Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky a maminky,jsem ve 13.tt a potřebuji se poradit,v létě se stěhujeme do Vodňan,chci se zeptat,nemáte některá zkušenosti s tamními gynekology?Potřebuji se u některého zaregistrovat.
Ahoj, ve Vodňanech buď MUDr Neumann nebo MUDr Benguedihová. Doktorka je taková ťáplá, nešla bych k ní. Neumann sice není nijak vyhlášenej, ale dá se to. Já s ním úspěšně prošla celým těhu, všechny vyšetření dělal tak, jak se mají, akorát s ultrazvukem nějak šetří, pokud je vše v pořádku. Pokud jsi už ve 13tt, tak s tou registrací neotálej, máš nejvyšší čas na tripple testy.
A ještě je tu pan dr Turek, tam jsem já a jsem s ním taky spokojená, většinou ho zastupuje dr Čabrádková a ta je ještě lepší jak on. Akorát je tam vždycky jenom ve čtvrtek, ale to se dá. Tak za mě tak ![]()
No já samozřejmě chodím ke gynekologovi tady v Brně zatím a zítra jdeme na vyšetření NT+,jen pak prostě budu potřebovat k nějakýmu přejít,ještě mě napdlo jedit třeba do Písku,stejně tam chci rodit
No v Písku je jich samozřejmě víc a nejspíš i lepších, ale to člověk nepozná, dokud nemá nějaké problémy.
Apropos o Turkovi jsem ani nevěděla, že ordinuje ve Vodňanech, ten mě rodil
resp.hlavně šil. Sympaťák ![]()
a proč vlastně z Brna do Vodňan? promiň, že jsem tak zvědavá. Ale bude to dost skok, je to taková větší vesnice
Taky jsem se přestěhovala z velkého města. Připrav se na to, že pokud jsi náročnější na životní standard, budeš si muset pro spoustu věcí vyjet do Písku, Strakonic, do Budějc…
No můj skoro manžel
z Vodňan pochází a chtěj se tam vrátit,tak jsme se tak usnesli,že se teda přestěhujeme,no bude to pro mě asi pořádná změna,tady je všechno dostupný,stačí jen sjet do města,aspoň že je kousek Písek a Budějovice,kde jsou taky nákupní centra,než si zvyknu,budu mít asi pěkně velký nákupní absťák.Ale na druhou stranu,budu raděj vychovávat děti ve Vodňanech,než v Brně.A Vodňany se mi líbí,celkově jsou Jižní Čechy fajn,ikdyž duší asi zůstanu děvčice z Moravy ![]()
Ahoj, tak konkrétně ve Voňanech nevím, bydlím kousek od Vodňan a jezdím ke gynekoložce MuDr. Bambasové do Písku a ta je naprosto super. Jinak jestli jsi mobilní, poohlédla bych se asi po nějakém doktorovi v Písku ( super je také MuDr. Tyll mladší, dělá i v porodnici ), protože Vodňany jsou díra po granátu a pro většinu věcí budeš muset do Písku nebo do Budějovic ( ale ve Vodňanech je zase výborná pediatrička, abych je jenom nehaněla ). V jiné diskusi jsem četla i dotaz ohledně předporodních kurzů a registrace v Písecké porodnici. Předporodní kurzy pořádá přímo porodnice Písek i s prohlídkou porodnického odd., podívej se na jejich webovky mají tam kontakt. Pokud preferuješ spíš osobnější přístup a chtěla by jsi chodit i na těhotenské cvičení, doporučuji porodní asistentku paní Kácovou. V písecké porodnici se registrovat nemusíš, možná že tam budeš chodit od 36 tt na monitory ( podle toho jakého si vyberš gynekologa - jestli má v ordinaci monitor nebo ne ), tak si tam při tom hned vyplníš všechny papíry, ale není to nezbytně nutné. Pokud by tě ještě něco zajímalo, tak se ptej
.
Timur, prosím tě, koho myslíš tou výbornou pediatričkou? Ptám se skutečně ze zvědavosti, páč mám malé dítě, chodím k Bočínskému. A to pouze, jelikož a proto, protože vím už jen o jedné pediatričce a to jest MUDr Říhová, dříve Schneibergová, a o té jsem skutečně chválu neslyšela, kromě toho, že je moc a moc milá a dobře se s ní komunikuje. Jenže medicínsky je to údajně jaksi horší (nezažila jsem, pouze z doslechu). Proto chodím k Bočínovi. Je to sice morous a docela se ho i bojím
ale vím, že než předepíše třebas antibiotika, dobře to promyslí.
Jináč Verunko, pokud jsi byla zvyklá na nákupní centra, no tak to se fakt připrav na zájezdy do Budějc. On ani ten Písek není žádnej šlágr, ale je to pořád ještě o třídu lepší. Ve Vodňanech fakt chcíp pes. Ale jinak bych za Jižní Čechy dejchala
![]()
A MUDr Tyll doporučujou široko daleko. Údajně si ho prej můžeš připlatit i k porodu. Já nevím, já přišla a měla za tři hodiny odrodíno i s tím matějem Votýpkou. Turek mě přišel víceméně akorát zašít. A ještě jeden postřeh k písecké porodnici… připrav se na to, že dětské sestry jsou tak 50 na 50 - jedna půlka milá, druhá drsná a to ještě podle toho, jak se vyspí. Každopádně když spolupracuješ a komunikuješ, tak pomůžou všechny
držím ti palce ![]()
Lys, myslím právě doktorku Říhovou, mám s ní jen ty nejlepší zkušenosti, moc nám pomohla. Chodila jsem k dr. Macháčkovi do Protivína a toho pověsit za kůži do průvanu je málo. Pak jsem se na vlastní pěst vypravila k Říhové a super. Už jen ten přístup, že nemáš pocit, že když něco chceš, tak otravuješ. Sice k ní nechodíme ( ale jenom z toho důvodu, že v její nepřítomnosti jí zastupuje právě „doktor“ Macháček a s ním už se teda setkat nechci ) takže jezdíme do Písku. Hodně lidí z Protivína jezdí právě k Říhové a já na ní slyšela právě jenom pozitivní ohlasy…ale co člověk to názor a zkušenost
.
No právě, já zase znám moc lidí, kteří od ní odcházejí, protože cpe děti preventivně antibiotikama. Bočínský je naproti tomu doktor dobrý, ale já z něj mám fakt vítr, takže se taky vždycky zapomenu zeptat vlastně na všechno, co jsem chtěla. Zas ale do Písku je to trochu z ruky… tak nevím, ještě uvidím.
Jo, tak s antibiotikama nevím, to s ní nemám zkušenost. U nás se jednalo o něco jiného. O Bočínském jsem slyšela že je poměrně „svérázný“, ale jinak nevím. Teď jezdíme k dr. Hejnové do Písku a zatím si nemůžu stěžovat.
Ahoj Verunko T. Nevím jestli em ještě chodíš, ale chci se zeptat, pro jakého gynekologa ses rozhodla… Jsem také těhotná a přestěhovala jsem se do Vodňan z Plzně. Stále dojíždím ke gynekologovi do Plzně,ale musím si tady najít nějakého nového. A jak se Ti líbí ve Vodňanech? ![]()
No ahoj, no prosímtě, další brňačka bude ve Vodňanch??no výborně. Já jsem nakonec vybrala gynekologa v Písku, přesně MUDr. Tylla mladšího, má ordinaci naproti nemocnice, tam jsem už i dvakrát rodila, s gynekologem i porodnicí jsem byla spokojená
Zrovna ve Vodňanech v koruně na náměstí jsou cvičení a tam mají i cvičení pro těhotné, ale nevím, jestli tam někdo chodí, já chodím na pilates. Na příští týden ještě nemají rozvrh, tak jsem zvědavá, jestli mi to cvičení nějak blbě nepřehodí, tady ti posílám odkaz
jinak dělá cvičení pro těhotný i jedna porodní asistentka z Písku, ke které jsem chodila na předporodní kurz, je moc fajn.
my jsme momentálně ještě u mých rodičů a zítra odjíždíme zpátky do Vodňan, ale vůbec se mi nechce ![]()