Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejdřív píšeš že jsi ji nikdy přímo neviděla a vzápětí že jsi ji doma několikrát přistihla při činu.
Tak jak to tedy je??
@Anonymní píše:
Ahoj,
jde mi o to se " vykecat" a taky mě zajímá jak řešíte podobné zkušenosti…
Mám sousedku a ta má dceru…je jí 5 let a mojí dceři jsou 4 roky. Normálně se scházíme, Lenka je fajn, ale ta její dcera!!! Ještě jsem se nesetkala s tak zákeřným a intrikářským, zlým dítětem…moje dcera je spíš introvert, citlivá duše a sousedky dcera toho hodně využívá a když jsou sami v pokoji, pokaždý průšvih. Sousedky dcera vždycky mojí dceru mlátí, takže moje dcera je z ní úplně vyplašená. Nejhorší je, že sousedky dcera prostě lže, že ji nic neudělala. Ano, já jí taky přímo neviděla, ale když je u nás na návštěvě, kolikrát jsem jí chytla při " činu" a ona mi do očí zarytě lhala že nic neudělala, i když jsem ji říkala, že jsem ji viděla. Už ji nevěřím.
Co děláte, když si rozumíte s nějakou kamarádkou, ale kvůli dítěti to váš vztah kazí, že se vám ani na návštěvu nechce? Lenka je fajn holka, ale na svoji dceru je dost přísná, takže se dcera chová stejně a vylejva si dle mě zlost na slabších
Ta holka je jen výsledek výchovy rodičů. Možná je Lenka fajn kamarádka, ale jako matka stojí za velké kulové. Hádala bych, že se dcerka cítí nemilovaná a že jí je ubližováno. Děti, kterým se ubližuje, samy ubližují a problém je, že je za to okolí trestá místo toho, aby pochopilo, že se takovému dítěti děje něco zlého a potřebuje pomoci. Já mám v péči týrané dítě. První dva roky mě bilo, kdykoliv se mu něco nelíbilo. Nebili jsme ho, dávali mu vytrvale najevo lásku a dnes po letech byste to dítě nepoznali, je to milující laskavé dítě.
@Aduš8
Děkuji za psychologický posudek na mou osobu.
Příspěvek upraven 17.04.21 v 23:53
@MarketaC4
Dneska jsem jí neviděla, ale v minulosti když jsem jí hlídala u nás doma ( několikrát) hlídala, tak ano. Doporučuji přečíst příspěvky.
Tak kdyz je kamaradka tak prisna, jak to tedy resi, kdyz jeji dite bije to tvoje? Nebo to nevidi, neslysi, kdyz to s tema deckama resis primo na navsteve?
@Anonymní píše:
Ta holka je jen výsledek výchovy rodičů. Možná je Lenka fajn kamarádka, ale jako matka stojí za velké kulové. Hádala bych, že se dcerka cítí nemilovaná a že jí je ubližováno. Děti, kterým se ubližuje, samy ubližují a problém je, že je za to okolí trestá místo toho, aby pochopilo, že se takovému dítěti děje něco zlého a potřebuje pomoci. Já mám v péči týrané dítě. První dva roky mě bilo, kdykoliv se mu něco nelíbilo. Nebili jsme ho, dávali mu vytrvale najevo lásku a dnes po letech byste to dítě nepoznali, je to milující laskavé dítě.
Tech duvodu, proc dite ublizuje existuje vic. Na zaklade par informaci zde a to jeste od rozrusene sousedky, nelze prece rici, ze je spatna matka. Pise, ze je prisna, coz muze znamenat prakticky cokoliv. Je to subjektivni nazor. Nepise, ze dite bije nebo jinak tyra.
@Anonymní píše:
Vy jediná jste pochopila, jak jsem to myslela, děkuji. Potřebovala jsem se vyventilovat.
@Oriseka píše:
Tech duvodu, proc dite ublizuje existuje vic. Na zaklade par informaci zde a to jeste od rozrusene sousedky, nelze prece rici, ze je spatna matka. Pise, ze je prisna, coz muze znamenat prakticky cokoliv. Je to subjektivni nazor. Nepise, ze dite bije nebo jinak tyra.
To tedy ne, určitě tyrana není, ale to paní netvrdila
@hani28
Vynadá jí, řekne, že by se to nemělo, občas dá přede mnou i na zadek, ale za ten rok a půl žádný efekt
Příspěvek upraven 17.04.21 v 23:37
Nečtu celou diskuzí, ale jo, zlý děti existují. Kdybych to neviděla na vlastní oči… Ale psychopati se rodí. S jednou takovou jsem měla co do činění pár let, počínaje jejími pěti lety a bylo to náročný. Výchovu měla taky tvrdou, jenže s ní i obíhali odborníky, stejně si s ní nevěděli rady…
A pak to může být taky naopak, výsledek blbé výchovy. Pro tebe prašť jako uhoď. Děti zkrátka nespouštět z dohledu ![]()
@elibro
Právě, to nevím jestli je magor nebo z toho vyroste, ale ty dvě si sami hrát v pokoji? Blbej pocit z toho mám, proto jsem ráda, že je dcera radši u mě a mám ji pod dozorem ( až na dnešek)
@Anonymní píše:
@elibro
Právě, to nevím jestli je magor nebo z toho vyroste, ale ty dvě si sami hrát v pokoji? Blbej pocit z toho mám, proto jsem ráda, že je dcera radši u mě a mám ji pod dozorem ( až na dnešek)
Nechala bych to tak. A kafe můžete pít i v dětském pokoji.
@Anonymní píše:
Vy jediná jste pochopila, jak jsem to myslela, děkuji. Potřebovala jsem se vyventilovat.
Ahá, takže ty vlastně s tou holkou soucítíš, že ji sousedka blbě vychovává…
To pochopení totiž z těch vět jako „zlá, zákeřná holka“, „už vím, co je ta holka zač“ úplně čiší.
Podle mě jsi blázen ty, holka možná lehce přerůstá přes hlavu, ale takhle mluvit o předškolním, cizím dítěti je neskutečné.
Uvědomuješ si, že ta holka vůbec nemusí být ani týraná, ani zárodek psychicky nemocného člověka, ale prostě jen volá po pozornosti? Negativní pozornost, taky pozornost. Jestli ji máma takhle posílá do pokoje většinu dne, protože si chce pokrafat s kámoškou, v klidu uvařit nebo mít čas pro sebe, holka je z toho prostě smutná, cizí mladší děcko, které jí bere hračky, ji z toho zrovna dvakrát nevytrhne a ona prostě neví, co má s tou frustrací dělat? Navíc srovnáváš to, žes kdysi hlídávala, už taková byla…čili se ti pobily dvouletý batolata a ty z toho děláš, jaká je promyšleně zlá a zákeřná. Bereš v potaz že ta holka je pořád ještě malé dítě? Reaguje někdo na to důsledně stylem „Janičku to bití bolí, pofoukej jí to a příště to prosím nedělej“? Ví vůbec, proč někoho nemá bít? Nebo na ni hned všichni vystartujete, máma ji zbije, všichni litujete tvoji dcerku a ona je akorát víc a víc za špatnou? Jednak to zveličuješ a jednak to berete obě za špatný konec.
Buď se s nimi tedy nestýkej a neřeš je a nebo jí tu lásku a pozornost dej sama, když teda vidíš, že je to špatně, třeba zrovna tvůj impulz pomůže ke zlepšení. ![]()