Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Laska k psovi nebo jinemu zvireti se neda merit s laskou k vlastnimu diteti. Jsou diametralne jine, povahou a intenzitou, tak jine, ze se to da tezko popsat.
@BloomingGorgeous souhlasim, byla jsem sama, mela jsem dva psi, prisel manzel, dve deti a ta laska, vztah atd nelze srovnavat s laskou ke zvireti, byt jakkoliv blizkemu…
Když jsem byla poprvé těhotná měla jsem naivní představu, že budu své dítě milovat stejně jako svoji fenku, to byla tenkrát moje láska…
Pár dni po porodu byly moje city úplně jinde, svoje děti miluju nade vše. Pejska samozřejmě také, je člen rodiny, ale láska se nedá vůbec srovnavat s láskou k díteti.
Zakladateko vzhledem k tomu kolik máš v sobě lásky k pejskům je jasné, že jednou ji budeš mít ještě víc pro své děti, uvidíš.
Mám znamou a ta to ma úplně stejně. Je uz starsi nez ty, je ji 30 let, ma dva psy sve, pak si bere psy do dočasné pece, + ma doma jeste zverinec - agamu, pavouky, kralika… Pracuje se zviratama a jim podrizuje a prizpusobuje svuj zivot.Ma dlouholeteho pritele a deti nechteji. Proste to tak maj a je to jejich zivot.
Miluju naše psy, máme 4. Jeden je přímo můj platím si ho. Dceru miluju víc než psa ale není to od sebe tak daleko ta láska. Můžu dokonce říct že mého psa mám radši než chlapa… Rozumím ti. Pokud si vychovala sourozence asi si na další dítě chceš počkat když víš co to obnáší ta péče. A teda radči psa než lidi, jsou to neuvěřitelný zrůdy někteří… ![]()
Moc vám všem děkuji za pěkně komentáře, bála jsem se, že jsem sama. ![]()
Tak víš co, jsi mladá. Já ve tvém věku zvířata taky zbožňovala, ale že bych je měla raději než lidi, to ne. Nikdy mě ani nenapadlo srovnávat zvíře a člověka. Od doby, co mám dítě, doma zvíře nesnesu, konkrétně ze psa se mi dělá šoufl, jak smrdí, slintá, prdí a jsou z něho všude chlupy, ale nemůžu říct, že bych zvířata neměla ráda. Jen je nechci doma. Podle některých lidí jsem divná, neboť že má batole v puse chlupy nevadí, že pes olizuje hračky nevadí, že je po něm na podlaze špína a mokro také nevadí a už vůbec nevadí zapečené chlupy v jídle ???? a když si olizuje lulana a pak olízne všechny okolo, tak to už skoro zvracím.
Prostě si zarid zivot tak, jak ti to vyhovuje, tak aby te to dělalo stastnou a naplnovalo te to.
@Anonymní píše:
Miluju naše psy, máme 4. Jeden je přímo můj platím si ho. Dceru miluju víc než psa ale není to od sebe tak daleko ta láska. Můžu dokonce říct že mého psa mám radši než chlapa… Rozumím ti. Pokud si vychovala sourozence asi si na další dítě chceš počkat když víš co to obnáší ta péče. A teda radči psa než lidi, jsou to neuvěřitelný zrůdy někteří…
Proboha psa máš raději než partnera? Zvrácená doba..člověk je člověk a pes je pes..tak to prostě je..Sorry být tvůj partner a vědět to, tak ti dám vale a nejdu si nějakou, která mě bude mít raději než jakékoliv zvíře..
Mám takovou kamarádku, milovnici zvířat, a má dvě děti a rozhodně ta láska, péče a zodpovědnost jsou jiné. Kdyby hořelo, vím že by skočila pro syna a ne pro psa. Ten cit je jiný, zpočátku hodně emoční, hormonální..pro dítě by člověk umřel, ale pro psa? ![]()
S tím miminkem a štěnětem..napadá mě..víš že pes umře v době kdy dítě bude v pubertě! Asi nic moc.
Jo a láska a vztah k vlastnímu dítěti je rozdíl mezi když se člověk stará o sourozence. Jsi ještě hodně mladá, máš čas řešit takové věci.
@lilith1 píše:
Proboha psa máš raději než partnera? Zvrácená doba..člověk je člověk a pes je pes..tak to prostě je..Sorry být tvůj partner a vědět to, tak ti dám vale a nejdu si nějakou, která mě bude mít raději než jakékoliv zvíře..
No a to není vaše věc.. Prostě vztah je v háji, on to moc dobře ví že už nic nebude jako dřív a pes tě nikdy nezradí narozdíl od „partnerů“ ![]()
@Anonymní píše:
No a to není vaše věc.. Prostě vztah je v háji, on to moc dobře ví že už nic nebude jako dřív a pes tě nikdy nezradí narozdíl od „partnerů“
Vztah máme krásný, partner ví, jak mi lidi ublížili a akceptuje to. A partnera a psy miluju stejně, prostě nadevšechno.
Zdravím, je mi 23 a nadevšechno miluji psy, rozhodně je mám radši, než lidi a moji psi, jsou jako mé děti. Ani nevím jestli chci jednou dítě, jestli bych ho mohla mít stejně ráda nebo víc, než mé psy?

Lidi mi v životě hodně ublížili a mateřství jsem si užila dost za mojí mámu jsem vychovala 4 své sourozence.
Máte nebo měl jste to někdo stejně? Jak se změnil vaše láska ke psům nebo nějakému zvířeti po narození dítěte?
Vím, že je hodně lidí, kteří tohle nechápou, ale já to tak prostě mám.
Jediné na co se těším, kdybych náhodou měla dítě, že si pořídím nastejno štěně, aby malé mělo parťáka od malička.
Můžou se tyhle hodnoty změnit nebo je tu někdo, kdo má dítě a psa rád stejně?