Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lizbeth píše:
Jsem na straně babičky..prostě se chová jako babička, nic víc..Nemá touhu vnuka 100% vychovávat, jen se mu holt věnovala..a proč ho neposadit, když už to tam jede, no a co??
Spíš mi připadá, že tě nakrklo, že jsi před ostatními nesplnila svůj výchovný záměr a zvrhlo se to jinam..
Z mého pohledu se prd stalo..
Možná proto, že maminka to zakázala a jde o princip.. to si jako až bude starší půjde k babi vydupat motorku či peníze (příklad, nic jinýho mě teď nenapadá) a myslíš si, že když rodič vychovává, tak se dítěti nevěnuje?? nebo to jsem malinko nepochopila
@aajulinka no a kdyby maminka stála- zakladatelka, a jel by kolotoč s dětmi a rodiče děti by řekly nech ho posadí, tak by nedala..
To nevěřím, proč ne??
Jenom, že jde o princip?? Jakože dítě by mohlo, ale když jde o princip tak ne, a raději nech se dívá.. to zase nevím no.. Nejde o vynucování, ale prostě buď to to dítě nemá vidět, odejít a nebo to tak nehrotit..
Zakladatelce se omlovouvám nebyla jsem u toho, ale skoro na sto procent si myslím, že babička chtěla, aby si v klidu vypila kávu, tak zaběhla za synkem, ostatní děti se točily, mu to bylo líto, babičce taky, druzí rodiče řekli, tak ho tam posaďte…
Ano, asi jsi to malinko nepochopila..
Babička se mu JEN věnovala, udělala třeba jen to, co bylo v jejích silách, neměla sílu se s ním dohadovat, tahat ho podpaží a vysvětlovat mu finance a princip - a když viděla, že se neprohřeší proti fin. výdaji a kluk se sveze zadarmo, tak si možná řekla, že zabije dvě mouchy jednou ranou.. ![]()
Nevím já u toho nebyla ![]()
Když znovu utekl a nešla za ním maminka, tak šla holt babička a vyřešila to dle svého..
Já to nemyslím nijak zle, ale nemyslím si, že to bude mít nějaké následky..Zakladatelka ani nepsala, že to babi dělá stále, pravidelně a že se tváří, že nechápe, ale moc dobře ví..sama píše, že babi byla překvapená, že se zlobí - z toho MĚ vyplývalo, že babi to nedělala naschvál a neboří a priory veškeré principi programově ![]()
Nechci se vůbec hádat, nebo někomu cpát, že babi je supr čupr, ale nemohla by být zakladatelka trochu jak jen to říci- třeba jen vděčná, že se babi když dopila zvedla a šla za vnukem, který utekl?? ![]()
Mě nikdy nikdo děti nehlídal, tak možná nemám ten správný náhled, ale já bych byla vděčná, kdyby se sám od sebe prarodiče zajímali.. ![]()
I když neříkám, že by mě to nenaštvalo, ale asi bych to nehrotila
@kvaček
kdyby tam byla zakladatelka a bylo ji nabídnuto ať syna posadí, tak by třeba i posadila, ale pak by neřešila problém s babi.. já myslela, že jde o princip, když matka zakáže, nemá babi jít a povolit.. mohla ho vzít a zaujmout něčím jiným, nebo ke kolotoči vůbec nechodit..
@slavuska1 koukám že klukovi nejsou ani tři roky, nic ve výchově se nepokazilo, za pár dní nebude vědět
babičce bych to řekla jak to vedu já, ale rozhodně bych se nehádala. A podle popisu situace, určitě ti to neudělala naschvál, myslela to dobře.
Děkuji za názory, a za podporu.Snad si syn nezafixuje, že vztekání e rovná výhra, a už toto nebudu muet řešit. Tyhle dětské atrakce pro něj zase taková vzácnost nejsou, sveze se tak cca 2-4 krát do měsíce, ale většinou mu povolím je jednu jízdu jeden den, výjimečně dvě.
@kvaček já se jen bojím, že se to díky tomu bude opakovat, ty scény. Doteď až takové divadlo s válením se na zemi nikdy v obchodě nebylo, a hned napoprvé se mu „vyplatilo“
. Kdybych tam byla já, tak i kdyby mi jiná maminka nabídla, ať ho tam posadím, tak bych slušně odmítla, a ano, jen z toho principu. ![]()
@aajulinka tak.. ale vlastně ona tam běžela místo zakladatelky, takže kdyby se zvedla ona, tak by k tomu nedošlo..
Možná babi prostě chtěla jít za vnukem, který utekl.. ne, že někde, šla mu něco dovolit.. spíš bych řekla, že šla kluka hlídat než mu něco povolovat. a chtěla, aby si zakladatelka chvilku v klidu poseděla..A poslední věta mě pobavila.. přece toto nezvládla ani máma- zaujmout něčím jiným, a ke kolotoči nechodit, přece tam utekl.. babička ho nevzala za ruku a pojd se točit ![]()
nevím.. prostě byla bych naštvaná, ale nehrotila bych, možná by se zaklatelka divila, co se babičce honilo hlavou, třeba opravdu chtěla, aby si v klidu poseděla a místo toho ji bylo vynadáno..
@slavuska1 píše:
Děkuji za názory, a za podporu.Snad si syn nezafixuje, že vztekání e rovná výhra, a už toto nebudu muet řešit. Tyhle dětské atrakce pro něj zase taková vzácnost nejsou, sveze se tak cca 2-4 krát do měsíce, ale většinou mu povolím je jednu jízdu jeden den, výjimečně dvě.
@kvaček já se jen bojím, že se to díky tomu bude opakovat, ty scény. Doteď až takové divadlo s válením se na zemi nikdy v obchodě nebylo, a hned napoprvé se mu „vyplatilo“. Kdybych tam byla já, tak i kdyby mi jiná maminka nabídla, ať ho tam posadím, tak bych slušně odmítla, a ano, jen z toho principu.
on tyhle scxény bude dělat i kdyby mu babička nepovolila, prostě zkouší, pro ně je to taky nové
nezlob se na ni, v klidu ji to řekni jak to děláš a bude. Netrap se tím ![]()
@slavuska1 to je naprosto správně.. když už je ta scéna tak je potřeba vydržet a nepovolit. Teď to určitě následky nezanechá, ale je potřeba aby babička věděla pro příště co bys ráda. Ale i chápu že to babička myslela dobře.
Pokud tě to uklidní, tak moje mamka i tchýně by se zachovaly nejspíš stejně jako vaše babička
Věřím, že v té chvíli tě to naštvalo, že ty zakážeš a babička povolí, mě by to asi taky naštvalo. Ale pokud se toto neděje často, tak bych se nějakého narušení výchovy nebála. On to stejně podle mě zkusí víckrát, i kdyby mu to napoprvé nevyšlo.
Příspěvek upraven 16.12.12 v 19:06
@K.Black píše:
on tyhle scxény bude dělat i kdyby mu babička nepovolila, prostě zkouší, pro ně je to taky novénezlob se na ni, v klidu ji to řekni jak to děláš a bude. Netrap se tím
přesně tak
@Lizbeth Naprosto souhlasím, lidi se kvůli blbostem úplně zbytečně hádají
Nevím, jaks jí posala tu scénu, když očividně nepochopila, že je to kvůli vztekání a ne kvůli penězům.
Nemyslím si, že měla zlý nebo nějaký záškodnický úmysl.
Já bych jí v klidu řekla, že když si bude něco vztekáním vynucovat, a´t nepovolí, že bys s ním potom doma nevydržela.
Ale přehnaná mi přijde jen tvoje reakce, psát ve smyslu, jestli nějaké příště bude kvůli jedné takové prkotině, je dost podobné reakci tvého syna na to nepovolení.
Ale je fakt, že atmosféra Vánoc doléhá na všechny. Já jsem taky poslední dobou dost nervní. A to se nákupním centrům vyhýbám velkým obloukem.
Fakt to neřeš, myslím si, že to nemyslela nějak zle.