Změna dětského lékaře

15
14.1.13 17:50

Změna dětského lékaře

Ahoj holky.
Mám takový problém - přestěhovali jsme se do jiného města, dcera zde chodí na střední. Dnes jsem byla u její původní dětské lékařky a chtěla jsem od ní zdravotní dokumentaci (nebo jen výpis), k nové doktorce bychom to donesli. Ona prý, že ne, že to musí mezi sebou posílat…Je to nějaké divné - nedávno stejnou situaci řešila kamarádka, odcházela od té samé doktorky a výpis jí dali do ruky(v obálce) a ona to potom odvezla k té nové. Nevím, ale slyšela jsem, že se to dělá takhle (něco jsem o tom myslím četla i na internetu), ale u doktorky nám řekly něco jiného…tak fakt nevím.
Poraďte, jaká je vaše zkušenost?
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
14.1.13 17:52

Fakt ti to nemsí dát a musí si to poslat mezi sebou. Otázka je, jak to rpaktikují ve skutečnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
14.1.13 17:54

Měla jsem to tak i tak, když jsem odcházela od gynekologa tak jsem dostala kartu do ruky a od obvoďáka si to posílali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
14.1.13 17:56

Ja se zatim setkala jen s posilanim mezi s sebou, do ruky mi nikdo nikdy nechtel nic vydat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.1.13 18:03

Já dostala kompletní karty do ruky, jen jsem opravdu musela vědět, ke které lékařce přestupuju, aby to dr. zaznamenala. Ale naprosto legální je i to, že Ti udělá výpis a kartu si nechá. A i výpis i kartu může a nemusí dát do ruky pacientovi. Může poslat poštou. Vše je správně. Karta není majetkem pacienta, byť je o něm, ale je majetkem daného zdravotnického zařízení (lékařky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65066
14.1.13 18:04

Dcera přecházela z dětského na dospělé a posílali si to, vůbec jsem to do ruky nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
14.1.13 18:13

Já vím, že dětská doktorka to té další poslala a třeba očař mi to dal do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.1.13 18:20

Když jsem měnila v roce dcery dětskou díky stěhování do jiného města, tak mi dala původní dr kartu, ale tak důkladně ji zalepila, aby žádná informace neunikla 8o.
Jsem si říkala, že tam doma nakouknu než předám a nic, že to se nedalo.
Ale pamatuju si moje dětská ta s tím nedělala drahoty, když naši potřebovali kartu, tak jim ji dala a v rozlepené obálce :pankac:.
A naše nová dětská, když tam jsme občas si dojde nějaký čerstvě dospělý pro kartu, že přechází k dospěláckému dr a sestra kartu jsem viděla, že dá, ale musí jí něco podepsat, že si ji přebírá (to jsem u své dětské nedělala, když jsem si v 18ti brala kartu :think: ) a šla vedle k dr pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.1.13 19:04

změna

Holky…díky za názory, většina píše, že to vydá do ruky…ale prosim Vás, neříkejte, že na to není žádnej zákon… přece na tuto bejt musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.1.13 19:19

@Lucka198 Vyhláška 98/2012 o zdravotnické dokumentaci. Jestli je tam i toto, to netuším, ale třeba najdeš.

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-98

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty