Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, píšu sem, protože už nevím kam se obrátit a nehtařka kvůli dovolené neodpovídá. Dnes se mi zlomily dva akrilové nehty, ale pod nimi mám nelomené půlky mých vlastních nehtů ( ty akrilové tam pořád z půlky visí ) nemohu ty prsty ohnout a jsou šíleně citlivé. Nevíte co s tím?
opravdu jsem zkoušela kontaktovat vše, ale nic. bolest je neúnosná a cítím jak mi tepe celá ruka. Nevím jestli je to vhodný úraz na nemocnici, abych tam zas neotravovala s nehty ![]()
Možná bys měla přidat fotku. Protože bez ní neposoudíme, jestli to je na doktora, a těžko poradíme, co s tím.
Psala jsi “pod nimi mám nelomené půlky mých vlastních nehtů”. Nemá tam být nalomené?
Příspěvek upraven 22.12.25 v 23:51
@Janča6 ano nalomené, pardon. Fotku bych pořídila ráda, ale mám to celé zalepené, aby se to nehlo.
Jakože máš svůj nehet do půlky prasklý? ![]()
Je vidět nějaká krvavá prasklina pod nehtem?
@kater303 a ta kamarádka doktorka to viděla? Nebo vychází jen z informace, že se ti zlomil akrylový nehet a poškodil ti vlastní?
Ježiši jestli máš na prstech něco podobného tomu na fotce, tak val k doktorovi
Ani si nechci představovat, jak to bolí… Jak se ti to stalo?
@Janča6 vychází z informací. Tvrdila, že by mi ho maximálně ztrhli bez umrtvení ( pracuje na chirurgii) Potřebovala bych nějaké šetrnější řešení na nehet stačí fouknout a bolí to jako ďas.
@Michelle_M uklouzla jsem a když jsem se snažila chytit při pádu o linku, tak jsem se chytila jen nehty.. ![]()
@kater303 píše: Více
Pravděpodobně ho z části strhnou, co jinak s tím…
Nicméně dají ti něco znecitlivujícího, zafixují, nebo napíšou antibiotickou mast. Bude to otevřená rána.
Určitě bych s tím jela, ještě pokud ti do toho pulzuje.
Pokud to nevydržíš do rána, tak klidně na pohotovost.
@kater303 píše: Více
Nehtařka by ti s tím stejně nic nemohla dělat, jestli máš prasklý i sůj nehet, asi bys jí zakousla kdyby ti na to hrábla. Taky se mi to jednou stalo. Stáhni to náplastí a nech to zahojit. Pokus se ty nehty zkrátit, aby se ti to neohýbalo. Za pár dní to bude ok. Pak jdi teprve k nehtařce.
Jestli to máš až do krve a jestli to bolí a skutečně v tom škube, jela bych na chirurgii, ať se na to aspoň kouknou a reknou, jestli je to na domácí samoléčbu nebo jestli jsou na místě antibiotika. S dvěma zlomenymi nehty, co ti visí napůl z prstu, stejně moc nenaděláš. Ty se budou muset odstřihnout a zbytek ošetřit. A pořád bych se raději svěřila do rukou doktora, kde je záruka, že to proběhne ve sterilním prostředí, protože i když je nehtařka spolehlivá a dezinfikuje, tak přece jen doktor je doktor.
Příspěvek upraven 23.12.25 v 09:21