Zlobení 8leté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
30.7.14 17:18

Řeknu to blbě, to bude prostě „úlet“ v její hlavě, kam by mohl nahlédnout asi jen odborník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
30.7.14 17:23
@Emilie píše: Řeknu to blbě, to bude prostě „úlet“ v její hlavě, kam by mohl nahlédnout asi jen odborník.

Taky myslím, že běžná výchova tady nic nezmůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.7.14 17:24
@Anonymní píše:Měla odložení školní docházky, právě proto, že to nezvládala, doteď čůrala do plín, nemluvila a ještě nechápe nějaké věty, neskloňuje, nedokáže se vyjádřit neřekne potřebu.. Uvidíme co v to září, já jsem to jen potřebovala někde vyventilovat, potřebovala bych na chvíli vypnout, ale nejde to :cert:

Já myslím, že dítě s takovými problémy nejde hodnotit jako osmileté… Zní to jako klasické období vzdoru, navíc to sebepoškozování možná důsledek citové deprivace z těch prvních třech let.
Klidně může jít o poruchu autistického spektra, některé se těžko určují, třeba lehčí Aspergerův syndrom. Rozhodně bych takové dítě nebila, spíš bych se snažila najít způsob, jak s dítětem vyjít a zbytečně ho nevytáčet kvůli koninám.
Asi to nikdy nebude úplně normální dítě, ale ve spolupráci s psychology byste se spolu mohli naučit bez tolika třecích ploch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
30.7.14 17:34

Asi bych se poradila jak na ni s psychologem. Protože normálně bych ti napsala, že je rozmazlená a nevychovaná a že už je na takový chování velká. Ale tady je to na řešení s psychologem a myslím, že se nemáš čeho bát, zažila jsem to u známé, nevěděla si s klukem rady, začali se radit s psychologem a obrat.

Moje dcera má šest let a taky když se sekne tak s ní nepohne nic, dnes mi u snídaně seděla přes hodinu a snědla čtvrt rohlíku. Ale naštěstí u nás už funguje domluva.

Věřím, že to je psychicky náročné, jak jsem psala mám něco podobného doma a když se sekne tak jsem z toho tak unavená a otrávená, že mám zkažený celý den. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.14 18:26

Holky moc vám děkuju, já si trochu vydechla, když jsem to „vypustila“ víte jak to myslím. Ozvu se v září, jak jsme dopadly. Tam kam jdeme je právě obojí, bavili jsme se už i po telefonu o lécích na utišení a „lepší náladu“ tak uvidíme jak to dopadne.. Děkuju ještě jednou..

• Citovat
  • Upravit
662
30.7.14 18:44

Zkus ji nasadit bezlepkovou dietu. Fakt. Zkus to, za to nic nedas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
30.7.14 18:44

Zakladatelko, moc psychickým poruchám nerozumím, ale toto mi trošičku připadá, že by holčička mohla trpět autismem :think:. Už jen to, že jí u jídla stačí dát jinou lžičku, udělat něco jinak, než je zvyklá. Nová hračka jí může „děsit“, proto ji likviduje :think:.
Fakt tomu moc nerozumím, ale udělala bych všechno proto, abych ji ke kvalitnímu psychologovi dostala co nejdříve. Obtelefonuj více lékařů, popiš její problém a určitě se najde někdo, kdo si na ní najde čas.
Každopádně se obávám, že fyzické tresty jsou na tohle krátké, a hlavně, v jejím věku si troufám říct, že skoro až zbytečné.
Jinak tedy - pokud se sekne u jídla, tak bych ji nechala být. Nechceš jíst? Fajn, nechtěj. Ona hlady neumře a příště si rozmyslí, jestli bude jíst nebo ne.

A pokud to není nějaký závažný problém, který se bez léků nedá řešit, tak bych léky takhle malé holce nedala. Mám zkušenost z rodiny, kdy se holčička šprajcla v podobném věku (její rodiče se rozcházeli a ne zrovna v dobrém) a maminka absolutně nezvládala péči o ni. Holčičku dotáhla k psychiatrovi, ten jí dal nějaké léky, a z krásné, veselé holčiny se rázem stala uplakaná, nešťastná, úplně jiná bytost. Dodnes to není ta „naše“ holčička. Ty prášky ji strašně změnily :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 09:47

@Já_a_Kačí bezlepkovou dietu? Myslíš že něco vyřeší? :nevim:

@tterka to dělám už několik let. Vždy ze mě udělají vola s tím, co jsem čekala a někde mi dokonce řekli, že je naprosto v pořádku, další lékař, po měsíci, že to rozhodně v pořádku není a klepal si na čelo nad zprávou..
S tím jídlem, to co píšeš, dělám takhle už asi 2 roky. Nikdy se naponaučila, když se sekne, seberu jí to, dostane to samé na další chod. Nechce to ani na další chod, nejí klidně celý den, smrdí jí pusa hladem, ale nevezme si, ani nic jiného, nebo mi nahlásí, že bude jíst až zítra..
Léky jsem zatím odmítla, ale v tom září si je asi nechám napsat alespoň na ty její výbuchy, ono když vám venku začne řvát 8 leté dítě, lidi se dívají blbě..
Nechci, aby brala antidepresiva pravidelně, ale prostě jen, když bude nejhůř, tak jak říkala dr.. Má ještě bezzáchvatovou epilepsii, bojím se, že z toho jejího vztekání ten záchvat jednou fakt dostane :zed:

Dneska ráno opět zle - nachystala jsem jí oblečení jako každý den, jí se to nelíbilo, řev, pak jsem se oblékla já - nebyla první, řev…

:zed: :zed: :zed:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí