Změna lékaře trochu komplikovaně

32
6.4.11 08:39

Změna lékaře trochu komplikovaně

Začala jsem na doporučení gynekologa docházet na hematologii do nemocnice. Prodělala jsem 2× ZT. Udělali mi všechny testy a zjistili mutaci MTHFR. Jenže mi bylo řečeno, že se mnou nebudou nic dělat při dalším těhotenství. Chtěla jsem injekce, ale prý není potřeba. Tak jsem si našla hematologa internistu a bez doporučení k němu šla. Jeho přístup byl o hodně lepší, ale asi mi taky nebude moci injekce dát. Teď mi řekla známá, že má v nemocnici na hematologii známou primářku a prý by mi to domluvila, aby mi ty injekce napsala. Myslíte, že můžu jít zase zpět do nemocnice na hematologii a zamlčet, že jsem byla jinde. Bude z toho nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
6.4.11 08:48

izisko, a opravdu injekce potřebuješ? Jakou máš formu, jsi heterozygot nebo homozygot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.4.11 08:51

přávě že homozygot. Všichni od toho dávají ruce pryč. Prý mám nárok až po 3 potratu. Je to šílená bezmoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
6.4.11 08:52

Jak jsi prisla na to, ze potrebujes nejake injekce, kdyz to je nechce dat ani hematolog, tj. odbornik?
Nechapu, jak se k nim chces jako dostat… pokud nejsou potreba, nikdo ti je neda…
stejnou mutaci ma opravdu hodne zen a vetsina o tom ani nevi, ma normalne zdrave deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
6.4.11 08:53

Aha, tak pak nevim, jedine pak zkusit navrhnout, ze si je zaplatis, tedy cele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.4.11 08:53
iziska píše:
přávě že homozygot. Všichni od toho dávají ruce pryč. Prý mám nárok až po 3 potratu. Je to šílená bezmoc.

Hm, tak v tom případě nechápu jejich přístup, jako homozygot bys měla být dost sledovaná a samozřejmě léčená - Fraxiparinem nebo Miniheparinem, či co se to všechno dává. Sestra je právě heterozygot píchali jí Fraxiparin pouze po CS, jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.4.11 08:55

I když ono standardní terapií je kyselina listová, injekce ti fakt musí odsouhlasit lékař. Můžeš zkusit jít jinam, to je tvoje právo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.4.11 08:56

mroe:
Gynekolog se k injekcím přiklání, jenže mi je nemůže napsat, když jsem v péči hematologa. Možná by mi je mohl napsat, ale nechce. Prý je to hodně složité a bla bla bla. Vím, že tuhle mutaci má spousta žen, jenže v rodině máme hodně tromboz a já jsem po dvou potratech, takže jsem riziková a nějaká kyselina listová mě asi nezachrání. Mimochodem jsem ji při obou těhotenstvích brala a žádný výsledek. Takže proto chci injekce, přece nebudu sedět se založenýma rukama a čekat, že se to stane potřetí a pak mi ty injekcen napíší podle předpisů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
6.4.11 09:05

No, MTHFR homozygotní zase tolik žen nemá :think: Heterozygot jo, ale to je mnohem jednodušší forma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.4.11 09:10

Ahoj,jestly nechceš tak jim to v nemocnici vbec neříkej,a i kdyby jsi jim to řekla tak je to v pořádku prostě jsi jen chtěla znát názor ještě jiného lékaře,tímhle se netrap máš na to právo.Držim ti palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.4.11 09:14

katule9: Takže si myslíš, že nebude problém třeba s pojišťovnou? Bojím se,že nemůžu takhle přecházet od jednoho doktora k druhému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.4.11 09:16
rhiannon píše:
No, MTHFR homozygotní zase tolik žen nemá :think: Heterozygot jo, ale to je mnohem jednodušší forma…

No právě a všichni od toho dávají ruce pryč. Jde jim jen o peníze. Přitom chci jen dítě, nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
6.4.11 09:29

Izisko, ono je to slozitejsi… zkus se domluvit v nemocnici, maji prece jen sirsi moznosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
6.4.11 09:43

Holky zatím moc díky za reakce. Já teda uvidím, co mi řekne ten nový hematolog. Třeba ho ještě nějak ukecám, al pro jistotu se objednám i do té nemocnice a zkusím to i tam. A kdyžtak budu hledat dál. Je to pitomé, ale nic jiného mi nezbývá. Snad to tentokrát dopadne dobře, já se nezvdám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
6.4.11 14:54
iziska píše:
katule9: Takže si myslíš, že nebude problém třeba s pojišťovnou? Bojím se,že nemůžu takhle přecházet od jednoho doktora k druhému.

No myslim že to by problém být neměl,i kdybys měla 5 doktorů tak je to tvoje věc,pojištění platíš tak neni problém.Já mám např 2 zubařky jednu na prevence,a druhá mi rovnala zuby dělala rovnátka atd. a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty