.. Měla by vědět že svět se netočí jen kolem ni.. Takže tak 😊pošli ji do háje však ona sama prileze..
Ona se tak ujišťuje, že je ta hubenější. Ber to tak, že musí mít hodně slabé sebevědomí. Tak si ho takhle podporuje.
Jednoduše řečeno, hoď na to bobek, ignoruj ji. Žij svůj život. Asi je blbé, že má povahu, že vždy bude mít potřebu soupeřit. Přestože nemá důvod.
@Anonymní píše:
Abych to jeste vice objasnila. Kontakt s ni uz jsem uplne minimalizovala, temer spolu nemluvime…Treba jednou za 14 dni…Ja ji nepotrebuji, sama od sebe ji nevolam, nepisu..Ja bych ji i do p… poslala, ale bojim se na me pujde pres decka a ja uz je treba neuvidim. O ni mi uz tak moc nejde, ale o decka ano
Buď je Tvoje sestra natolik nesnesitelná, že nezvládáš ani jeden telefonát za dva týdny a pak ji zkrátka musíš odstřihnout úplně (i za cenu toho, že se tím přeruší i kontakt s její rodinou) - nebo se holt budeš muset naučit být splachovací a komunikovat s ní nějakým neutrálním způsobem, který pro Tebe bude snesitelný.
Nechápu nicméně, co míníš tím „jde mi o kontakt s dětmi“.
Žiješ v cizině, s rodinou své sestry se nevídáš, veškerý kontakt spočívá v telefonickém rozhovoru s ní dvakrát měsíčně a o tom, že bys s jejími dětmi měla nějaký hezký vzájemný vztah evidentně nemůže být ani řeč ![]()
A máš potřebu to řešit, když jsi s ní kontakt minimalizovala? Určitě jsi jí už dala několikrát najevo, že se ti tohle chování nelíbí. Asi má nějaký problém. Nemá důvod na tebe žárlit? Jak se k vám v dětství rodiče chovali?
Jediné řešení je, se nad to povznést, udělat z toho vtip nebo to úplně ignorovat, jakoby nic neřekla.
Pokud tě to hodně trápí a máš pocit, že se s tím nedokážeš srovnat, tak vyhledej psychoterapeuta. Jí nezměníš, musíš pracovat na sobě, aby jsi byla silnější.
Když bych v rodině s někým nevychazela, bavila bych se s ním jako s cizím člověkem. Jenom prostě slušně, žádné podrobnosti, rozebírání atd atd. Pozdravit, na otázky odpovídat dvěma slovy pokud tedy vůbec chci. S ničím se nesverovat, nikoho s nimi nedrbat, Návštěvy zkrátit, intervaly návštěv prodloužit. S dětmi bych si povídala, s dospělými ne. U tebe zakladatelko jsem nějak nepochopila, oč ti vůbec jde. Proč stojíš o telefonát s někým kdo ti vždy ublíží? Jsi masochistka? Děti tě vždy budou chtít a hlavně dárky, co jim privezeš. Nedělej si iluze.
@Anonymní píše:
@LennyL1 obavam se, ze moje sestra se nikdy nezmeni 2 roky se nebavila s nasi mamou, protoze ji rekla pravdu coz neustala!!!Dnes uz se bavej, ale moje sestra ji stale pomlouva a ma v sobe vuci mame zast, vyuziva ji pouze na hlidani deti
Jak sama vidíš, tvoje sestra se nezmění a proto je potřeba změnit svůj přístup k ní. Vidím to celkově zapracovat na svém zdravém sebevědomí. Máš za sebou šikanu, nebude to jednoduché, ale půjde to. Klidně najdi psychologa, ten ti pomůže najít ten správný směr ![]()
Ona tvoje slabé sebevědomí cítí a tak se jí do tebe dobře strefuje, ale sama ho nebude mít v pořádku, protože vyrovnaný člověk tohle nedělá.
Držím pěsti ![]()
Tahle diskuse Ti otevře oči (a to je jen začátek, bohužel), je jich tu celé hafo, tohle je poslední na daná téma:
https://www.emimino.cz/…luje-424188/
A bude to ještě horší. Ty budeš za pár let moc důležitá pro ty děti, protože psychopati považují své děti za věc - svou věc, svůj majetek. (Někdy jedno dítě dají do pozice tzv. „zlatého dítěte“, které protežují. Ale nemilují, to totiž neumí.) A nenávidí šťastné, spokojené lidi - proto ta nenávist k Tobě. S tím nic nenaděláš! Hlavně si vybuduj dobrou pozici s těmi dětmi - oni Tě ještě budou potřebovat!! (Po dosažení cca 12 let začnou mít problémy se svou matkou - protože si uvědomí, co je zač a nebudou ji žrát ty její nelogické a odporující si kydy.)
Dekuji vsem za rady, na zaklade vasich prispevku mi to dost otevrelo oci, nevidim jen problem v ni, ale taky sama v sobe, kdybych byla uplne se sebou vyrovnana tak me to tak nesejme dolu, takze jsem se rozhodla, ze budu dochazet na terapii, kazdopadne vsem moc dekuji, vazim si toho. Preji krasny den