Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravíčko když mám strup který si škrabu často pak se mi zněj stane znaminko je to možne?? na noze už mam a na obličeji se mi udělalo ´prostě je to hněda tečka na obličeji malinka na noze je to spíš čarka hněda zaleží podle strupu prostě si škrabu strup ale místo jizvy se mi uděla jen hnědy fliček tak nevim zatím se mi to stalo jen dvakrát a to po roce první na noze to jsem měla strup na noze z boty a ted na obličeji měla jsem tam vřídek a ten jsem si pořad škrabalo a mam tam malinky znaminko alé není to vystouple je to prestě jako by se ten kousíček kůže kde byl strup zbarvila do hněda… nemá te někdo zkušenost? ![]()
mně se to nestalo u stroupku, ale u pupínku a ne jednou, když jsem si mačkala na obličeji opakovaně pupínek, ten samej, protože nešel vymáčknout a pořád jsem jej ďobala, tak mi pak po něm zůstal hnědej flíček a už nezmizl, podle mě to má nějakou souvislost s pigmentem, že se tam nějak objeví a zůstaně v rámci té |„ranky“ či narušení kůže.
Dcera měla jako miminko stroupek na čele a seškrábla si ho a teď tam má normálně hnědou tečku, vypadá to vtipně
má to nahoře na čele přesně nad nosem, skoro jak Indka.