Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ale ted koukám, že zakladatelčina dcera už jeden pas má. Tak to by snad už ani rodné listy rodičů neměla potřebovat ne? Jenom svuj pas a rodný list ![]()
Ještě přidám historku k dobru. Známí mají kluka, když mu byl půlrok, tak mu dělali pas. Malej je takovej smíšek, pusinu pořád otevřenou no a při focení byl taky takový vytlemený a ta úřednice říká té mojí kámošce:,, Prosím Vás, nemůže se tvářit normálně?". Tak jí kámoška odvětila, že právě takhle je normální
. Jako pas pro batolata, to zas někdo vymyslel ![]()
Klarinetka1 píše:
Ještě přidám historku k dobru. Známí mají kluka, když mu byl půlrok, tak mu dělali pas. Malej je takovej smíšek, pusinu pořád otevřenou no a při focení byl taky takový vytlemený a ta úřednice říká té mojí kámošce:,, Prosím Vás, nemůže se tvářit normálně?". Tak jí kámoška odvětila, že právě takhle je normální. Jako pas pro batolata, to zas někdo vymyslel
![]()
Co na to říct. Po mě taky chtěli aby se moje 9m dcera koukala rovně, když už ji fotili po 5 ![]()
janik73 píše:Raduš.ka44 píše:souhlas, ale u mimin to chteji taky, takze tuhle proceduru musi absolovovat…
Doklad o státním občanství se vyžaduje při vydání prvního pasu u občana, který nemá trvalý pobyt v ČR.
To bylo po staru, podle nového zákona je to tak, jak jsem psala ![]()
RRRzet, Veverik: holky, takže tedy jak - musím si vyžádat na matrice to občanství, nebo stačí jet na pasové rovnou (s rodnými listy nás, rodičů?)?
od nového roku je nový zákon. Už k prvnímu pasu dítěte nepotřebuješ potvrzení o státním občanství. Ale pouze jeho rodný list, rodné listy obou rodičů a 100 Kč. Nevyplňuje se ani žádná žádost. ¨
Určitě to budou mít napsané i na stránkách úřadu kam pujdeš, nebo si tam zkus zavolat
Tak asi je to tak, jak říká Veverik. My jsme vyřizovali první pas malýmu už loni v listopadu. Ale na stránkách úřadu je pořád napsáno, že je to vyžadováno.
Já bych tam zavolala.
já jsem taky chtěla vyřídit dceři pas na podzim, proto jsem měla to ověření o občanství, ale díky nemoci jsme to nestihli. Takže jsem tam naklusala 2.1. a jaké bylo mé překvapení, když po mě chtěla rodné listy ![]()
Ale jak psala RRRezet, zavolej si tam. Za to nic nedáš a budeš klidnější ![]()