Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
beruska7908 píše:
na prispevky od BOOMER uz nereaguji, Marketo, stale jsi mi nevysvetlila to co jsem popsala vyse. psala jsi, ze to, ze je ma dcera alergicka, je stale nemocna nebo spis byla drive, ze kdo vi, jestli to nema prave z tech sracek co ji davam? ma odpoved? nemocna je od narozeni, prvni hexu jsme pichali az ve 4.mesici,tak jak to tedy je?
zensky, nema to cenu s vama diskutovat, vy proste neberete jakykoliv protiargument tak jako ja, kazda mame na ocko svuj vlasti nazor,takze timto pro me diskuse ko nci a mejte se. a jelikoz uz se ja k vam vyjadrovat nehodlam, tak vas prosim, at udelate to same, vid Marketo, ktera musi mit vzdy rpavdu a posledni slovotakze cus a klido pido si deti neockujte, ja si proto botky nerozkousam
Beruško, urážkami opravdu diskusi nevylepšíš
.
Co potřebuješ ode mne vysvětlit? Nějak jsem nepochopila.
Tvé dítě je od narození nemocné? Je nedonošené? Kojila jsi?
beruska7908 píše:
já jsem jen napsala svůj názor na dotaz
ale ještě mě napadla jedna věc, mám kamarádku její děti jsou obě alergici a astmatici jak sviňa a doktor imunolog jí řekl, že rozhodně žloutenku nedoporučuje očkovat…takže ne každý doktor je pro očko…
Markéta M píše:beruska7908 píše:
MARKETO, kdybys byla zdravotnik, mela potrebne vzdelani, chodila na seminare, studovala a intenzivne se teto problematice venovala,pak si myslim svoje a nenapisu nic,ale takhle…Aha, takže kdyby to samé napsal zdravotník, tak je to v pořádku
Nechť žije slepá víra v bílé pláště!?
Marketo, ted si bude mozna par holek myslet, ze jsme jedna osoba.
![]()
Markéta M píše:beruska7908 píše:
na prispevky od BOOMER uz nereaguji, Marketo, stale jsi mi nevysvetlila to co jsem popsala vyse. psala jsi, ze to, ze je ma dcera alergicka, je stale nemocna nebo spis byla drive, ze kdo vi, jestli to nema prave z tech sracek co ji davam? ma odpoved? nemocna je od narozeni, prvni hexu jsme pichali az ve 4.mesici,tak jak to tedy je?
zensky, nema to cenu s vama diskutovat, vy proste neberete jakykoliv protiargument tak jako ja, kazda mame na ocko svuj vlasti nazor,takze timto pro me diskuse ko nci a mejte se. a jelikoz uz se ja k vam vyjadrovat nehodlam, tak vas prosim, at udelate to same, vid Marketo, ktera musi mit vzdy rpavdu a posledni slovotakze cus a klido pido si deti neockujte, ja si proto botky nerozkousam
Beruško, urážkami opravdu diskusi nevylepšíš
.
Co potřebuješ ode mne vysvětlit? Nějak jsem nepochopila.
Tvé dítě je od narození nemocné? Je nedonošené? Kojila jsi?
neurazim, to by diskuse vypadala jinak
nepotrebuji nic, sve jsem napsala, takze ![]()
beruska7908 píše:draga píše:
tak já jsem se rozhodla neočkovat…když se mi synek narodil byla jsem matka co slepě přijímala každé očkování co jí bylo nabízeno v naději, že to je to nejlepší co existuje…dala jsem i prevenar, manžel trpěl na záněty uší, myslela jsem si jak mimčo co nejvíc ochráním…postupem času jsem pročítala a zjišťovala všemožná pro i proti očkování,dostala jsem se k informacím na stránkách rizikaočkování a začla jsem přemýšlet… neštovice jsem nedala …když mi doktorka řekla, že naočkujeme žloutenku,že nastupuje do školky a bude v kolektivu tak jsem odmítla…rozhodně si nemyslím, že očkování je spása…všechny děti jsou dneska naočkované proti kdečemu a stejně…každé druhé má alergie, astma,je plno hyperaktivních dětí,dislektiků, disgrafiků…poruchami řeči.. , …někde asi nebude úplně všechno v pořádku…každopádně rozhodnutí zda ANO či NE je na každé z násMarkéta M píše:na prispevky od BOOMER uz nereaguji, Marketo, stale jsi mi nevysvetlila to co jsem popsala vyse. psala jsi, ze to, ze je ma dcera alergicka, je stale nemocna nebo spis byla drive, ze kdo vi, jestli to nema prave z tech sracek co ji davam? ma odpoved? nemocna je od narozeni, prvni hexu jsme pichali az ve 4.mesici,tak jak to tedy je?beruska7908 píše:Jsem já to ale nechápavý člověk
Marketko, opet jsi nic nepochopila.nase mala byla od narozeni casto nemocna, alergie na BKM od narozeni, chronicky zanet prudusek dvakrat, PRED JAKYMKOLIV OCKOVANIM!!
taudiz asi tezko to mohla dostat z tech srackovitych vakcin jak pises,
a jak Hanulinek pise, miluju lidi, co siri osvetu tim, ze si prectou jeden server a cpou sem odkazy a pritom nemaji zdravotnicke vzdelanitakze zitra si koupim Blesk, tam si prectu, ze vsechny jogurty znacky Activia jsou jedovate a pujdu je vyhodit??
![]()
.
zensky, nema to cenu s vama diskutovat, vy proste neberete jakykoliv protiargument tak jako ja, kazda mame na ocko svuj vlasti nazor,takze timto pro me diskuse ko nci a mejte se. a jelikoz uz se ja k vam vyjadrovat nehodlam, tak vas prosim, at udelate to same, vid Marketo, ktera musi mit vzdy pravdu a posledni slovotakze cus a klido pido si deti neockujte, ja si proto botky nerozkousam
Mohu se zeptat, proc? ![]()
Boomer píše:Markéta M píše:Marketo, ted si bude mozna par holek myslet, ze jsme jedna osoba.beruska7908 píše:
MARKETO, kdybys byla zdravotnik, mela potrebne vzdelani, chodila na seminare, studovala a intenzivne se teto problematice venovala,pak si myslim svoje a nenapisu nic,ale takhle…Aha, takže kdyby to samé napsal zdravotník, tak je to v pořádku
Nechť žije slepá víra v bílé pláště!?
![]()
Jejich problém
.
beruska7908 píše:
Marketo, stale jsi mi nevysvetlila to co jsem popsala vyse. psala jsi, ze to, ze je ma dcera alergicka, je stale nemocna nebo spis byla drive, ze kdo vi, jestli to nema prave z tech sracek co ji davam? ma odpoved? nemocna je od narozeni, prvni hexu jsme pichali az ve 4.mesici,tak jak to tedy je?
beruska7908 píše:nepotrebuji nic, sve jsem napsala, takze
Své jsi napsala. A také jsi napsala, že jsem ještě nevysvětlila. Proto se ptám, co potřebuješ vysvětlit?
Moje otázka na Markétino vzdělání byla čistě pro mou informaci, ne proto, aby byla někým napadána!
Tímto ale netvrdím, že s ní souhlasím!!
Zase upřímně přiznávám, že se MODLÍM, aby moji kolegové = zdravotníci, měli větší schopnost vysvětlovat a vysvětlovat a vysvětlovat, pak by se doufejme nemohlo stát, že maminky považují např.žloutenku za banální a zcela neškodnou nemoc.
Bohužel dnes existují různé možnosti ,,vzdělání" bohužel např.i internet- tady totiž člověk může najít nejen hodnověrné a pravdivé informace, ale i mylné či zkreslené názory a pokud se v tom neumí orientovat, snadno se ztratí a pak se následně hodí to zvdělání. ![]()
Mimochodem- např.informace o nehospitalizování se žloutenkou mne natolik zarazila, že jsem hledala na internetu a udělala si malou statistiku. Z 10.odkazů se o léčbě žloutenky zmiňovalo 6 odkazů, z čehož 3 mluvili o hospitalizaci. Pak se v tom člověče vyznej. ![]()
Pro informaci jsem si zavolala i na 2 infekční oddělení a na obou mi řekli, že se žloutenkou se zvláště děti v akutní fázi většinou hospitalizují.
Přeberte si to.
Jestli někdo očkuje, jak povinná nebo dobrovolná očkování, je pouze jeho věc, rozhodnutí, případně riziko.
Já si žloutenku prožila, následky si ponesu celý život, tudíž zrovna u žloutenky jsem jedno dítě naočkovala a druhé bude brzo taky- moje rozhodnutí. ![]()
Boomer píše:beruska7908 píše:Mohu se zeptat, proc?draga píše:
tak já jsem se rozhodla neočkovat…když se mi synek narodil byla jsem matka co slepě přijímala každé očkování co jí bylo nabízeno v naději, že to je to nejlepší co existuje…dala jsem i prevenar, manžel trpěl na záněty uší, myslela jsem si jak mimčo co nejvíc ochráním…postupem času jsem pročítala a zjišťovala všemožná pro i proti očkování,dostala jsem se k informacím na stránkách rizikaočkování a začla jsem přemýšlet… neštovice jsem nedala …když mi doktorka řekla, že naočkujeme žloutenku,že nastupuje do školky a bude v kolektivu tak jsem odmítla…rozhodně si nemyslím, že očkování je spása…všechny děti jsou dneska naočkované proti kdečemu a stejně…každé druhé má alergie, astma,je plno hyperaktivních dětí,dislektiků, disgrafiků…poruchami řeči.. , …někde asi nebude úplně všechno v pořádku…každopádně rozhodnutí zda ANO či NE je na každé z násMarkéta M píše:na prispevky od BOOMER uz nereaguji, Marketo, stale jsi mi nevysvetlila to co jsem popsala vyse. psala jsi, ze to, ze je ma dcera alergicka, je stale nemocna nebo spis byla drive, ze kdo vi, jestli to nema prave z tech sracek co ji davam? ma odpoved? nemocna je od narozeni, prvni hexu jsme pichali az ve 4.mesici,tak jak to tedy je?beruska7908 píše:Jsem já to ale nechápavý člověk
Marketko, opet jsi nic nepochopila.nase mala byla od narozeni casto nemocna, alergie na BKM od narozeni, chronicky zanet prudusek dvakrat, PRED JAKYMKOLIV OCKOVANIM!!
a jak Hanulinek pise, miluju lidi, co siri osvetu tim, ze si prectou jeden server a cpou sem odkazy a pritom nemaji zdravotnicke vzdelanitakze zitra si koupim Blesk, tam si prectu, ze vsechny jogurty znacky Activia jsou jedovate a pujdu je vyhodit??
![]()
.
zensky, nema to cenu s vama diskutovat, vy proste neberete jakykoliv protiargument tak jako ja, kazda mame na ocko svuj vlasti nazor,takze timto pro me diskuse ko nci a mejte se. a jelikoz uz se ja k vam vyjadrovat nehodlam, tak vas prosim, at udelate to same, vid Marketo, ktera musi mit vzdy pravdu a posledni slovotakze cus a klido pido si deti neockujte, ja si proto botky nerozkousam
protoze at napisu ja nebo kdokoliv kdo je pro ockovani svuj nazor, tak stejne budete mluvit svoji..takze to nema cenu. vy si myslite svoje, ja taky, takze se tu nehodlam hadat kvuli ockovani.a uz fakt mizim, nechci uz nic vysvetlovat. ![]()
beruska7908 píše:
protoze at napisu ja nebo kdokoliv kdo je pro ockovani svuj nazor, tak stejne budete mluvit svoji..takze to nema cenu. vy si myslite svoje, ja taky, takze se tu nehodlam hadat kvuli ockovani.a uz fakt mizim, nechci uz nic vysvetlovat.
Domnívám se, že pokud mají lidé jiný názor, diskuse může mnohem více obohatit, než když ho mají stejný, Beruško. Ale musí být každý k tomu rozdílnému názoru tolerantní. A s tím máš problém. Proto ta diskuse nefunguje, jak by měla
.
Hanulínko, naprosto chápu a respektuji
.
beruska7908 píše:Boomer píše:protoze at napisu ja nebo kdokoliv kdo je pro ockovani svuj nazor, tak stejne budete mluvit svoji..takze to nema cenu. vy si myslite svoje, ja taky, takze se tu nehodlam hadat kvuli ockovani.a uz fakt mizim, nechci uz nic vysvetlovat.beruska7908 píše:Mohu se zeptat, proc?draga píše:
![]()
.
Samozrejme, ze mam na ockovani svuj nazor. To je spatne?
Ja nikomu jeho nazor nevyvracim, naopak jsem psala, ze kazdy se snazi delat pro svoje deti to nejlepsi. Pro nekoho to znamena ockovat, pro jineho ne. Jen me zarazi, ze tolik maminek veri doktorum. Oni se o slozeni a negativnich reakcich na organismus neuci. Jen o tom, jak jsou nutne. Kazda mince ma dve strany. Takze jsem pro sebevzdelavani a svuj nazor na vec, at uz s jakymkoliv vysledkem. Proc ti to vadi? Nerozumim tomu. ![]()
ETA: Omlouvam se za tykani, vsimla jsem si, ze mi vykate.
Boomer píše:beruska7908 píše:Boomer píše:protoze at napisu ja nebo kdokoliv kdo je pro ockovani svuj nazor, tak stejne budete mluvit svoji..takze to nema cenu. vy si myslite svoje, ja taky, takze se tu nehodlam hadat kvuli ockovani.a uz fakt mizim, nechci uz nic vysvetlovat.beruska7908 píše:Mohu se zeptat, proc?draga píše:
![]()
.
Samozrejme, ze mam na ockovani svuj nazor. To je spatne?
ETA: Omlouvam se za tykani, vsimla jsem si, ze mi vykate.Ja nikomu jeho nazor nevyvracim, naopak jsem psala, ze kazdy se snazi delat pro svoje deti to nejlepsi. Pro nekoho to znamena ockovat, pro jineho ne. Jen me zarazi, ze tolik maminek veri doktorum. Oni se o slozeni a negativnich reakcich na organismus neuci. Jen o tom, jak jsou nutne. Kazda mince ma dve strany. Takze jsem pro sebevzdelavani a svuj nazor na vec, at uz s jakymkoliv vysledkem. Proc ti to vadi? Nerozumim tomu.
klidne muzeme tykat
holky, ja to naprosto chapu, ja jen uz nechci do diskuse prispivat, protoze to je tema presne na hadku a na nekolik hodin. ja si budu mlit svoji, ze je ockovani dobre, vy zase ze neni a tak to pujde pekne dokolecka
me spis urazi to, ze mi nekdo rika, ze jsem clovek, ktery slepe veri doktorum,ale tak to vubec neni. nejsem nekdo, kdo by na kazdou nemoc hned ockoval, a kdo by hend ve vsem doktory poslechl, z nadstandartnich mame jen meningokoka, z toho mam strach, lezela jsme na infekcnim s detma, co ho prezily jen zazrakem, zadne jine nemame, chystame se akorat na zloutenku.
nejde mi ani tak o to nepovinne,ale to povinne, jasne, taky nesouhlasim, ze by se mely maly miminka hned po porodu ockovat TBC,ale treba v takove hexavakcine smysl vidim. jestli jsem se spatne vyjadrila, tak se omlouvam, jsme s dcerkou nemocne,tak jsem toho moc nenaspala, coz neni omluva,ale nejak se mi uz nechce nic vypisovat, proto jsem rekla, ze to balim ![]()
Berusko, taky myslím, že tady už není co řešit.
Každý má svůj názor či zkušenost a není třeba se rozčilovat.
Tak ať jste všichni zdraví! ![]()
Hanulínek píše:
Berusko, taky myslím, že tady už není co řešit.
Každý má svůj názor či zkušenost a není třeba se rozčilovat.
Tak ať jste všichni zdraví
zensky, nema to cenu s vama diskutovat, vy proste neberete jakykoliv protiargument tak jako ja, kazda mame na ocko svuj vlasti nazor,takze timto pro me diskuse ko nci a mejte se. a jelikoz uz se ja k vam vyjadrovat nehodlam, tak vas prosim, at udelate to same, vid Marketo, ktera musi mit vzdy pravdu a posledni slovo