Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jiný režim u babičky a u rodičů je v pohodě, ale pokud něco matka zakáže, neměla by to babička torpédovat. Rozhodně ne v matčině přítomnosti.
Druhá věc je, že nákupy a posezení v kavárně na dohled kolotoče, kt. je zakázaný, pro dítko asi není moc atraktivní program. Těžko se divit, že chce na kolotoč, když se nudí a po ruce je tak bezvadná zábava. Takže primárně vidím problém v nepřiměřených nárocích na dítko - vydržet nakupování - ok, ale pak ještě po něm chtít, aby zvládnul váš pokec u kafe mi teda přijde dost náročné.
Vědu bych z toho nedelala,
no co uz se stalo ne a ty to rozdejchej ![]()
Díky všem, už jsem trochu vychladla…a máte pravdu, že si nebudu kazit vánoce. Tak i vám šťastné a veselé ![]()
Beru, že u babiček je jiný režim než doma. Já taky neřeším, že je tchýně doma cpe sladkostma atd - když jsou tam, jsem ráda, že jim je s babi dobře, veškerá zodpovědnost, ale i kompetence přechází na tchýni/mamku.
Ale když jsme spolu hromadně, naštěstí už babči pochopily, že já jsem ta, co rozhoduje. Situace zakladatelky by mě taky naštvala. Kdyby to babi udělala poprvé, vysvětlím. Kdyby po několikáté, už bych byla naštvaná.
Naštvalo by mne to, ale řekla bych to normálně a vysvětlila, proč se mi nelíbí, že to tak udělala. Zas seřvat svojí matku, jak malého fakana nebo to hrotit, že jestli bude nějaké příště…to se mi moc nepozdává.
Prarodiče budou vždycky dělat něco trochu jinak, tak jako to dělali naše prarodiče a pro to dítě je to i dobře, že pozná i něco jiného. Možná bych se i trochu zamyslela nad nereálnýma požadavkama na dítě, jak už tu někdo psal. ![]()
@Lizbeth píše:
Jsem na straně babičky..prostě se chová jako babička, nic víc..Nemá touhu vnuka 100% vychovávat, jen se mu holt věnovala..a proč ho neposadit, když už to tam jede, no a co??
Spíš mi připadá, že tě nakrklo, že jsi před ostatními nesplnila svůj výchovný záměr a zvrhlo se to jinam..
Z mého pohledu se prd stalo..
Já jsem babička a jsem na straně matky.
![]()
Promiň, nečtu diskuzi. Z toho, co jsi napsala, jsem pochopila, že babička netušila, že ti to bude vadit, zřejmě se to stalo poprvé. Zkusila bych v klidu vysvětlit, že tvoje slovo platí, že je to tvoje dítě a ať je tak hodná a řídí se tím, co řekneš. Že jde o výchovu, nijak se nesnažíš jednat proti ní nebo potlačovat její autoritu. A když to nepochopí, pak zopakovat, příště znovu, a pak ji klidně seřvat, naštvat se, cokoliv. Ale nejdřív jí dát šanci zvyknout si na tvůj režim. ![]()
Ahoj zakladatelko, já jsem naopak ráda, když najdem někde takové atrakce, já si v klidu prohlédnu zboží a malá se zatím veze v autíčku ![]()
Děti dokáží obejít všechny přítomné, aby dostaly to, co si přejí. Na babičku nahodí roztomilý obličejík a dosáhnou i nemožného. Nezlob se na babičku, ta je na rozmazlování a rodiče na výchovu. Jsem babča, hlídám vnoučata často a vím, že toho nezneužívají. Už ví, že vztekáním si nic nevymůžou. Ne, že by se nevzekly, ale jen na chvilku.
Tak, ehm, zrovna tu babičku mám a tak mi podkopala autoritu, že síla.
A to jsem kliďas.
Jde o to, jestli je to poprvé, nebo poněkolikáté! ![]()
Tohle přímo naštěstí poprvé, ale jinak ho rozmazluje fest. Dá mu všechno ještě předtím, než se stihne začít hodně vztekat, stačí mu jenom zakňourat ![]()
@slavuska1 píše:
Tohle přímo naštěstí poprvé, ale jinak ho rozmazluje fest. Dá mu všechno ještě předtím, než se stihne začít hodně vztekat, stačí mu jenom zakňourat
Oj, to je jak u nás! ![]()
U prvního to bylo hrozný, u druhýho už lepší (tolik nestíhá, přeci jen rozmazlovat jedno nebo 2 je rozdíl
), koncem února čekáme 3., to už jí tolik šancí snad nedáme.
Tyhle typy babek to chce zahltit hodně dětma. ![]()
Od toho jsou babicky, aby rozmazlovaly