Zlomené rameno nitroděložního tělíska

96
27.9.17 22:24

Zlomene rameno nitrodelozniho teliska

Ahoj holky, máte některá zkušenost? Po 2. letech jsem na vlastní žádost nechala vytáhnout nitrodelozni tělíska( mela jsem pořád zánět) po vytažení dr. koukala jak blázen, že jedno rameno tělíska chybí. Komentovala to slovy:" To jsem ještě neviděla, co s tím budeme dělat?". Na ultrazvuku bylo něco v deloze vidět, dle jejich slov již kalcifikovane. Mám počkat 3× menzes, jestli se nevyplaví. Tak jsem z toho rozpačitá.
Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zoy
1495
27.9.17 22:36

Zkušenost nemám, ale pokud nemáš obtíže způsobené tím zlomeným tělískem, tak je lepší 3 měsíce vyčkat, jestli se to neuvolní a nevyleze samo než tě rovnou posílat na hysteroskopii, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
28.9.17 08:01

Chtela bych vratit penize, tohle je hrozne. vadny kus, pripadne zdravotni komplikace, reklamovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
30.9.17 09:52

Ahoj, samozřejmě, že se nechci hnát na hysterektomii, ale pokud je rameno již v deloze zapouzdřene, k čemu pomůže ms?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
30.9.17 11:28

Hysterektomie = odstranění dělohy
hysteroskopie = vyšetření dělohy pomocí hysteroskopu (prostě se tam koukne)

Při MS se uvolňuje vrchní část děložní sliznice, takže pokud je to rameno blízko děložní dutiny, tak by se při MS mohlo uvolnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.10.18 19:22

Ahoj, dnes mi museli vindat tělísko aaaa co se nestalo obě ramínka tam zutaly. měla jsem tělísko cca dva roky… prý je to opravdu pech a stavá se to zřítka cca 0,5%
Mužene si jak napsat? Ráda bych jistila víc…

editace adminem - smazán email

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.18 20:25

@džuly můžu se zeptat, jestli se Vám zbytek tělíska samovolně uvolnil při ms nebo byl nutný zákrok? Dnes se mi stala stejná situace. Za 3 týdny mám jít na chirurgické odstranění v celkové narkoze. Tělísko už nikdy…

• Citovat
  • Upravit
96
20.3.19 15:20

RE: Tělísko

Pro všechny, které to bude zajímat. Rameno se neuvolnilo, byla jsem na revizi dělohy, kdy byl zbytek tělíska odstraněn. Semnou tam leželi další 2 holčiny se stejným problémem. Takže tak nezvykle jak mi gynekolog tvrdil to zase není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
2.7.19 19:17

Ahoj, včera jsem to dostala po 35dnech zpoždění…Dnes na WC jsem našla kousek čehosi…Pak mi teprv došlo, že je to ramínko z Dany…Když jsem šla potom na záchod, tak jsem na vložce našla druhou část…Asi před 2mesici jsem si po dvou letech tu Danu nechala vyndat, ale Dr.nic neříkal…Docela mě to dostalo, spíš nastvalo, že se tohle mohlo stát…Přeci, když si to nechávám vyndat s tím důvodem, že chceme druhé mimčo, tak snad to udělá pořádně a ne, že něco vytáhne a hned to hodí do koše a já s pocitem, že je vše v pořádku odejdu a pak najdu takové „překvapení“… 8o :? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.20 15:06

Denes se mi tala stejná věc. Na vlastní žádost jsem si nechala tělísko předčasně vyndat a jedno ramínko se odlomilo zůstalo v děloze. Schválně jsem požádala doktorku, aby mi tělísko nechala, dona jsem zjistla, že i druhé ramínko je nalomené.
Bohužel jak vidím, není to tak ojedinělé, jak doktorka tvrdila a zarazilo mě, že mě okamžitě hnala na hysteroskopii, načež jsem jí řekla, že se toho nejdřív zkusím zbavit přirozeně.
jinak jsem byla s tělískem strašně spokojená, ale do budoucna bych hledala jiný typ :-(

• Citovat
  • Upravit
4823
7.12.20 22:49
@Anonymní píše:
Denes se mi tala stejná věc. Na vlastní žádost jsem si nechala tělísko předčasně vyndat a jedno ramínko se odlomilo zůstalo v děloze. Schválně jsem požádala doktorku, aby mi tělísko nechala, dona jsem zjistla, že i druhé ramínko je nalomené.
Bohužel jak vidím, není to tak ojedinělé, jak doktorka tvrdila a zarazilo mě, že mě okamžitě hnala na hysteroskopii, načež jsem jí řekla, že se toho nejdřív zkusím zbavit přirozeně.
jinak jsem byla s tělískem strašně spokojená, ale do budoucna bych hledala jiný typ :-(

Po mé zkušenosti, viz příspěvek na tebou, bych počkala na menzes, věřím, že toho nežádoucího se tělo zbaví samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.20 15:52

Já byla dnes na vyndání tělíska. O půl roku dřív, protože na kontrole doktor zjistil, že se mi posunulo mimo dělohu… Nevím, jak je to možné, prý se to občas stává (a to je často důvod otěhotnění přes tělísko). Nicméně při vyndávání se kousek ulovil a někde ve mě zůstal. Doktor ho hledal, ale asi po 10 minutách to vzdal, protože už jsem to nemohla vydržet, fakt to dost bolelo… chce si to zkontrolovat za 3 měsíce a říkal, že je možné, že to vypadne i samo… Ale trošku mě vyděsil, protože mám strach, co bude dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.12.20 17:28

@Lucciella_ Mě při vydání tělíska zůstaly ve vnitř obě raminka, doktorka mě ještě prohlédla ultrazvukem. Na něm by je měl vidět.
Měla jsem jít taky na operaci, ale onemocněla jsem a po 2 měsících ještě nejsem ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.20 17:41

@Lidym On ho právě neviděl, ale je fakt, že mě dost natrápil. Když jsem šla o něj, tak jsem na WC cítila, jak ze mě vypadl nějaký velký cucek, tak nevím, ale je možné, že to už bylo ono… Za 3 měsíce jdu na kontrolu, tak se uvidí… nerada bych pod kudlu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
8.12.20 17:47

@Lucciella_L ani tím ultrazvukem 8o, kdesi jsem četla, že může prolezt přes děložní stěnu do břišní dutiny a celou dobu jsem se toho bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie