Znamení čínského horoskopu

4009
15.9.14 14:09

Znamení čínského horoskopu

Ahoj.

Nedávno se mi dostal do ruky číský horoskop a velmi mě překvapilo, jak jednotlivé popisy sedí. Mnohem více než než naše klasické váhy, blíženci atd. Věnujete se někdo čínskému horoskopu? Ráda bych věděla více. Strohé popisy na netu jsou nic neříkající, v knize je vše rozepsáno mnohem lépe, ale nějaký ten základ je i na netu, kdyby to někoho zajímalo. V knize je i popsáno, jakým stylem by se mělo přistupovat k výchově malého např. tygra aby to pobral atd. Praktikujete někdo? A poslední otázka, kdybyste si mohli vybrat, ve kterém znamení čínského horoskopu má být vaše dítě, které by to bylo? A proč? :)

ps: Názory nevěřím tomu, nezajímá mě to, je mi jedno v jakém znamení je moje dítě atd. zde nejsou až tak žádoucí, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10120
15.9.14 14:18

To si piš že se tu ozvou některé, které ti napíšou, že je to nezajímá.. přece proto, že taky mají názor a abys to věděla :mrgreen:
Já si beru z obojího tak půl na půl. I z normálního, i z čínského, ale je fakt že k tomu čínskému mám tak nějak větší úctu. Ani nevím proč. Hloub jsem se tím nezabývala, takže ti neřeknu, v jakém znamení bych chtěla, aby moje dítě bylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.9.14 14:20

Ahoj, možná, že to sedí lépe i proto, že je těch znamení „víc“.Např. vodní tygr, dřevěná krysa atd…jinak taky mi to docela sedí, jenže třeba mi sedí i část keltského horoskopu…prostě jsem schopná najít se ve všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.9.14 14:32
@Malaga píše:
Ahoj, možná, že to sedí lépe i proto, že je těch znamení „víc“.Např. vodní tygr, dřevěná krysa atd…jinak taky mi to docela sedí, jenže třeba mi sedí i část keltského horoskopu…prostě jsem schopná najít se ve všem ;)

Já sebe sama až tak zhodnotit nedokážu podle horoskopů. Spíš mi to strašně moc sedí na lidi v mém blízkém okolí, které dobře znám. Sám k sobě je člověk zaujatý :lol: Kelstký horoskop neznám, máě nějaký odkaz? :)

@Monica0 píše:
To si piš že se tu ozvou některé, které ti napíšou, že je to nezajímá.. přece proto, že taky mají názor a abys to věděla :mrgreen:
Já si beru z obojího tak půl na půl. I z normálního, i z čínského, ale je fakt že k tomu čínskému mám tak nějak větší úctu. Ani nevím proč. Hloub jsem se tím nezabývala, takže ti neřeknu, v jakém znamení bych chtěla, aby moje dítě bylo :)

Tak mi to až tak nevadí, když se ozvou, jen se mi s nimi nechce vést spory. Je to každého svobodná volba věřit/nevěřit něčemu, tak proč se o tom s někým dohadovat, že :).

U normálního horoskopu se mi zdá, že strašně záleží na ascendentu a ten dokáže přebýt sluneční znamení a člověk získá rysy více z toho. U toho čínského mi ty hlavní rysy sedí fakt hodně. Jaké jsi čínské znamení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
15.9.14 14:50
@evill píše:
Je to každého svobodná volba věřit/nevěřit něčemu, tak proč se o tom s někým dohadovat, že :).

Protože je to baví. Mám doma prd co na práci, tak co bych se nešla zhádat na emimino :D
Aspoň mi to tak někdy přijde :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
15.9.14 14:53

Já se docela zhodnotit dokážu, já jsem celkem realista. A sedí to tak na půl. Ono u toho i záleží na tom čase, kdy se člověk narodil, že je tam ještě jiný ten ascendent, a to zas poukazuje na něco jiného. Já jsem si teď dělala takovou tu mřížku, kam píšeš číslice ze dne narození.. taky zajímavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
15.9.14 14:54
@Monica0 píše:
Já se docela zhodnotit dokážu, já jsem celkem realista. A sedí to tak na půl. Ono u toho i záleží na tom čase, kdy se člověk narodil, že je tam ještě jiný ten ascendent, a to zas poukazuje na něco jiného. Já jsem si teď dělala takovou tu mřížku, kam píšeš číslice ze dne narození.. taky zajímavý.

Numerologií se zabývám taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
15.9.14 14:56

Ale v tom klasickém horoskopu teda u mě nesedí hlavně partnerství. Já mám napsáno že se nesnesu s rybama.. a už devátý rok se snášíme víc než dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
15.9.14 15:29

Jo, mám doma knihu čínských horoskopů od theodory lau, už docela starou. A ano, docela to sedí. Ale když řeším nějaké ty horoskopy dětí a sebe a vůbec, tak hodně přihlížím i ke kombinacím s normálními horoskopy. Třeba, když jsem čekala syna, který měl vyjít na znamení králíka, tak jsem si říkala, že by bylo dobré, aby nebyl k tomu ještě ryba. Protože to jsou dvě taková stejná znamení, no a stihli jsme vodnáře. A podobně. Obecně na astrologii věřím, ale spíše na takovou tu opravdovou, která přihlíží k celému datu narození, ne jen k té zjednodušené se znameními. Třeba numerologie mi k srdci nějak nepřirostla. A sama se nevěnuji ničemu. Třeba až budu jednou bohatá a až budu mít hodně času, tak najdu nějakého šikovného astrologa a nechám si projet všechny děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.9.14 16:12

@evill a zkoušela jsi toto:

http://stary.astromat.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
15.9.14 21:11
@Malaga píše:
@evill a zkoušela jsi toto:http://stary.astromat.cz/

dívala jsem se.. opět půl na půl
Mimo jiné tam psali: „Je fyzicky krásná.“ To mě opravdu pobavilo :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.9.14 21:55
@Monica0 píše:
dívala jsem se.. opět půl na půl
Mimo jiné tam psali: „Je fyzicky krásná.“ To mě opravdu pobavilo :D :mrgreen:

protože ti potvrdili to, cos věděla už dávno? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
16.9.14 08:07
@Malaga píše:
protože ti potvrdili to, cos věděla už dávno? ;)

no jistě, já su taková krasavice, bych mohla do filmu, nebo na plakáty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.9.14 08:51

@Monica0 tak to určitě brzo budeš mít i svůj billboard ;), tiše závidím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
16.9.14 09:52