Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
chtěla jsem se vás zeptat, jaký máte názor na očkování žloutenky, myslím to očkování nadstandartní co se platí ???
Původně jsem žádné očkování než standartní nechtěla, my jsme ho taky neměli a přežili jsme ve zdraví, ale když jsem dnes Sárinku viděla jak sedí v tramvaji a neustále se otírá o tu špínu tam , do toho po mě vyžaduje laskominky a pak si ty ruce slastně olízla tak jsem si řekla, jestli by se nám ta vakcína nevyplatila, ale nevím, nevím, ještě jsem o tom nic neslyšela.A včera na písku taky, byla špinavá až hamba, od písku, trávy apod. a od nějaké maminky tam vyžebrala sušenku a těmi špinavými rukami to baštila … poradíte ?
Kolik vakcína stojí, od jakého věku se doporučuje, jestli jsou po ní nějaké nežádoucí reakce … ???
Děkuji, Alusha + dcerka 2,5 roku
Myslíš A?
Můžeš si přečíst toto:
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Ahoj, já budu vakcínu kupovat jak ročnímu mrňouskovi, tak 14leté dceři - chci je nechat očkovat proti žloutence a proti meningitidě. Vakcínu proti klíšťové encefalitidě nám dr nedoporučila. Nemám stejný názor jako ty, že my jsme nic nadstandartního neměli a přežili jsme. Všude je větší binec než za našeho dětství, okolo pískovišť se povalují injekce, kondomy ........ svět je divoký a musíme přeci nějak chránit naše zlatíčka. Když ta možnost je, proč ji nevyužít. Dnes se taky neléčí různé nemoci jako dřív („za nás“) - jsou nové objevy, nové postupy. Proč nechceš třeba rodit jako naše mamky? Taky to přeci přežily!
Teď jsou v lékárnách velké slevy na obě vakcíny, poptej se.
pa pa
Pajuska
Ariano, díky za odkaz. Ještě zavolám naší dětské doktorce a pokud bude souhlasit asi do toho půjdeme.
Alusha