Změna příjmení v pase

Napsat příspěvek
Velikost písma:
918
12.1.12 09:02

Ale ted koukám, že zakladatelčina dcera už jeden pas má. Tak to by snad už ani rodné listy rodičů neměla potřebovat ne? Jenom svuj pas a rodný list :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2746
12.1.12 09:15

Ještě přidám historku k dobru. Známí mají kluka, když mu byl půlrok, tak mu dělali pas. Malej je takovej smíšek, pusinu pořád otevřenou no a při focení byl taky takový vytlemený a ta úřednice říká té mojí kámošce:,, Prosím Vás, nemůže se tvářit normálně?". Tak jí kámoška odvětila, že právě takhle je normální :D. Jako pas pro batolata, to zas někdo vymyslel ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
12.1.12 09:36
Klarinetka1 píše:
Ještě přidám historku k dobru. Známí mají kluka, když mu byl půlrok, tak mu dělali pas. Malej je takovej smíšek, pusinu pořád otevřenou no a při focení byl taky takový vytlemený a ta úřednice říká té mojí kámošce:,, Prosím Vás, nemůže se tvářit normálně?". Tak jí kámoška odvětila, že právě takhle je normální :D. Jako pas pro batolata, to zas někdo vymyslel ;)

:lol: :lol:
Co na to říct. Po mě taky chtěli aby se moje 9m dcera koukala rovně, když už ji fotili po 5 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.1.12 16:33
janik73 píše:
Raduš.ka44 píše:
Doklad o státním občanství se vyžaduje při vydání prvního pasu u občana, který nemá trvalý pobyt v ČR.
souhlas, ale u mimin to chteji taky, takze tuhle proceduru musi absolovovat…

To bylo po staru, podle nového zákona je to tak, jak jsem psala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
12.1.12 21:11

RRRzet, Veverik: holky, takže tedy jak - musím si vyžádat na matrice to občanství, nebo stačí jet na pasové rovnou (s rodnými listy nás, rodičů?)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
13.1.12 09:15

od nového roku je nový zákon. Už k prvnímu pasu dítěte nepotřebuješ potvrzení o státním občanství. Ale pouze jeho rodný list, rodné listy obou rodičů a 100 Kč. Nevyplňuje se ani žádná žádost. ¨
Určitě to budou mít napsané i na stránkách úřadu kam pujdeš, nebo si tam zkus zavolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RRRezet nepřihl.
13.1.12 12:13

Tak asi je to tak, jak říká Veverik. My jsme vyřizovali první pas malýmu už loni v listopadu. Ale na stránkách úřadu je pořád napsáno, že je to vyžadováno. :nevim: Já bych tam zavolala.

• Citovat
  • Upravit
918
13.1.12 13:02

já jsem taky chtěla vyřídit dceři pas na podzim, proto jsem měla to ověření o občanství, ale díky nemoci jsme to nestihli. Takže jsem tam naklusala 2.1. a jaké bylo mé překvapení, když po mě chtěla rodné listy :)
Ale jak psala RRRezet, zavolej si tam. Za to nic nedáš a budeš klidnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí